Yhteiskunnallinen illuusio: ”Valtakunnassa kaikki hyvin!”
Kansainvälisen vertailun perusteella Suomessa asuu maailman onnellisin kansa ja historiallisen perspektiivin perusteella elämme Suomessa taloushistorian vaurainta aikaa.
Radio huutaa joka tunti kanavasta riippumatta: ”Valtakunnassa kaikki hyvin!”
Siksi en enää kuuntelekaan radiota, enkä saa juurikaan mitään irti enää aikakautemme populaarimusiikistakaan.
”Lite bättre”, sanoi aikoinaan leijonakoutsi Curt ”Curre” Lindström MM-95 Tukholman kisoihin valmistautuvalle jääkiekkojoukkueeelleen.
Emmekö halua enää kehittyä Suomessa eli jähmetämmekö yhteiskunnallisen rakenteen vallitsevaan tilaan, jolloin sosiaalinen nousu syntymäperheestä yhteiskuntaluokissa ylöspäin vaatii tolkutonta onnea ja sosiaalista pelisilmää, kuten esimerkiksi väitän pääministeri Sanna Marinin tilanteen olevan.
”Työ tekijänsä palkitsee” ja ”lopussa seisoo kiitos”, sanomme edelleen Suomessa, mutta onko edellisillä sanonnoilla koskaan ollutkaan mitään totuuspohjaa?
Väitän, että olemme kehittyvä suomalainen yhteiskunta, emmekä saisi jäädä vain laakereille odottelemaan jotain tapahtuvan samalla peläten muutosta, vaan meidän pitää arvostaa enemmän oikeita asioita yhteiskunnassamme, eikä päästää murhamiehiä poraamaan telkkariin.
Ihan tolkun puhetta. Poiminta lopusta: …eikä päästää murhamiehiä poraamaan telkkariin.
Näissä kannattaa miettiä ja arvioida ajoittain se, miten hyödyllisiä on käytännöt, suhteessa rikoksiin. Mitä hyödytään kalliista vankiloista, mitä vangit hyötyvät, mitä yhteiskunnat, omaiset …
Minusta idealismia elää edelleen turhan paksusti.
Idealismi on hyvä, koska tuo selkeää otetta ja hallittavuutta, käsittämisen mahollisuutta maailmasta. Millä tavoin maailma oikeasti on heijastuvien ideoiden mukainen… tässä kannattaa olla tarkkana.
Ideaalit ovat tosi tärkeitä. Tosi tärkeää on myös todellisuus, siten kuin se on. Näitä ei kannata poissulkea, ja yrittää mennä vain (painotetusti) toisella.
Mielestäni nykyisyydessä, on paljon toisinoppimisen mahdollisuutta. Jos entinen hyvä kulkee matkassa, ei paljoa valittamista, trendin puolesta.
Ilmoita asiaton viesti
Säätykierto on jo pysähtynyt, emmekä ole enää kehittyvä yhteiskunta, muuten samaa mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos vaan Paavo samanmielisyydestäsi. Oletteko huomanneet sitäkin, että yhteiskunnallinen kritiikki halutaan nopeasti mitätöidä tai vaientaa median kansalaiskeskustelussa. Toisin sanoen piikikäs kritiikki saa aikaan puolustusreaktion.
Ilmoita asiaton viesti