YLE: ”Enemmistö kansanedustajista haluaa lakipykälän uskonrauhasta pysyvän ennallaan”

Vihreiden ja perussuomalaisten kansanedustajien joukossa on eniten sananvapauden aitoja puolustajia ja jumalanpilkkalain kumoamisen kannattajia. Olen jo aikoja sitten ihmetellyt, että miksi mielikuvituksen tuote vaatii Suomen lainsäädännössä juridisen suojan. Eikö Jumala kuitenkin pienen pilkan voisi kestää, kun tavallisia some-keskustelijoitakin lyödään olan takaa piilossa ties miksi pedofiileiksi asti tahansa. Mielestäni on perin huolestuttavaa, että elämme yhteiskunnassa, jossa ihmisen mielikuvituksen tuotteita ei saa kritisoida.

Ennemmin esittäisin suomalaiselle Joulupukille kuin jumalille juridista suojaa pilkkaa kohtaan. Toki hyvä puoli uskonrauhan takaamisessa on myös olemassa, koska onhan se YK:n kunnianhimoisen ihmisoikeusjulistuksen mukainen, että kaikille kansalaisille taataan vapaus oman uskontonsa harjoittamiseen. Mikä muuten on lopulta kritiikin ja pilkan välinen ero.

Aikoinaan pilkkarajan veti Hannu Salaman Juhannustanssit (julkaistu v. 1964) romaani, mutta nykyään kuvittelen itse ainakin, että uskontoja ja niiden satuhahmoja voidaan kritisoida painokkaammin kuin koskaan ennen. Silti olen lievän kunnioittamisen kannalla uskontoja kohtaan ja haluun ymmärtää uskontoja ennemmin kuin viljellä pilkallisia ja ivallisia julkaisuja vailla mitään halua edes ymmärtää erilaisia yhteiskuntakulttuureja ja alakulttuureja.

Yleisradion uutisartikkeli aiheesta:

Uskonrauha yhdisti PS:n ja vihreiden kansanedustajat Ylen kyselyssä – enemmistö kansanedustajista haluaa lakipykälän uskonrauhasta pysyvän ennallaan | Yle Uutiset | yle.fi

+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna 1978 Pirkkalaan. Muutin vuonna 2002 Tampereelle saunalliseen poikamiesasuntoon. Olen asunut kauden myös Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla 1993-94, varusmiespalveluksen yhteydessä silloisessa Kuoreveden Hallin ja Tikkakosken Ilmavoimien varuskunnissa, mielisairaalan suljetulla osastolla vuonna 2004 Pitkäniemen sairaalassa Nokialla kolmesti ja Peltolan mielisairaalan suljetulla osastolla Oulussa kahdesti vuonna 2015. Lisäksi asuin jopa opiskelijasoluasunnossa kausia vuoden 2003 aikana Nurmijärven Rajamäellä Työtehoseuran kurssikeskuksessa. Avioiduin vuoden 2008 syksyllä ja avioero koitti vuonna 2015. Asun toistaiseksi Oulun Rajakylässä. Edelleen iloa elämääni tuovat lähisukuni, harvat ystävät ja tietenkin erityisesti kaksi kouluikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä alkaen. Esittelyni loppuun miete: Onkohan kateus ja ahneus toisiinsa sidoksissa olevia tunteita, kun sanoohan vanha suomalainen sananparsi, että "kateus vie kalatkin vedestä."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu