YLE: Suomen koulutetuin ikäluokka on vuonna 1978 syntyneet
Onko suomalaisten halu kouluttautua laskenut, vaikka poliittinen ohjaus on pitänyt korkeakoulutusta tärkeänä asiana varmaan yli 20 vuotta. Voi myöskin kysyä, että onko suomalainen koulutuspolitiikka epäonnistunut joltain osin, koska koulutetuin ikäluokka Suomessa on edelleen vuonna 1978 syntyneet.
Itsekin olen vuonna 1978 syntynyt, mutta opintoni jäivät kesken monessa paikassa nuorena kesken lukion jälkeen vaikean masennusoireilun alkaessa. Ikiteekkarina on silti ihan hyvä olla ainakin varhaiseläkkeellä, enkä tuskin enää lähde opintojen pariin, koska se voisi koitua liian stressaavaksi ratkaisuksi.
Aikakautemme nuorisolle sanon silti, että jos haluaa hyvän ansiotason ja työpaikan, niin silloin on syytä kouluttautua mahdollisimman korkeasti. Suomi on näet ehkä eniten koulutukseen uskova yhteiskunta koko maailmassa, eikä kouluttautumaton pääse tekemään juuri mitään töitä millään toimialalla tällä aikakaudella.
Yleisradion uutisartikkeli aiheesta:
Olen tehnyt elämäni aikana myös kolme älykkyys- / kykytestiä.
Ensimmäisen kerran varusmiespalveluksen aikaan kesällä 1998.
Toisen kerran Pitkäniemen psykiatrisessa sairaalassa (TAYS) jouduin tekemään koko WAIS -testin psykoosissa ja sain tulokseksi matemaattinen lahjakkuus ja kielellisesti hyvää keskitasoa vuoden 2004 kevät-talvella. Aritmeettinen päättelykykyni tulkittiin nähdäkseni väärin erityislahjakkuudeksi, koska en ole harjaantunut lahjakkuus vaan luonnonlahjakkuus kyseisessä kokonaisuudessa.
Kolmannen kerran tein TE-toimiston eli työvoimatoimiston ammatinvalintapsykologin pitämän kykytestin 2010-luvun alussa, jossa vertailupohjana oli oman ikäluokkani ei loppututkintoa saavuttaneet ylioppilaat ja kuuluin silloin vertailuluokassani keskitason hieman päälle olevaan joukkioon.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta oppinein on vuonna 1960 syntyneet.
Ilmoita asiaton viesti
Ahaa, en ala väitellä! Pitää kyllä muistaa sekin, että ikäluokkien koko on Suomessa pienentynyt, kun vielä 1980-luvun vaihteessa ikäluokkaan kuului yli 70000 syntynyttä, niin nykyään ikäluokka on alle 50000 syntynyttä.
Ilmoita asiaton viesti
Voi olla yksi osasyy nuorison heikkoon opintopärjäämiseen kyllä.
Ilmoita asiaton viesti