YLE: Suomen koulutetuin ikäluokka on vuonna 1978 syntyneet

Onko suomalaisten halu kouluttautua laskenut, vaikka poliittinen ohjaus on pitänyt korkeakoulutusta tärkeänä asiana varmaan yli 20 vuotta. Voi myöskin kysyä, että onko suomalainen koulutuspolitiikka epäonnistunut joltain osin, koska koulutetuin ikäluokka Suomessa on edelleen vuonna 1978 syntyneet.

Itsekin olen vuonna 1978 syntynyt, mutta opintoni jäivät kesken monessa paikassa nuorena kesken lukion jälkeen vaikean masennusoireilun alkaessa. Ikiteekkarina on silti ihan hyvä olla ainakin varhaiseläkkeellä, enkä tuskin enää lähde opintojen pariin, koska se voisi koitua liian stressaavaksi ratkaisuksi.

Aikakautemme nuorisolle sanon silti, että jos haluaa hyvän ansiotason ja työpaikan, niin silloin on syytä kouluttautua mahdollisimman korkeasti. Suomi on näet ehkä eniten koulutukseen uskova yhteiskunta koko maailmassa, eikä kouluttautumaton pääse tekemään juuri mitään töitä millään toimialalla tällä aikakaudella.

Yleisradion uutisartikkeli aiheesta:

Nuorten oppimistulokset ovat heikentyneet ja koulutustason nousu loppui vuosikymmeniä sitten – Suomen koulutetuimpia ovat 1978 syntyneet

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt kahden koulupojan isä Oulusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu