Yleisradion päätoimittaja Jouko Jokinen ”itkee” sananvapauden puolesta?

Tänään Ylen sivuilla on julkaistu päätoimittaja Jouko Jokisen kirjoitus, jossa hän väittää sananvapauden kapenevan Suomessa, koska Yleltä kielletään pelkästään tekstipohjainen julkaisutoiminta EU-komission päätöksen mukaisesti elokuun alusta alkaen. Kielto ei silti koske uutissähkeiden välittämistä!

Vastaavalta päätoimittajalta: Yle-laki rajaa sananvapautta

Itse en kannatan Ylen pysymistä perinteisissä kanavissaan, enkä ole nähnyt järkeä, että ”koko kansan” Yleisradio antaa vain joillekin tarkoitin valituille kansalaisille oikeuden tykittää laajalle Yle-uutissivuston laajalle lukijakunnalle mielipiteitä, joiden vaikutus perustuu niiden laajaan näkyvyyteen, eikä useinkaan kovatasoiseen asiantuntemukseen.

Ylen kolumnit ovat olleet liki järjestään B-sarjan kirjoituksia, kuten on muuten tämä ilmeisesti jo urautumaan päässeen Jokisen sananvapaus kirjoituskin. Jouko Jokinen on muistaakseni Porin poikia ja hän oli etupäässä Tampereen seudulla ilmestyneen pitkäaikainen Aamulehden vastaava päätoimittaja ennen Ylen toimituksen johtajuusvirkaa.

Itselläni on selvä kanta nykyään Ylen nettisisältöjä kohtaan. Yleisradion toiminnan saisivat rahoittaa ne kansalaiset, jotka Ylen palveluita oikeasti käyttävät. Tai sitten Yle voisi muuttua aidosti koko kansan Yleksi, eikä olla Jokisen alaisuudessa poliittisesti motivoineesti tietynlaisen maailmankuvan edistäjänä, eikä Yle voi mitenkään sellaiseksi edes muuttua!

Ylessä on silti voima kaataa pääministeri lautakasan takia ja antaa oikeistomieliselle toiselle pääministerille kekkosslovakiatyyliin puheenvuoron television parhaassa prime-time ajalla kansalliselta hätätilalta vaikuttavan tilan vuoksi, vaikka elämme koko taloushistorian vaurainta aikaa Suomessa. Kummatkin pääministerit olivat keskustalaisia ja se voi osoittaa kyllä senkin, että myös keskustan linja on ollut jo toistakymmentä vuotta hukassa, jonka voi todeta keskustan nykyisissä kannatuslukemissa.

Suomessa asuu viisas ja nöyrä kansa, joka kaipaa Yleltä vähemmän kiiltoa ja enemmän maanläheisyyttä tai muuten Yle saa jättää koko nettijulkaisutoiminnan tai viedä sen maksumuurin taakse, jonka seurauksena Yle-veroa voitaisiin alentaa vähintään -50 %!

Lopuksi vielä oma käsitykseni sananvapaudesta, joka ei ole muuttunut reiluun kymmeneen vuoteen!

Ensimmäinen virallinen blogimerkintäni käsittelee sananvapautta.

1. Aidon sananvapauden suurin este länsimaissa on mielestäni se, että

mediaa dominoivat valtaeliitin vahtikoirat.

2. Sananvapaus on mielestäni sitä, että asiasisältö ratkaisee yhteiskunnallisen aseman ja sosiaalisen statuksen jäädessä toisarvoisiksi.

3. Vastuullisuus on sitä, että lakeja noudatetaan eikä niitä aleta

sananvapauden varjolla väheksyä. Tosin minusta on parempi, että

kansalaisten mielipiteet tulevat julki melko suodattamattomina, koska se

estää kansalaisten mielten patoutumien syntymistä.

4. Median tehtävän voisinkin kääntää hyvin toisinpäin niin, että kansa ei

kuuntelekaan aina mediaa, vaan pääasia on se, että media kuuntelee

kansaa!

+9
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu