Ylen sivuilla melko kattava juttu lasten elatuksesta erotilanteessa

Köyhän eroperheen näkeminen osana lapsiperheköyhyyttä olisi oikea tapa käydä lasten elatuskeskustelua.

Omakohtainen tilanne on se, että olen maksanut lastenvalvojan määräämän elatusmaksun pienestä työkyvyttömyyseläkkeestäni ja olen myös osallistunut lasten kasvatukseen ainakin omien lasteni mukaan hyvin, eikä lasteni äidilläkään ole ollut suuremmin valitettavaa.

Toisaalta osaltaan tiukan taloustilanteeni takia olen hieman ulosottovelkaantunut ja se tekee omanlaista lisärasitusta. Tällä hetkellä maksan kahdesta lapsesta kuukaudessa melko tarkkaan 170 euroa elatusapua ja vuosien mittaan kyse ei ole ihan pienestä summasta, vaan kyseessä on noin 25000 euron potti.

Koen olevani etäisänä osa lapsiperheköyhyyttä, koska en voi taloudellisesti juurikaan osallistua lasteni hyväksi elatusavun lisäksi niin paljon kuin haluaisin. En suosittelekaan suomalaisen lapsikielteisen ilmapiirin takia kenellekään alle 2500 euron nettopalkalla olevalle isäksi haluavalle isyyteen ryhtymistä.

Julkisessa keskustelussa meitä etäisiä saa usein luvan kanssa pahoinpidellä henkisesti, vaikka emme me etäisätkään kaikki samanlaisia ja samoista lähtökohdista olla.

Ylen juttu: https://yle.fi/a/74-20083924

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu