Nato-jäsenyys lisäisi terrorismin uhkaa Suomessa
Viikko sitten (7.1.2015) Ranskassa tapahtunut vasemmistolaista lehteä Charlie Hebdoa kohtaan suunnattu terrori-isku palautti jälleen mieleen mm. suomalaisessa Nato-keskustelussa vaietun ”operaatio Gladion”. Operaatio Gladio on koodinimi niinsanotulle ”stay behind” –verkostolle ja salaiselle armeijalle, joka perustettiin kylmän sodan aikana Italiaan kommunistien valtaannousun tai Varsovan liiton hyökkäyksen varalta. Sittemmin mm. Daniele Ganserin tekemän tutkimuksen myötä Gladio terminä on laajentunut käsittämään kaiken Naton maanalaisten armeijoiden toiminnan ympäri Eurooppaa.
Antamalla 22. marraskuuta 1990 päätöslauselman Gladio-operaatiosta (ks. linkki 1) myös Euroopan parlamentti osoitti, että oli (tai on edelleen, ks. linkki 2) olemassa kaiken asianmukaisen demokraattisen valvonnan ulkopuolista, luvatonta toimintaa, johon tiedustelupalvelut ja sotilaalliset järjestöt osallistuvat. Gladio-päätöslauselmassa parlamentti tuomitsi tällaisten manipuloivien verkostojen perustamisen ja vaati täyttä tutkimusta siitä, miten ne ovat sekaantuneet asianomaisten maiden sisäpolitiikkaan ja jäsenvaltioiden tai kolmansien maiden salaisten palveluiden kautta mahdollisesti kytkeytyneet terrorismiin Euroopassa. Kyseisessä päätöslauselmassa pyydetään ja kehotetaan jäsenvaltioita ryhtymään kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin. Suomi ei luonnollisesti ollut Euroopan unionin jäsen vuonna 1990, mutta parlamentin päätöslauselmissa on Suomen EU-jäsenyyden aikanakin viitattu Gladioon, muistaakseni NSA:n vakoiluskandaaliin liittyvien lauselmien osana.
Suomalaisessa turvallisuuspoliittisessa keskustelussa olisi jo aika siirtyä juupas-eipästelyn ja täysin tuulesta temmattujen spekulaatioiden ajasta kohti perusteellisen, luotettavan, puolueettoman, kiihkottoman ja tasapuolisen tutkimuksen aikaa, jos nyt maastamme ylipäänsä löytyy vielä tutkijoita, jotka itseasiassa tutkivat jotakin sen sijaan, että boostaavat egoansa twitterissä. Paskapuheilla, jankuttamisella ja oleellisia asioita tahallaan unohtamalla Nato-kannatuksen nousu ei tule tapahtumaan. Vähänkin vasemmistolaisittain ajattelevan ja aidosti länsimaista demokratiaa kannattavan poliittisen toimijan, tutkijan tai toimittajan tulisi ymmärtää, että ilman kunnollisia eurooppalaisia Gladio-selvityksiä Nato on Varsovan liiton kaltainen kylmän sodan kyseenalainen reliikki, jonka voisi lakkauttaa tai ainakin potkia pois Euroopasta aiheuttamasta jännitteitä ja rakentaa mieluummin vaikka yhteistä Eurooppalaista puolustusyhteistyötä puhtaalta pöydältä, jolloin mielistelyn myös Yhdysvaltojen suuntaan voisi lopettaa.
Siinä missä Suomen ja Neuvostoliiton, myöhemmin Venäjän yhteinen historia, hyvässä ja pahassa, on Nato-jäsenyydestä käytävän keskustelun kannalta tärkeässä osassa, on Nato:n historia ja luonne vähintään yhtä merkityksellinen. Kaikkein merkityksellisin on nimenomaan kyseenalainen ja selvittämätön historia, sillä verrattuna kylmän sodan aikaisiin tapahtumiin, Suomi näyttää kuitenkin säästyneen Gladion suuremmalta aktiivisuudelta nimenomaan Paasikiven-Kekkosen puolueettomuuspolitiikan ansiosta. Edellisessä suomalaisessa ulkoministeriön Nato-selvityksessä joulukuulta 2007 ei Gladiosta mainita halaistua sanaa.
—
Tälläkin hetkellä Nato, tai ainakin osa Nato-maista, mukaan lukien Yhdysvallat ja Ranska ovat osallisina ns. sijaissodassa (proxy-war, ks. linkki 3) Syyriassa, jossa Venäjän tukemaa Bashar Al-Assadin hallintoa on pyritty kaatamaan terroristeja, kuten Al-qaidaa ja sen osia aseistamalla. Pariisin Charlie Hebdon iskun ampujat, ranskan kansalaiset Said ja Cherif Kouachi olivat myös juuri ennen iskuja palanneet Syyriasta ja läntisten tiedustelupalveluiden seurannassa. Onkin perin erikoista, että miesten onnistui tästä huolimatta toteuttaa niinkin organisoitu isku, puhumattakaan siitä, että kaikella todennäköisyydellä nämä terroristit olivat siis myös Ranskan itse aseistamia (ks. linkki 4). Charlie Hebdon isku heijasteleekin Daniele Ganserin Gladio-tutkimuksen (ks. linkki 5) tunteville paljon muutakin, kuin vain satunnaisten radikalisoituneiden islamistien pyhää vihaa ja iskua sananvapautta vastaan, etenkin kun veljekset taistelivat Syyriassa niin sanotusti ”meidän puolellamme”; merkillisiä vapaustaistelijoita, etten sanoisi. Vuonna 1989 muun muassa Yhdysvaltain ja Saudi-Arabian rahoituksella (ks. linkki 6) alkunsa saanut Al-qaida alkaakin vuosi vuodelta muistuttaa yhä enemmän Lähi-idän omaa operaatio Gladiota.
Oli Naton rooli Ganserin kirjassa mainituissa tapahtumissa mikä tahansa, on selvää, että Naton kylmän sodan historia on perin kyseenalainen. Yhtä kyseenalainen se on amerikkalaisen tietovuotaja Sibel Edmondsin paljastamassa Gladio B:ssä. (ks. linkit 1 ja 7). Gladio-operaatioita voi halutessaan kutsua salaliittoteorioiksi, mutta fakta on, että Euroopan parlamentin vuoden 1990 päätöslauselman vaatimuksista huolimatta Ganserin tutkimus aiheesta lienee edelleen paras mitä on saatavilla? Pitäisikin olla selvää, että seuraavassa suomalaisessa Nato-selvityksessä, mikäli sellainen joskus tehdään, tulee Gladio olla huomioitu, jotta terrorismin uhkaa voidaan edes yrittää arvioida. Jos Gladio ohitetaan, saattaa käydä niin, että torjuakseen terrorismia, kuten Nato mainostaa tekevänsä, tuleekin tehtyä naimakaupat itse terroristin kanssa.
Lähteet:
1) Gladio-päätöslauselma englanniksi: https://en.wikisource.org/wiki/European_Parliament_resolution_on_Gladio
2) Tänä päivänä puhutaan Gladio/B:stä, josta on puhunut mm. tietovuotaja Sibel Edmonds: https://wikispooks.com/wiki/Operation_Gladio/B
3) http://fi.wikipedia.org/wiki/Sijaissota
4) http://www.france24.com/en/20140821-france-arms-syria-rebels-hollande/
5) http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/2087574/nato-soti-salaa-vasemmistoa-vastaan
6) Ks. historia, kohta 3: http://fi.wikipedia.org/wiki/Al-Qaida
7) https://ceasefiremagazine.co.uk/whistleblower-al-qaeda-chief-u-s-asset/
Joillekin suomalaisille poliitikoille Nato on hyvin epäilyttävä läntinen järjestö, kuten tästäkin kirjoituksesta ilmenee. Käytännössä ilman työntekijäpuolen riippumatona ay-liikettä ja riippumatonta mediaa toimiva yltiökapitalistinen Venäjä sen sijaan saa harvemmin osakseen vastaavaa käsittelyä esimerkiksi vasemmistosta.
Bloggaaja kirjoittaa: ”On selvää, että Naton kylmän sodan historia on perin kyseenalainen.”
Itse näen oikein positiivisena sen, että Nato on toiminut tehokkaasti myös kylmän sodan aikana Neuvostoliitto-johtoisen Varsovan liiton aiheuttaman sotilaallisen uhan alla.
Tämän hetken Naton tekemisistä voidaan esittää mutuun pohjautuvia salaliittoteorioita. Varmasti siihen kuuluvien valtioiden toimijat osaavat toimia myös kulisseissa, mikä oikein hyvä onkin silloin, kun sillä edistetään läntisten demokratioiden turvallisuutta eikä lakeja rikota.
Onneksi Venäjäkään ei ole Neuvostoliitto, mutta sen viimeaikaiset tekemiset muistuttavat ikävällä tavalla vanhoista huonoista ajoista.
Ilmoita asiaton viesti
Minä en näe positiivisena, jos on syytä epäillä tällaisten Gladion salaisten verkostojen puuttuneen sisäpolitiikkaan ja kytkeytyneen terrorismiin ja murhiin.
Salaliittoteorioita tai ei, on selvää, että Naton luokitteleminen puhtaaksi puolustusliitoksi on historiaton näkökulma.
Ihmettelen miksi esimerkiksi Sibel Edmondsista ei juuri Suomen valtamedia ole kertonut, vaikka tietovuotajilla noin yleensä tulee hyvä tili? Snowdenistakin revittiin lööppejä pitkään, mutta paljastukset olivat monen muun rinnalla aika mitättömiä.
Miten muuten on, oletkos Markku ajatellut tehdä Uuteen Suomeen juttua Udo Ulfkotten teoksesta Gekaufte journalisten? Ulfkotte kertoo Saksassa julkaistussa kirjassaan CIA:n ja Saksan salaisen palvelun lahjovan journalisteja kirjoittamaan mm. Nato-myönteisesti. Näillä väitteillä on tietty yhteys siihen, miksi ihmettelemme, mikseivät kohutarinat sittenkään kiinnosta kohuista elävää nykypäivän lehdistöä.
Ilmoita asiaton viesti
Kovia ovat nuo lahjomisväitteet, jos ei ole faktaa/dokumentteja pistää pöytään. Mielenkiintoinen henkilöhistoria tällä toimittaja-kirjailijalla:
http://en.wikipedia.org/wiki/Udo_Ulfkotte
Ilmoita asiaton viesti
Väitteiden tueksi odotammekin kaikki innolla tuota kirjaa englanniksi tai suomeksi tai edes englanninkielistä referaattia siitä. Emme tietenkään myöskään ammu sanansaattajaa henkilöhistorian takia, vaikka sananvapaudessa saa tietysti yrittää myös tehdä ihmisen uskottavaksi tai naurunalaiseksi oman statuksensa avulla niin halutessaan. Sananvapaudessa tietenkin myös oletamme, ettei tuon kirjan levittämistä estetä salaisten palvelujen toimesta. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Mites tämä nyt toimii: ”Itse näen oikein positiivisena sen, että Nato on toiminut tehokkaasti myös kylmän sodan aikana Neuvostoliitto-johtoisen Varsovan liiton aiheuttaman sotilaallisen uhan alla.”
NATOhan perustettiin monta vuotta ennen Varsovan liittoa.
Ilmoita asiaton viesti
Nato perustettiin Neuvostoliiton muodostamaa sotilaallista uhkaa vastaan. Sotilaallinen uhka kasvoi vielä suuremmaksi, kun Neuvostoliitto kokosi tuekseen Varsovan liiton.
Nato toimi siis varsin tehokkaasti sekä Neuvostoliiton että Neuvostoliittojohtoisen Varsovan liiton aiheuttaman sotilaallisen uhan alla.
Ilmoita asiaton viesti
Kai,
hieman perusteluja – Varsovan liiton uhka ei riitä siihen – pikemminkin:
Venäjän informaatiosodan syyt ja seuraukset:
http://www.suomensotilas.fi/fi/artikkelit/ven%C3%A…
Ilmoita asiaton viesti
Sotaväsymyksen masentama Neuvostoliitto olisi pystynyt yhdysvaltalaisten tiedustelulähteiden mukaan noin 2 viikon sotaan USAa, Ranskaa ja Isoa-Britanniaa vastaan, jonka jälkeen se olisi ollut totaalisesti lyöty. Esimerkiksi kolmannes Puna-armeijan kalustosta oli sodan päättyessä vielä hevosvetoista jne.
Neuvostoliitto ei siis todellakaan ollut uhka kenellekään tuossa vaiheessa. Nimenomaan Varsovanliitto oli se, joka perustettiin vastavoimaksi NATOlle, lähinnä seurauksena Saksan jälleenvarustmaisesta.
Ilmoita asiaton viesti
Markku,
jos ei nyt niin tehokkaastikaan, mutta kummiskin:
Naton pelote suojasi välillisesti myös Suomea:
http://atlanttiseura.fi/WP/wp-content/uploads/2013…
Ilmoita asiaton viesti
Kypäräpäinen pappi on jälleen herännyt henkiin (kokoomus)Suomalainen puoluepolitiikka on kokoaika on mielestäni tähdännyt siihen että Suomi ei kuulu mihinkään sotilaalliseen blckiin, se on taannut Suomalaisille vakaat elinolosuhteet kansalaisille, oma armeija on se tukipylväs johon on voitu turvautua, sekä Suomalaiset arvot jossa rauhantahtoisuus ja rauhassa eläminen.
Nato vouhotus on herätetty henkiin kokoomuksen taholta jossa elää edelleen se suursuomen hegemonia.
Ilmoita asiaton viesti
Sano muuta. Kokoomuksen suur-Suomi haaveet ovat sinänsä hassuja, että Suomen ainoa suurvaltatie kulkee puolueettomuuspolitiikan ja rauhanvälittämisen kautta.
Ilmoita asiaton viesti
Tuossa on Kaution ajatusmaailma kiteytettynä. Hän selvästi laukoo päättömyyksiä vaivautumatta todistamaan väiteitään. Miten kokoomus ajaa suur-Suomi-haaveita tai ns. Suomen suurvaltatietä, sillä tämä väite ei minulle avaudu. Tuollainen väite on Kautiolta todella ala-arvoinen olkiukko.
Toiseksi Kautio on mielestäni hyvin kapeakatseinen kun hän sanoo, että ”Suomen ainoa suurvaltatie kulkee puolueettomuuspolitiikan ja rauhanvälittämisen kautta.” Puolueettomuus ei ole mikään maaginen taikasana, joka pitää valtion poissa sodista. Lontoon vuoden 1839 sopimuksen perusteella ”ikuisesti puolueettomaksi” määritelty Belgia huomasi tämän vuonna 1914 kun keisarillisen Saksan sotavoimat pyrkivät koukkaamaan Belgian kautta Pariisiin ja tätä kautta kukistamaan Ranskan nopeasti.
Toisessa maailmansodassa useat puolueettomat maat mm. Tanska, Norja, Alankomaat, Belgia, Luxemburg, Baltian maat ja Suomi joutuivat sotilaallisen hyökkäyksen kohteiksi. Vain Suomi pystyi torjumaan suurvaltahyökkääjän aikeen miehittää maamme.
Jos oletetaan, että Suomi haluaa olla todellakin puolueeton, niin silloin maallamme pitää olla voimakkaat puolustusvoimat. On aivan sama kuinka paljon Suomessa hoetaan ”uskottavan puolustuskyvyn” mantraa, mutta suurvaltojen sotasuunnitelmien laatijat kunnioittavat vain voimaa. Juuri nämä suurvaltojen sotilasstrategoiden suunnittelijat ovat ne, jotka ovat avainasemassa päättämässä, että kunnioitetaanko Suomen puolueettomuutta kriisin taikka sodan aikana.
Kuinka paljon Kautio on valmiina kasvattamaan Suomen puolustusmenoja, jotta puolueettomalla Suomella olisi uskottava puolustus?
Ilmoita asiaton viesti
Jos nyt katsotaan Stubbin hinkua isojen poikien pöytiin ja kokoomuslaisten MPKK:n strategian laitoksen johtajan, Facebook-sivullaan revansistisia lausuntoja esittäneen Torsti Sirenin puolustelua, niin kyllä se hieman suur-Suomi -haaveilulta haiskahtaa.
Jos se on kapeakatseista, että ymmärtää Nato-blokista tapahtuvan rauhanvälittämisen esim. Ukrainan tilanteessa tai vastaavissa olevan mahdoton ajatus, niin sitten olen kapeakatseinen.
Suomen uskottavaa puolustusta voidaan rakentaa yhteistyössä Ruotsin kanssa, Naton ulkopuolella ja nykyisilläkin resursseilla pärjätään kohtuullisesti, kunhan pidetään huolta siitä, että viisas ulkopolitiikka on puolustuspolitiikan keihäänkärki.
Ilmoita asiaton viesti
Miten se on suur-Suomi -haaveilua? Miten Torsti Sirenin mielipiteet ovat revansistisia? Tunnut herkästi parjaaman muita ihmisiä, mutta et mitenkään todista väitteitäsi.
Ruotsin kyky auttaa Suomea kriisitilanteessa on rajallinen, kun heidän kykynsä puolustaa edes omaa maatansa on kyseenalaistettu. Voimmeko me luottaa kriisitilanteessa kumppaniin, jonka kyky puolustaa omaa maataan kestää kenties viikon verran? Tässä linkki:
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1357186175776
Jos jäämme NATO:n ulkopuolelle ja haluamme uskottavan puolustuksen, niin silloin meidän pitää olla valmiita myös investoimaan uskottavaan puolustukseen. ”Viisas” ulkopolitiikka ei kauhean paljon auta jos kykymme puolustaa maatamme on heikko. Potentiaalinen hyökkääjä luultavasti tuntee puolustuskykymme sangen hyvin ennen kuin se tekee mahdollisen hyökkäyspäätöksen.
Ilmoita asiaton viesti
#3
Juhani Saarinen, jossitellaan, että putoaisit avantoon, sinulla olisi uskottavat jäänaskalit mutta et itse pääsisi ylös ja huutaisit apua. Hyväksyisitkö kypäräpäisen papin vetämään sinut ylös?
Ilmoita asiaton viesti
Vastaan, vaikket multa kysynytkään. En silti liittyisi avantoon putoamisen varalta Avantoon putoajien puolustusliittoon, etenkään kun en koe vastustamatonta halua seikkailla heikoilla jäillä. Ymmärtänet analogian. 😉
Ilmoita asiaton viesti
Taisi itse kysymys olla liian vaikea vastattavaksi. En kysynyt sitä kannattaisiko liittyä ”Avantoon putoajien puolustusliittoon”. Analogiasi on selvä mutta emme voi mitään sille että naapurimme, herra Putin, on lähtenyt seikkailemaan heikoille jäille.
Ilmoita asiaton viesti
Miten Nato jäsenyys lisäisi terrorismin uhkaa. Tarkoitatko, että Venäjä järjestäisi terroritekoja.
Radikaali muslimiväestö saattaisi sitä aiheuttaa, onneksi meillä ei ainakaan vielä ole siitä suurtakaan pelkoa.
Ilmoita asiaton viesti
Suosittelen lukemaan Daniele Ganserin kirjan ”Naton salaiset armeijat: Operaatio Gladio ja terrorismi Länsi-Euroopassa”.
Löytyy esim. täältä: http://www.rauhanpuolustajat.org/kauppa/kirja/nato…
Ilmoita asiaton viesti
Ei millään pahalla, mutta tuo Ganserin kirja on kyllä saanut aika ristiriitaisen vastaanoton:
http://en.wikipedia.org/wiki/Daniele_Ganser#NATO.2…
Tanskalainen Peer Henrik Hansen, britti Philip HJ Davies, norjalainen Olav Riste ja italialainen Leopoldo Nuti ovat kritisoineet Ganserin kirjaa. Tässä Googlen avulla löydetyt linkit, joista saa tietoa näistä herroista:
http://rucforsk.ruc.dk/site/en/persons/peer-henrik-hansen(b193974f-5e64-42c1-9bcd-6e0207f5a4ea).html
http://www.brunel.ac.uk/cbass/politics-history-law…
http://en.wikipedia.org/wiki/Olav_Riste
http://www.wilsoncenter.org/staff/leopoldo-nuti
Tuon perusteella suhtaudun hyvin epäillen Ganserin kirjaan.
Ilmoita asiaton viesti
Olet oikeassa. Ganserin kirjaa on kritisoitu kyllä kovasti joidenkin tahojen toimesta, tavoitteena kenties viedä tutkimuksen uskottavuus ja ampua sanansaattaja. Haluttomuus myötävaikuttaa paremman tutkimuksen tekoon aiheesta puhuu kuitenkin Ganserin puolesta. Joissakin salaliittoteorioissa voidaan hyvinkin pian todeta, että tutkimukselle ei ole oikein aihetta. Gladiossa sitä selvästi olisi siinä missä syyskuun 11. Wtc-7 rakennuksen romahduksessa.
Ilmoita asiaton viesti
Kautio näkee maailman hyvin yksipuolisesti unohtaen, että suurvallaksi itsensä mieltävillä valtioilla on voimakoneisto, jopa muka hyvis-Venäjällä, alkaen II MS:n partisaaneista kohteliaisiin vihreihin miehiin Krimillä.
Näistä on helppo lukea historiasta.
Ilmoita asiaton viesti
Heh heh. Kun joku kirjoittaa Venäjästä negatiivisesti, tiedätte hyvin, että kommenttiosioissa se kirvoittaa tukuttain USA-kriittisiä lausuntoja. Sama näkyy toimivan toisinpäin, kun kirjoittaa USA/NATO-kriittisesti, saa lukea vertailuja Venäjän pahuuteen. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Kimmo Kautio, oletko koskaan miettinyt, että terroristitkin toimivat maan alla ja jos aikoo saada selkoa niiden puuhista etukäteen on mentävä myös maan alle. Silloin kun maan päällä paukkuu, ei voi muuta kuin laskea vainajat.
Ilmoita asiaton viesti
Olen kyllä. Ja sinne maan alle voi mennä tekemään työtä hyvässä tarkoituksessa tai sitten ajamaan isänmaansa suurvaltapoliittisia päämääriä.
Ilmoita asiaton viesti
Suurin riski Suomea kohtaan on laajamittainen sotilaallinen hyökkäys tai poliittinen painostus sellaisen uhkaa hyödyntäen, joten näitä riskejä vasten peilaten ottaisin paljon mieluummin vastaan tuon hypoteettisen ja perustelemattoman ”terrorismiriskin”, jos valita täytyy.
Ilmoita asiaton viesti
Se terrorismiriski on hypoteettinen ja perustelematon kunnes luet aiheesta lisää itse. Itse olen sen verran eksistentialisti, etten hakkaa ikuisiksi ajoiksi kiveen edes Nato-kantaani, mutta ennen perinpohjaisia Gladio-selvityksiä se ei muutu. Mikäli Nato-kannattajat eivät jostain syystä halua Gladiota tutkittavan, niin sehän kertoo kaiken olennaisen.
Ilmoita asiaton viesti
”Suurin riski Suomea kohtaan on laajamittainen sotilaallinen hyökkäys tai poliittinen painostus sellaisen uhkaa hyödyntäen,”
Osut asian ytimeen. Tässä on kaksi tärkeää kohtaa, jotka tulee muistaa:
1) Tuolle laajamittaiselle hyökkäykselle täytyy olla motiivi. Mikä se olisi?
2) Tuo ” poliittinen painostus sellaisen uhkaa hyödyntäen, ” EI tarkoita, että painostus ja mahdollinen varsinainen hyökkäysuhka tulisivat samalta taholta.
Ilmoita asiaton viesti
Kimmo Kautio:¨
”Nato-jäsenyys lisäisi terrorismin uhkaa Suomessa”
Sitä suuremmalla syyllä maahanmuuttopolitiikkaan tulee tarkastella laadullisin kriteerein, jotta meille tulee maahanmuuttajia, jotka osallistuvat yhteiskunnallisten asioiden hoitoon rauhanomaisesti eikä luomalla väkivallan uhkaa.
Sellaisella maahanmuutolla emme tee sitten yhtään mitään. Intialaista insinööriä tuskin paljoa liikuttaa onko Suomi Natossa vai ei.
Venäjä on alkanut osoittamaan yhteistyön sijaan epävakautta aihettavaa politiikkaa, joten kansainvälinen yhteisö joutuu pohtimaan turvallisuusnäkökulmia uudestaan.
Ilmoita asiaton viesti
Toki maahanmuuttopolitiikka on oleellista turvallisuudenkin kannalta. Siksi meidän ei tule tässä ehdoitta seurata esimerkiksi Ruotsin tietä.
Venäjä tuskin aiheuttaa epävakautta yksin. Esimerkiksi juuri Gladiosta oppimalla ymmärtäisimme, että Maidanin laukausten takana voi olla Ukrainan tai Venäjän sijaan kolmas osapuoli. Selvää on, että John McCain ja Victoria Nuland esikuntineen kävivät Ukrainassa jakamassa pikkuleipiä ja CIA-johto ohjeita. Ei kannata ehkä ajatella hyväuskoisesti, että olisivat käyneet vakautta edistämässä. Me myös ymmärrämme historiasta, että lähes kaikki sodat ovat alkaneet ns. false flag -operaatiolla. Meillä on tästä myös omakohtaista kokemusta Mainilan laukausten muodossa. Miksi olemme taipuvaisia siihen, että annamme ensimmäisten arvioiden asioiden tilasta tulla totuudeksi, kun tosiasassa totuus on sotien ensimmäinen uhri.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä Gladio paljastui n. 1990 ja sitä sitten EU paheksui voimakkaasti. Mahtaako Naton salaiset armeijat toimia edelleen? Jos tiedät, eivät nämä maanalaiset armeijat kovin salaisia sitten olekaan.
Jos tämä Gladio on syyllistynyt lainvastaiseen toimintaan ja se on tullut julki, miksi ketään vastaan ei ole nostettu syytteitä. Sinulla varmaankin on vastaus valmiina, syyttäjä kuuluu samaan salaseuraan?
Kirjoitit: ”Tälläkin hetkellä Nato, tai ainakin osa Nato-maista, mukaan lukien Yhdysvallat ja Ranska ovat osallisina ns. sijaissodassa (proxy-war, ks. linkki 3) Syyriassa”.
Huomaatko edes itse mitä kirjoitat. Entä jos asia onkin niin, että tälläkin hetkellä Eurooppa, tai ainakin osa eurooppalaisista maista tai ainakin Ranska osallistuu sijaissotaan Syyriassa ja Venäjä Itä-Ukrainassa.
Mitä salaisia yhteiskunnan vastaisia myyräntyöryhmiä Vasemmistoliitolla mahtaakaan olla kun eivät ole paljastuneet. Hyvin on toiminta salattu. Ei taida toiminta kestää päivänvaloa.
Kuten huomaat salaliittoteorioita on helppo synnytellä kun niitä ei voi todistaa oikeaksi eikä vääräksi.
Ilmoita asiaton viesti
”Jos tämä Gladio on syyllistynyt lainvastaiseen toimintaan ja se on tullut julki, miksi ketään vastaan ei ole nostettu syytteitä. Sinulla varmaankin on vastaus valmiina, syyttäjä kuuluu samaan salaseuraan?”
Voi ihme, mitä naivismia! Miksi ketään vastaan ei ole nostettu syytteitä Haagissa, vaikka Yhdysvallat liittolaisineen tunkeutui Irakiin tekaistuin perustein? Mitään väärää ei kenties tapahtunut? Tämä maailma nyt vaan on paska, jossa lait eivät koske kaikkia ja suurvallat tekevät mitä tahtovat.
Ilmoita asiaton viesti
Olipahan naivia ajatella että rikoksista pitäisi seurata rangaistus. Minä kun ajattelin sellaisia pienempiä rötöksiä kuten murhia jne, jotka hoidetaan siinä maassa missä rikos tehdään, paikallisen syyttäjä ja tuomioistuimen toimesta. Mitä ne paljastuneet rikokset sitten olivat kun niitä ei ole voinut käsitellä oikeudessa?
Nyt kun puhut Naton salaisista operaatioista, sinun kannattaisi hieman paremmin perehtyä asiaan. Aloita vaikka täältä http://fi.wikipedia.org/wiki/Nato
Lähes yhtä järjetöntä olisi väittää, että YK:lla olisi joitakin salaisia operaatioita.
Naivia ei varmaankaan ole luulla että salaliittoja on kaikkialla, Vasemmistoliitossakin?
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärsin sinut väärin. Sori. Kuvittelin, että olisit plärännyt edes wikipediaa Gladiosta sen verran, että olisit löytänyt näitä yksittäisiä tapauksia.
Lainaanpa siis wikiä tähän:
”Gladion osuutta useissa Euroopan maissa tehtyihin terrori-iskuihin ei laajalti kiistetä muun muassa italialaisten terrorismioikeudenkäyntien tulosten ansiosta. Niissä todettiin Italian sotilastiedustelu SISMIn, uusfasistien ja Gladio-verkoston osien suunnitelleen ja toteuttaneen lukuisia terrori-iskuja vuosien 1969 ja 1985 välillä. Itse Gladio-verkoston paljastuminen alkoi vuonna 1972 Peteanossa tapahtuneen, pitkään selvittämättä olleen pommiattentaatin tutkimuksista. Tutkimusten myötä julkisuuteen nousi ”jännitteen strategia”, jossa pyrittiin säilyttämään poliittinen status quo tarvittaessa väkivalloin ja syyllistämällä poliittinen vasemmisto terrori-iskuista. Peteanon iskusta tuomitun Vincenzo Vinciguerran lausunnon mukaan siviileihin kohdistuneiden iskujen tarkoituksena oli saada Italian kansa pyytämään valtiolta lisää turvallisuutta.[16]Vuonna 1980 tehdystä Bolognan rautatieaseman pommi-iskusta tuomittiin 15 vuotta myöhemmin kaksi uusfasistia, mutta myös kaksi Italian sotilastiedustelun jäsentä, joiden todettiin koettaneen johtaa tutkijat väärille jäljille tavoitteenaan äärioikeistolaisten tekijöiden suojelu.”
Sieltä Ganserin Gladio-kirjasta löydät niitä yksittäistapauksia lisää koottuna yksiin kansiin.
Ilmoita asiaton viesti
Tuntuu siltä että €u €liitin masinoima Pariisin terroristi teko on kääntynyt heitä itseään vastaan. Niin monesta suunnasta saamme €litiin propaganda uutisoinnille täysin saman kailtaista vastinetta faktoineen. Tässäkin erittäin hyvä ja perusteltu kirjoitus. Sanoisin näin jotka vielä valtamedian harhassa ovat: On täysin oma asiasi haluatko ainoastaan uskoa valtamedian valheisiin, mutta et voi ikinä tulla sanomaan ettei oikeaa tietoa olisi ollut saatavilla. Sitä on, kiitos tästäkin kirjoituksesta.
Ala-arvoinen Venäjä propaganda myös perustuu €liitin omistamiin valtamediamme ja heidän haluamaan tiettyyn kansan mielenhallintaan, ja propagandaan. Päämäärä: Saada kansalta oikeutus heidän omiin sotaan maassamme on heidän ainut tavoite.
Ilmoita asiaton viesti
#25
Jaana Holappa kirjoitti: ”Ala-arvoinen Venäjä propaganda myös perustuu €liitin omistamiin valtamediamme ja heidän haluamaan tiettyyn kansan mielenhallintaan, ja propagandaan. Päämäärä: Saada kansalta oikeutus heidän omiin sotaan maassamme on heidän ainut tavoite.”
Juuri näin, paria virhettä lukuunottamatta. Venäjän valuutta on rupla, joten voisit käyttää vain ilmaisua ”oligarkkien omistama valtamedia”. Toden totta, Putinin tavoite on juuri saada kansalta oikeutus NL aikaisten rajojen palautukseen.
Ilmoita asiaton viesti
Nato-jäsenyys lisäisi terrorismin uhkaa Suomessa
oliko suomi natossa kun ryssän desantit tappoi siviileitä sallassa ja muualla rajan pinnassa 39-44 ??
Ilmoita asiaton viesti
Jos nyt oikein muistan, niin olihan tuossa Jatkosodan aikana rinnalla se ihan sama Saksa kuin mikä nykyisinkin on Euroopan NATOn ”kovassa ytimessä”.
Ilmoita asiaton viesti
Eli jos saksa ei olisi ollut rinnalla desantit eivät olisi murhanneet siviileitä-aika lapsellinen ajatus !
Ilmoita asiaton viesti
Noinko kirjoitin?
Ilmoita asiaton viesti
Mies joka kaipaa asiallista ja kiihkotonta NATO-keskustelua päätti sitten kirjoittaa blogin, jossa kuuden kappaleen verran esitetään hienovaraista vihjailua NATO:n terrorismiverkostoista ja maanalaisista armeijoista. Ilman, että kirjoittaja edes sanoisi suoraan mistä sotilasliittoa tarkalleen ottaen syyttä tai varsinkaan tarjoaisi uskottavia todisteita yhtään mistään. Kun joku kyselee lisätietoja tai todisteita, niin arvoisa eduskuntavalliehdokas ja blogisti kehoittaa ottamaan itse asioista selvää.
Ilmoita asiaton viesti
Hienovaraisuus on kiihkotonta. Naton stay behind-verkosto on todistettu jo, ei minun sitä tarvitse todistaa. Siitä, mihin kaikkeen se on sekaantunut, vaadin tutkimuksia, kuten vaati europarlamenttikin jo vuonna 1990.
Kaikenlaisen tiedon jakaminen kansalle on median tehtävä, ei välttämättä eduskuntavaaliehdokkaan. Siksi tarjosin linkkilähteitä jutun loppuun. Näen, että tällaisista asioista muistuttaminen on aika-ajoin hyvästä, mutta tarkoitus ei ollutkaan esittää järin suoria syytöksiä, vaan synnyttää kiinnostusta ottaa asioista selvää esimerkiksi linkkejä selaten, jolloin kukin voi muodostaa oman mielipiteensä. Huonoa mielipidevaikuttamista ehkä, mutta valta kuuluu kansalle.
Se mitä sinulta jäi kommentoimatta, on itse blogin aihe. Meinaatko, ettei Gladiolla ole mitään sijaa suomalaisessa Nato-keskustelussa? Minä pidän tätä oleellisena kysymyksenä ja on surullista, että natottajat ja tutkijat väistelevät asiaa.
Edit: Lisätään vielä, että kiihkottomaan Nato-keskusteluun kuuluvat sekä kriittiset että myönteiset puheenvuorot USA/Nato:sta että Venäjästä. En ymmärrä moista avautumista, jos Nato-keskustelussa kerrankin yrittää pureutua nimenomaan Naton synteihin.
Ilmoita asiaton viesti
#32
”En ymmärrä moista avautumista, jos Nato-keskustelussa kerrankin yrittää pureutua nimenomaan Naton synteihin.”
Kansan Uutiset uutisoi jo 21.8.2009 Nato synneiksi seuraavaa:
”NATO SOTI SALAA VASEMMISTOA VASTAAN
Pommi-iskuja, murhia, vallankaappauksia, kidutusta, perätöntä propagandaa… Tällaista oli synkimmillään Naton koordinoimien salaisten armeijoiden toiminta kylmän sodan Länsi-Euroopassa”.
Nämä rikokset tapahtuivat siis kylmän sodan aikana ennen vuotta 1990. Hirveitä rikoksia Natolta, etenkin tuo ”perätön propaganda”. Ei edes Venäjä ei ole koskaan harjoittanut tuollaista, ei edes perätöntä propagandaa, pelkästään federaation virallista propagandaan.
Mutta mitä ihmettä tällä 25 sitten päättyneen kylmän sodan aikaisella toiminnalla on tekemistä tämän päivän turvallisuuspolitiikan kanssa Suomessa. Suurvaltojen salaiset palvelut tekevät salaisia operaatioitaan tänäkin päivänä, mutta sillä ei varmaankaan ole mitään tekemistä tämän päivän Naton kanssa. On aika kaukaa haettu ajatus siitä, että nykyisellä Natolla, siis 28 demokraattisen valtion puolustusorganisaatiolla, olisi salaisia operaatioita jonkun maan vasemmistoa vastaan. Mitähän siihen sanoisi Naton pääsihteeri, Norjan työväenpuolueen johdossa 12 vuotta ollut Jens Stoltenberg?
Ilmoita asiaton viesti
”Mutta mitä ihmettä tällä 25 sitten päättyneen kylmän sodan aikaisella toiminnalla on tekemistä tämän päivän turvallisuuspolitiikan kanssa Suomessa.”
Sitä, että Suomen on syytä katsella itselleen sellaista turvallisuuspoliittista tukea, joka lisää turvallisuutta ja on demokratian puolustaja. Nythän on niin, että Natottajat jauhavat jotain hevonkukkua demokratiaa, ihmisoikeuksia ja oikeusvaltion periaatteita kunnioittavasta arvoyhteisöstä, jonka periaatteita kuulemma nyt pitäisi vaalia liittymällä tällaiseen likaisen historian liittoon, joka ei ole juuri Venäjää kummempi. Kertoo paljon, että itsekin juuri vertasit Nato-verkoston toimintaa Venäjään.
Ilmoita asiaton viesti
Kimmo Kaltio, tosiaan vertasin Natoa Venäjään siinä mielessä, että Venäjällä toimii salainen palvelu FSB, jonka maanalaisista toimista ei juurikaan tiedoteta. Natossa ei varmuudella ole mitään maanalaista toimintaa. Viittaukset siihen suuntaan ovat samaa kaliiberia kuin Vasemmistoliitonkin maanalainen toiminta, joka oli totisinta totta SKP:n aikana. Pitäisikö siis ”Suomen katsella itselleen sellaista turvallisuuspoliittista tukea, joka lisää turvallisuutta ja on demokratian puolustaja” ja jättää Vasemmistoliitto pois laskuista.
Ilmoita asiaton viesti
”Natossa ei varmuudella ole mitään maanalaista toimintaa.”
Tietenkään ei. Nato hyvä, Venäjä paha. Ja Villikari uskossaan vahva. Suomessa on uskonnonvapaus ja uskonrauhan loukkaaminen toistaiseksi laitonta, joten päätän lähetyksen tämän vänkäämisen osalta.
Ilmoita asiaton viesti
#52
Älähän nyt Kaltio pistä sanoja minun suuhuni, en puhunut Venäjän pahuudesta mitään, totesin vain että Venäjällä toimii salainen poliisi ja salainen palvelu niin kuin kaikissa suurvalloissa. Nato ei ole suurvalta eikä sillä ole salaista palvelua eikä salaista poliisia. Olet melko epätoivoinen Nato-fobisti kun noin älyttömiä väitteitä pitää heittää keskusteluun. Eikö ole enää asiallisia argumentteja? Tämän kaltaiset kommentit kertovat aika paljon: ”Nythän on niin, että Natottajat jauhavat jotain hevonkukkua demokratiaa, ihmisoikeuksia ja oikeusvaltion periaatteita kunnioittavasta arvoyhteisöstä…..”. Todella ala-arvoista argumentointia.
Voisitko asiallisesti hieman täsmentää tätä kirjoittamaasi kohtaa: ”Daniele Ganserin tekemän tutkimuksen myötä Gladio terminä on laajentunut käsittämään kaiken Naton maanalaisten armeijoiden toiminnan ympäri Eurooppaa.”
1. Oletko itse lukenut tämän Ganserin tekemän tutkimuksen?
2. Onko Ganser todellakin saanut selville, että Natossa on tällä hetkellä maanalaisia armeijoita ympäri Eurooppaa vai koskeeko Ganserin tutkimus kylmän sodan aikaista Naton toimintaa?
3. Onko Gladio terroristijärjestö ja toimiiko se muuallakin kuin Natomaissa?
4. Jos Gladio toimii nykyisessä Natossa, pitäisikö pääsihteerin olla siitä tietoinen?
5. Oliko vuonna 1972 Peteanon pommi-iskusta elinkautiseen tuomittu Gladio-agentti Vincenzo Vinciguerra Naton palkkaama?
6. Mikä yhteys vuonna 1980 tehdyllä Bolognan rautatieaseman pommi-iskulla oli Natoon?
7. Onko Naton suorittamista terroristi-iskuista pitäviä todisteita?
Jos sinulla on aiheesta todellista tietoa, pistä faktat esille äläkä vihjaile epämääräisiä salaliittoteorioita. Ei ole asiallista debattia että ensin vihjaillaan jotakin ja kun pyydetään faktaa, kehotetaan lukemaan Wikipediasta tai Wikisourcesta.
Ilmoita asiaton viesti
Ganserin kirja on hyllyssä, mutta en ole sitä kannesta kanteen lukenut, vaan käyttänyt enemmänkin hakuteoksena.
Sinä kyselet nyt yhtäältä niitä kysymyksiä, joihin saat vastauksen kirjasta tai verkosta ja toisaalta niitä kysymyksiä, joita nimenomaan pitää kysyä ja selvittää kunnollisin tutkimuksin. Luulisi huolen olevan yhteinen, kun Suomen turvallisuudesta ja tulevaisuudesta on kyse. Ei sinne Natoon mennä mielikuvien perusteella, eikä Suomen turvallisuutta ratkaista huutokaupalla.
Ilmoita asiaton viesti
Vihjailu ei vie keskustelua Suomen puollustuspolitiikasta yhtään mihinkään, päinvastoin se estää järkevän keskustelun ja lisää tunteisiin perustuvaa vastakkainasettelua järkevän harkinnan sijasta. Sinällää kirjoituksesi menisi historiantutkijan tai muun vastaavan tekstistä, jos se ei olisi niin ylimalkainen ja asenteellinen. Eduskuntavaaliehdokkaan kannanottona puollustuspoliittiseen keskusteluun teksti on täysin hyödytön, sillä se keskittyy mielikuvien maalailuun 60-luvun tapahtumia hyväksikäyttämällä eikä ota mitään kantaa tämän päivän todelliseen tilanteeseen, jonka pohjalta poliittiset päätökset tehdään.
Mikäli Natolla olisi maanalainen armeija ja siihen liittyviä suuria syntejä kontollaan, olisit varmasti innosta hihkuen nämä listannut. Sen sijaan keskityit maalailemaan mielikuvia ja muodostamaan jotain aihetodisteketjua Ranskan ja terroristien välille. Tarkoituksesi oli kai sanoa, että Ranskan vasemmistolainen presidentti tilasi Charlie Hebdon iskut, jotta Nato voi valloittaa Euroopan?
Ylipäätään kaikesta kirjoittamisestasi henkii läpi vanhakantainen vastakkaisasettelu ja lievän vainoharhaisuuden henki. Kimmo Kaution maailmassa laitaoikeiston salaliitot ja pahat porvarit ovat alistaneet koko maailman ja pistäneet köyhän kansan taistelemaan keskenään. Kokoomuskin tekee suurvaltapolitiikkaa ja suunnittelee suur-Suomea. Siis ihan oikeasti nyt, kokkareidenkin lähihistoriasta löytyy noin tuhat ja yksi täysin älytöntä ajatusta ja toteutusasteelle edennyttä hanketta, jolla puoluetta voi lyödä. Ei tarvitse keksiä jotain täysin päättömiä olkiukkoja.
Ilmoita asiaton viesti
Hyödyttömyydestä puheen ollen: Harrastat metakeskustelua ja analysoit Kimmo Kautiota. Onko sinulla aiheeseen jotain annettavaa? Keskimmäisestä kappaleesta päätellen ei.
Päättäisitkö nyt, pitäisikö tässä listata innosta hihkuen asioita, joista tulisi kilometrin mittainen bloggaus vai pyritäänkö maltilliseen keskusteluun? No, ehkäpä olen vain väärää mieltä…
Ilmoita asiaton viesti
Listaa toki innosta hihkuen asioita, sitähän koko ajan sinulta toivoin. Mielellään vielä jotain Nato-keskustelun ja Suomen puollustuspolitiikan kannalta relevantteja ja ajankohtaisia asioita selkeästi auki kirjoitettuina, eikä rivien välissä vihjaillen. Eikä innosta hihkumisen tarvitse johtaa asenteellisuuteen tai tosiasioiden vääristelyyn.
Ilmoita asiaton viesti
Näin ulkomailta katsottuna naurattaa Suomen poliittinen taistelu vallasta ennen vaaleja.Sixpakki on juotu loppuun ja suomalaiseen tyyliin tulee riita nyrkit pystyssä ,kuka joi viimeisen ja kuka oksensi lattialle.Talous sakkaa ja yhdet huutaa Natoa avuksi,Silikasvilin tavoin.Toiset huutaa salaliittoja on järjestetty.Voi herran tähden,rauhoittukaa ja koittakaa laittaa asianne kuntoon ekonoomisesti.Ukrainan asia on jo vanha asia,josta amerikkalaisetkin ovat irtisanoutuneet.Kun huijaus tuli esille.Ei Venäjä teitä uhkaa,vaikka he laittavatkin puolustustaan kuntoon,luonnonvarojensa tähden.Niinhän se tekee jokainen valtio,jos ei ole älyvapaa.Varsinkin jos jotkut mahtimaiden politiikot antavat ymmärtää että heillä on aivan liian paljon osuuksia maailman varannoista.Niin minäkin tekisin jos naapurin Ville alkaisi puhua että Eskolla on likaa varantoja,ne pitää jakaa.Silloin pitää toimia.Vai auttaisko Kalle minut pulasta.Tai päinvastoin.Onko Suomella sellaisia varantoja mitä esim.venäjä haluaisi,tuskin.Mutta geopoliittisesti Suomi on alueella jossa se joutuu sotanäyttämöksi,oli sitten Natossa ,tai ei,jos itä-länsi konflikti toteutuisi.Jos ,Suomi olisi Natossa,niin voin vakuuttaa että,tälläisen tapahtuman sattuessa,Naton antama apu tilanteessa ottaisi noin puolivuotta.Silloinkin keneltä ja mistä,millä tavoin? Ei ole resusseja.koska oma napa on kuitenkin tilanteessa likinnä.Oma puolustuslaitos on tärkein tekijä,ei joku 5000 miehen jenkkipurkka porukka,jolla ei ole mitään syvempää tunnetta puolustaa aluetta kuin raha.Muutoin kommarit ovat varmaan unohtaneet ettei Venäjällä ole nykyään toimivaa puhdasta kommunisti puoluetta,ja kokoomuksen pääministeri totesi pakotteiden tuottaneen tuloksia täysin.On saatu Venäjä muuttamaan ulkopolitiikkaansa oikeaan suuntaan ja Suomen talous kasvuun.Näin ulkopuolelta katsottuna,onko hän jotenkin sairas,vai paitako hieroo.
Ilmoita asiaton viesti
”Nato jäsenyys lisäisi terrorismin uhkaa Suomessa”, väittää Kautio kuin mantraa. Kaution mantra yskii pahasti, kun häneltä kysytään, eikö se nosta terrorismin uhkaa Virossa, Unkarissa ja Puolassa. Miksi siis Suomen mahdollinen jäsenyys nostaisi terrorismin uhan uudelle tasolle?
Terrorismille ei saa antaa periksi. Me emme saa tehdä päätöstämme puolustusjärjestelyistä mielikuvituksellista uhkaa ajatellen. Vaikka uhka olisi todellinenkin, muutamien islamistien rynnäkkö yksittäiseen kohteeseen on pienempi uhka kuin suurvaltanaapurimme ristiretken mahdollisuus koko maahamme, tai ehkä Ukrainan tavoin, pieneen osaan maatamme.
Nato ei olisi turvannut meitä Matti Juhani Saarelta eikä Eric Auviselta. Se ei suojaa tuleviltakaan pipipäiltä.
Sanottakoon se nyt ääneen: Natoa tarvitaan Suomen turvaksi Venäjän muodostamaa sotilaallista uhkaa vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Näin juuri! Vaikuttaa siltä, että NATO-fobiaa sairastavat yrittävät nyt epätoivoisesti keksiä mitä mieliikuvituksellisempia perusteita kannalleen.
Ilmoita asiaton viesti
Lainasin Villikarille wikipediaa. Heitetään sama kohta teillekin, jos kuvittelette, että kyse on harmittomasta asiasta ja salaliittoteorioista.
”Gladion osuutta useissa Euroopan maissa tehtyihin terrori-iskuihin ei laajalti kiistetä muun muassa italialaisten terrorismioikeudenkäyntien tulosten ansiosta. Niissä todettiin Italian sotilastiedustelu SISMIn, uusfasistien ja Gladio-verkoston osien suunnitelleen ja toteuttaneen lukuisia terrori-iskuja vuosien 1969 ja 1985 välillä. Itse Gladio-verkoston paljastuminen alkoi vuonna 1972 Peteanossa tapahtuneen, pitkään selvittämättä olleen pommiattentaatin tutkimuksista. Tutkimusten myötä julkisuuteen nousi ”jännitteen strategia”, jossa pyrittiin säilyttämään poliittinen status quo tarvittaessa väkivalloin ja syyllistämällä poliittinen vasemmisto terrori-iskuista. Peteanon iskusta tuomitun Vincenzo Vinciguerran lausunnon mukaan siviileihin kohdistuneiden iskujen tarkoituksena oli saada Italian kansa pyytämään valtiolta lisää turvallisuutta.[16]Vuonna 1980 tehdystä Bolognan rautatieaseman pommi-iskusta tuomittiin 15 vuotta myöhemmin kaksi uusfasistia, mutta myös kaksi Italian sotilastiedustelun jäsentä, joiden todettiin koettaneen johtaa tutkijat väärille jäljille tavoitteenaan äärioikeistolaisten tekijöiden suojelu.”
Kuten olen tässä aiemminkin todennut, lisää voi hakea kiinnostuksen mukaan tai hankkia käsiinsä Ganserin kirjan.
Mikäli tällaisia verkostoja yhä tänäkin päivänä on, meillä on hyvä syy epäillä, että Nato-maissa esimerkiksi yleisen mielipiteen ja poliittisen tilanteen kääntyessä Natoa vastaan saattaisi tällainen verkosto aktivoitua toimintaan. Kuka tietää, millainen attentaatti siitä seuraa?
Ilmoita asiaton viesti
Tämähän on ihan totta. NATO lähti terrorismin vastaiseen sotaan 5. artiklalla:
http://www.nato.int/docu/review/2006/issue2/englis…
http://www.nato.int/docu/update/2001/1001/e1002a.htm
Kaikki NATO-maat ovat siis samassa terrorismin vastaisessa sodassa, joten totta kai se lisäisi terroriuhkaa myös täällä.
Ilmoita asiaton viesti