Suomen EU-jäsenyydestä on järjestettävä uusi kansanäänestys

MTV:n uutisaamu kysyi maanantaina twitter-gallupissa, uskovatko suomalaiset EU:n elvyttämisen olevan Suomen etu. Kyselyyn vastasi 1017 käyttäjää ja heistä 91% ei usko elpymisrahaston olevan Suomen etu. Tämän kummempia mielipidetiedusteluja kansalaisten näkemyksestä aiheesta en ole nähnyt.
Eurojäsenyydestä kansalaisilta ei kysyttykään sitten enää mitään. Suomesta tuli 1.1.1999 keskiyöllä aikaeron ansiosta ensimmäinen maa, joka otti yhteisvaluutta euron käyttöön. Tämä itsenäisen Suomen historian kallein seikkailu aloitettiin silloisen valtiovarainministeri Sauli Niinistön ja pääministeri Paavo Lipposen vahtivuorolla.

Suomi liitettiin euroon perustuslakia rikkoen, ilman lakiesitystä ja ilman kansanäänestystä, vain tiedonantomenettelyä käyttäen. Perustuslain vastaiseksi menettely on katsottava siksi, että eurojäsenyydestä ei äänestetty eduskunnassa perustuslain säätämisjärjestyksessä, vaikka perustuslain valtiosäännössä oli tuolloin vielä kirjaus siitä, että ”Suomen rahayksikkö on markka.” Perustuslain kirjaus muutettiin vasta myöhemmin.
EU:n elpymisrahasto muuttaa EU:n luonnetta radikaalisti tulonsiirto- ja velkaunionin suuntaan. Elpymispaketin on täten arvioitu olevan niin Suomen perustuslain kuin EU:n omien perussopimustenkin vastainen.
Eurooppaoikeuden professori Päivi Leino-Sandbergin mukaan perustuslakivaliokunnan ja suuren valiokunnan välille on syntynyt Suomessa valtiosääntöoikeudellinen konflikti. Leino-Sandberg kommentoi 19.7.2020 Verkkouutisille:
”En odottanut näkeväni Suomessa hallitusta, joka julkisesti kiistää perustuslakivaliokunnan kannan merkityksen.”
Helsingin yliopiston kansantaloustieteen dosentti ja riippumattoman GnS Economicsin toimitusjohtaja Tuomas Malisen mukaan suomalaisille on valehdeltu eurosta jo pitkään:
”Ekonomistit ovat vähätelleet sen haittoja ja poliitikot ovat liioitelleet sen etuja vuosien ajan. Samanaikaisesti suomalaisille on syötetty ”pajunköyttä” sekä eurosta eroamisen kustannuksista että sen haitoista.”
Tietoisuus eurojäsenyyden vahingollisuudesta Suomelle ja EU:n kehityksestä kohti liittovaltiorakenteita on vasta nyt tämän elpymisrahastokeskustelun myötä tavoittanut joitakin uusien sukupolvien edustajia, mutta vuosikymmenien valehtelun jäljet näkyvät epäluuloisena suhtautumisena äärimmäisen tärkeään ja kansakunnan edun mukaiseen kritiikkiin.
Elpymisrahastoa on perusteltu muun muassa Suomen viennillä. Taloustieteen emeritusprofessori Matti Virenin mukaan elvytyspaketilla ei ole niin paljon tekemistä viennin kanssa, kuin on annettu ymmärtää:
”Ongelma on siinä, että avun suurimmat vastaanottajat ovat Suomen viennin kannalta lähes merkityksettömiä (Kreikan, Italian, Espanjan, Portugalin ja Romanian) yhteenlaskettu osuus Suomen viennistä (vientituloista) on (oli 2019) maksutasetilaston mukaan vain 5.3 %.”
Sen sijaan Suomi on antanut EU:n vapaasti tuhota Suomen idänkaupan, joka on loiston vuosistaan romahtanut. Mikäli Suomi olisi vientinsä asialla, tämän paketin vastineeksi olisi tullut vaatia Venäjä-pakotteiden lopettamista. Sitäkään ei tehty.
Mitä tulee avustusten jakamiseen esimerkiksi Italiaan, niin Italian mafian vastaiset tutkijat varoittivat AP News-sivuston 17.7.2020 uutisen mukaan merkittävän osan maahan ohjatuista EU:n elpymisvaroista päätyvän mafian haltuun.
***
Olin etukäteen elpymisrahaston osalta siinä käsityksessä, että Suomessa eduskunta vielä käsittelisi ja siunaisi näin isossa ja periaattellisellakin tasolla merkittävässä asiakokonaisuudessa saavutetun neuvottelutuloksen jälkikäteen.
Näyttää kuitenkin siltä, että kun elpymispaketti ja monivuotinen rahoituskehys koplattiin yhteen ja eduskunta on syksyyn saakka istuntotauolla, ei EU-päätöksentekojärjestyksen mukaan eduskunta enää edes käsittele neuvottelutulosta, vaan Yle uutisten mukaan siunaus tarvitaan ainoastaan Euroopan parlamentilta.
Pääministeri Sanna Marin (sd.) sai siis neuvotella suomalaisten miljardeista käytännössä vain suuren valiokunnan leväperäisellä evästyksellä. Koska mitään rajoja ei etukäteen asetettu, Marinilla oli avoin shekki suomalaisten veronmaksajien rahoihin mukanaan. EU-asioiden käsittelystä eduskunnassa voi lukea tästä.
Tässä valossa eduskunnalle ei ole missään vaiheessa annettu riittävästi aikaa perehtyä elpymisrahaston luonteeseen kunnolla eikä Suomen kansalle ole annettu riittävästi totuudenmukaista informaatiota valistuneen mielipiteen muodostamisen tueksi. Suomalaisten rahoja siis kustiin miljardikaupalla Etelä-Eurooppaan juosten ja minimaalisella poliittisella debatilla.
Suomea viedään EU-pöydissä kuin litran mittaa. Elpymisrahaston kaltaiselta, epädemokraattisesti toteutetulta kuppaukselta ei voi nähtävästi välttyä vain eroamalla eurosta, koska näihin päätöksiin sidottiin myös euron ulkopuoliset EU-maat ja EU-asioiden päätöksentekojärjestys Suomessa mahdollistaa edellä kuvatun menettelyn.
***
Tässä hetkessä voi helposti nähdä, miten hyvä päätös Brexit briteiltä oli. Siksi Suomessakin tarvitaan nyt uusi kansanäänestys EU-jäsenyydestä. Koska Suomen EU- ja eurojäsenyyden perusta on rakennettu valheilla ja perustuslain kiertämisellä, eikä maassamme ole edes perustuslakituomioistuinta, meidän tulisi kansankuntana käydä todellinen, tarpeellinen ja perusteellinen keskustelu siitä, minne EU on menossa ja haluammeko olla siinä kyydissä mukana. Mikään muu ei pakota käymään tätä keskustelua niin tehokkaasti, kuin kansanäänestys.
Niin. Miksi ei äänestystä, edes neuvoa antavaa, saatu aikaiseksi ? jos kansa on päätostä vastaan, kuten tuossa gallupissa ilmenee, niin herää kysymys kenen etua tai tahtoa hallitus ajaa ?
Kiireellisen päätöksen tekemisestä jankuttaminen haisee pahasti härskiltä tekosyyltä.
Ilmoita asiaton viesti
Elvytysrahastosta on järjestettävä valtakunnanoikeuden istunto.
Ilmoita asiaton viesti
Älkääs nyt pojjaat, me tienataan tällä!
Ilmoita asiaton viesti
Huvittaa muuten näin sivuhuomiona kysyä, että vaatiiko pääministeri Marinin julistama oikeusvaltioperiaatteen kytkeminen EU:n rahoitukseen jäsenmaan oman perustuslain noudattamista? Neuvotteliko pääministeri niin taitavasti, että lopulta Suomelta jäävätkin rahat saamatta, koska rikomme tässä parhaillaan omaa perustuslakiamme?
Ilmoita asiaton viesti
Ei kai tuossa neuvottelun tuloksena ole mitään kummallista, sillä toisena hallituksen demarineuvottelijana oli Tuppurainen, jonka mukaan ei pidä ajatella Suomen kansa ensin. Näin siis Marinin hallituksen etusijalla on muiden jäsenmaiden kansalaiset ja talousetuajattelu. Kansalaiset ovat nyt saaneet mitä vaaleissa äänestivät. Keskusta on hallituksessa pettäjien tiellä hyväksyessään tuon neuvottelutuloksen eduskunnassa.
Ilmoita asiaton viesti
Keskusta kannattaa pakettia koska maatalous sai lisärahoitusta. Valitettavasti maataloustuet eivät kuitenkaan pelasta Suomen koko taloutta.
Ilmoita asiaton viesti
”Maatalous sai lisärahoitusta” ? Sille olisi lohjennut tuplalisärahoitukset ilman näitä venkoiluja .Meillä olisi niille rahoille ollut todella muutakin käyttöä kun jaella ilmaiseksi etelään.
Ilmoita asiaton viesti
Tuosta tuppuraisen lausunnosta tulee eittämättä mieleen? Onko myös mainoslause ’suosi suomalaista’ nyt heitettävä romukoppaan? Itse olen aina yrittänyt valita kotimaisen tuotteen, mikäli sellainen on saatavilla ja jotenkuten järkevään hintaan. Mitähän pahaa Suomen kansa on tehnyt, jotta saa ristikseen tuollaisia ministereitä.
Ilmoita asiaton viesti
Jälleen yksi, joka ei tajua, että kaupan pysäytti Venäjä, ei EU. Väyrysläistä putinistia ei näköjään kiinnosta Venäjän rajanaapurien turvallisuus ja itsenäisyys. Pakotteissa ja vastapakoteissa on kyse Venäjän laittomasta Krimin valtauksesta Ukrainalta. Eipä unohdeta sitä.
Suomalaiset ovat äänestäneet EU-kannoistaan viimeksi toukokuussa 2019. Ehdolla oli myös runsas valikoima EUn ja euron vastustajia. He eivät juurikaan menestyneet tässä kansanäänestyksessä. Kimmo Kautio sai 128 ääntä.
Ilmoita asiaton viesti
Jaa, eikö ne EU:n pakotteet siis aiheuttaneet niitä vastapakotteita?
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä kaappasi sotavoimin osan Ukrainasta ja länsimaailma reagoi siihen pakotteilla, jotka kohdennettiin erityisesti Krimiin liittyvään toimintaan. Aika silmiinpistävää, että unohdat tuon faktan koko ajan.
Ilmoita asiaton viesti
Osaako vihreät muuta, kuin viisastella ja moralisoida paremman ihmisen sädekehäänsä kiillottaen?
Ilmoita asiaton viesti
Kimmo Kaution puoluehistoria:
1. Vihreät
2. Vasemmistoliitto
3. 7 tähden liike
4. Perussuomalaiset
Tuo värisuora kertonee harkintakykyiselle ihmiselle riittävästi Kaution harkintakyvystä ja sopivuudesta päättäjäksi.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä sen pitäisi harkintakykyiselle kertoa? Ja mikä sinä luulet olevasi sanomaan yhtään mitään?
Ei ollut itse aiheesta mitään sanottavaa?
Ilmoita asiaton viesti
128 ääntä eurovaaleissa.
Ilmoita asiaton viesti
Monta ääntä Mäkinen sai?
Ilmoita asiaton viesti
Ehdokas, jolle tein vähän paikallista vaalityötä, pääsi läpi.
Ilmoita asiaton viesti
Sehän osoittaa, että mies ei ole jämähtänyt paikalleen.
Ilmoita asiaton viesti
Minne vielä ehtiikään? Ehkä seuraavana Venäjän liberaalidemokraattisen puolueen jäseneksi?
Ilmoita asiaton viesti
kertoo lähinnä sen että on poliittisesti aktiivinen ja hakee paikkaaansa poliittisella kartalla. Luulen että nyt on melko pysyvästi paikallaan ?
vai vieläkö uusi koti hakusessa ?
Ilmoita asiaton viesti
Kivijalka on muurattu ja mökki on paikallaan. Ei tässä maassa ole enää muuta tolkullista vaihtoehtoa suomalaiselle miehelle, kuin PS.
Ilmoita asiaton viesti
Sinä se et osaa itse asiaan vastata ja rupeat turhia länkyttämään. Ei nyt ole kyse mistään viisastelusta tai sädekehän kiillottelusta. Ukrainalla on pitkä itäraja Venäjän kanssa, Suomella vielä pidempi. On Suomen etu, että pysymme lännen porukassa tiukasti vastustamassa Venäjän laittomuuksia naapureitaan vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ja tämä oli turpo-blogi? Vihreät ei oikein ole muuta saanut aikaan, kuin vahinkoa Suomelle.
Ilmoita asiaton viesti
Miten Neuvostoliitolle salauskollinen onkin huolissaan Ukrainan ja Krimin tilanteesta? Eikös se ole hyvä, että pikkuhiljaa entiset Neuvostoliiton alueet saadaan äiti-Venäjän syliin ja sitten Moskovaan internatsionaalinen hallinto pohtimaan josko vehnän oras taas kieltää vehnänjyvän.
Ilmoita asiaton viesti
Aika sekopäistä horinaa, Turpeinen. Eiköhän kantani Venäjään tullut aika selväksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kertoisko Mäkinen Nato-kantansa.
Ilmoita asiaton viesti
”Jälleen yksi, joka ei tajua, että kaupan pysäytti Venäjä, ei EU. Väyrysläistä putinistia ei näköjään kiinnosta Venäjän rajanaapurien turvallisuus ja itsenäisyys. Pakotteissa ja vastapakoteissa on kyse Venäjän laittomasta Krimin valtauksesta Ukrainalta. Eipä unohdeta sitä.”
Venäjän takia meidän on kuuluttava joko EU:iin tai Natoon. Parempi kuitenkin olisi perustaa uusi EU, pienempi. Samalla heittä pikkudiktaattorit ulos EU:sta (esim. Unkari). Uusi EU kokonaisuudessaan liittyisi Natoon.
Ilmoita asiaton viesti
Miten se on laiton kun krimiläiset halusivat liittyä Venäjään…
Ilmoita asiaton viesti
Ok, Igor! Se Venäjän orkestroima äänestys oli laiton ja demokratian pilkkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Itävaltalaiset halusivat aikoinaan liittyä Natsi-Saksaan ja virolaiset Neuvostoliittoon😂
Ilmoita asiaton viesti
”Venäjän takia meidän on kuuluttava joko EU:iin tai Natoon
”
Melkeinpä noin mikäli haluamme pysyä itsenäisinä tai edes ”itsenäisinä”. Tässä on kohtuu paljon pelissä kyllä tämän vuosisadan aikana ihmiskunnankin selviytymisen kannalta… Suomen/suomalaisten selviytyminen koskettaa tietenkin keskimääräistä selvästi enemmän, kun sattuu täällä asumaan ja on juuret täällä. Nykyinen EU on epäonnistunut viime aikoina niin paljon että pitäisi miettiä onko se vielä korjauskelpoinen – toivottavasti.
Ilmoita asiaton viesti
Voi hyvä jumala tätä logiikan riemukulkua.
Siis pitää kuulua EU:hun, koska itsenäisyys? No kuinkahan paljon EU saa kaventaa sitä mitä sen on tarkoitus puolustaa? Vaatiiko itsenäisyys liittovaltiotakin?
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä vaan. Nyt persujen pitäisi uskaltaa luvata äänestäjille kansanäänestyksen järjestäminen, jos puolue saa niin suuren vaalivoiton, että se mahdollistaa äänestyksen järjestämisen. Samalla tulee luvata myöskin, että äänestystulosta kunnioitetaan joko eroprosessin aloittamisella tai jatkamalla nykymenoa. Äänestäjä päättää. Itse äänestäisin eron puolesta..
Ilmoita asiaton viesti
Kimmo Kautio, Suomen eduskunta äänesti eurosta jo 18.3.1992.
Tuo äänestys, kuten EU-kansanäänestyskin oli näytelmä.
Lue kotisivultani
http://jormajaakkola.fi/%3Biten%20Suomi%20pelastetaan%3F
Ilmoita asiaton viesti
”Maatalous sai lisärahoitusta” ? Sille olisi lohjennut tuplalisärahoitukset ilman näitä venkoiluja .Meillä olisi niille rahoille ollut todella muutakin käyttöä kun jaella ilmaiseksi etelään.
Ilmoita asiaton viesti
EU:n kansalaiset, ja varsinkin euro-alueen kansalaiset ovat persuille ja muullekin oppositiolle – vieraslajeja.
Ilmoita asiaton viesti
Tyhmä-Pyykkösen mukaan muiden, kuin sosialistitovereiden rahat tulee lähettää Afrikkaan ja niille EU-maille, jotka eivät verota yhtä älyttömästi, kuin Suomi
Ilmoita asiaton viesti
suomen dementiapotilaat on johdossa.
ei tule tapahtumaan
Ilmoita asiaton viesti