Hiilinieluarvioiden virhemarginaali 50% – Jäitä ilmastofasismin hattuun!

Yle uutiset kertoi eilen hiilinielulaskelmien yllättäneen hallituspuolueet. Luonnonvarakeskuksen ja VTT:n uusissa selvityksissä arviot hiilinielujen suuruudesta putoavat puoleen.

Lainaus uutisesta:

”Luken aiemmassa arviossa (siirryt toiseen palveluun) vuoden 2035 nielun suuruus oli noin 35 Mt co2. Tuoreessa, vielä julkaisemattomassa arviossa luku on Ylen tietojen mukaan vain 17,9 Mt co2.

Mittayksikkö on hiilidioksiditonniekvivalenttia, joka tarkoittaa hiilidioksidiksi muunnettuja kasvihuonekaasuja. Vuonna 2035 hiilinielu sitoisi siis 17,9 miljoonaa hiilidioksiditonnia vastaavan määrän kasvihuonekaasuja.

Aiemmin Luke arvioi myös, että vuonna 2050 nielu olisi noin 50 Mt co2, mutta nyt luku on pudotettu 25,6:een.

Vertailun vuoksi, Luken arvio tämänhetkisen nielun suuruudesta on nyt 23,5 Mt co2. Vielä keväällä Luke arvioi, että vuonna 2020 nielut sitoisivat 30,8 miljoona tonnia kasvihuonekaasuja.”

Tämä osoittanee varsin kuvaavalla tavalla sen, kuinka eksaktia tiedettä tällaiset arviot ovat ja millaista kristallipallotiedettä ylipäätään ilmastonmuutoksen ympärillä pyörivä tutkimus todellisuudessa on. Näissäkin laskelmissa on virhemarginaali vähintään viisikymmentä prosenttia sinne tai tänne.

Tällaiselta hattarapohjaltako pitäisi tukea aina vain radikaalimpia ilmastotoimia? Ja tälle 1930-luvulta tuoksahtavalle ilmastofasismilleko puoli kansakuntaa antaa tukensa? Ei pidä ihmetellä, miten ihmiset saatiin aikanaan hurahtamaan natsien rotuoppeihin. Puuttuu enää ehdotus yksityisautoilijoiden, lihansyöjien, maidonjuojien ja muiden ilmastorikollisten keräämisestä keskitysleireille hyvittämään pahoja tekojaan.

 

lähde:

https://yle.fi/uutiset/3-11066317

+10
kimmokautio
Perussuomalaiset Hämeenlinna
Ehdolla kuntavaaleissa

Perussuomalainen tolkun ääni hämäläisessä politiikassa. Asiantuntijatyössä leipänsä ansaitseva isä ja sanaseppo. Kuntavaaliehdokas Hämeenlinnassa. Mielipiteeni ovat omiani. http://www.kimmokautio.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu