Kulmunin linjapuheen jyvät ja akanat

Keskustan tuoreen puheenjohtajan Katri Kulmunin tämän päivän linjapuheessa oli paljon hyvää alkiolaisuutta, heikomman asialle annettiin paljon tilaa ja aikaa. Kulmuni näyttäisi kovasti vakuuttelevan keskustan paluuta perusturvapuolueeksi. En kuitenkaan usko, että näillä linjauksilla padotaan kannattajien joukkopakoa perussuomalaisiin, kun samaan aikaan istutaan hallituksessa punavihreän politiikan takuumiehinä.

Perinteiselle keskustaväelle tärkeät ulkopoliittiset linjaukset sekä EU- ja eurokriittisyys loistivat poissaolollaan. Hallituskumppaneita keskityttiin mielistelemään vakuuttelemalla sopimisen kulttuuria, mikä on tietysti hallitusyhteistyön kannalta hyvästä, mutta onko se sentrismiin kuuluvaa ajattelua, että erilaisten ulkoparlamentaaristen voimien valta-asemineen annetaan, kunkin vuorollaan, pidellä asetta demokraattisesti valittujen päättäjien ohimoilla?

Se ei myöskään ole keskustan kannalta hyvästä, että ilmastohysteriaa puolueessa lietsotaan enemmän, kuin toppuutellaan.

Maahanmuuttopolitiikan osalta ”ole hyvä ja poistu” on punavihreässä hallitusyhteistyössä käskyn sijasta kaino pyyntö, jonka noudattamista ei valvota. Maan hallituksen suhtautumista haittamaahanmuuttoon kuvaakin tänä päivänä parhaiten uhkausta etäisesti muistuttava, koominen toteamus: ”jos ei tuollainen peli heti lopu, niin se saa jatkua.”

Työllisyyskysymyksen niputtaminen kotouttamiseen olisi kaivannut parempaa avaamista tilanteessa, jossa vihreät ovat kaavailleet työllisyystoimista kiertotietä maahan jäämiseen niille, joilla ei muuten olisi oikeutta jäädä Suomeen. Tätä kai keskusta ei voi tarkoittaa? Työlupajärjestelmää ei tule kytkeä haittamaahanmuuton ohituskaistaksi.

Kulmunin linjapuhe luettavissa keskustan sivuilla:

https://keskusta.fi/news/Katri-Kulmuni-linjapuheessaan-Keskusta-taistelee-jatkossakin-yhteiskunnallisen-tasa-arvon-ja-oikeudenmukaisuuden-puolesta!/20266/9a3703c1-22d1-4444-b10a-7e708c887059

kimmokautio

Perussuomalainen tolkun ääni hämäläisessä politiikassa. Asiantuntijatyössä leipänsä ansaitseva isä ja sanaseppo. Mielipiteeni ovat omiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu