Maailman johtava demokratia näyttää maailmalle esimerkkiä

Eräässä valtameren takana sijaitsevassa banaanivaltiossa lasketaan vaalituloksia kohta kolmatta päivää.

Välillä käydään kotona nukkumassa ja jätetään lippulappuset oman onnensa nojaan. Seuraavana päivänä tulokset muuttuvat radikaalisti. Omituinen, lapsia nuuskiva ja hieman pihalla olevan oloinen papparainen lyö laudalta kaikki aiemmat äänimääräennätykset.

Joillakin alueilla äänestysprosentit huitelevat reippaasti yli sadan. Toisaalla löytyy ääniä, joita ovat poissaolevina antaneet 80-luvulta saakka maan povessa maanneet. No, maailman vanhin demokratia ja maailman vanhimmat äänestäjät. Makes sense.

Ja voitteko uskoa: Vaikka tähän kyseiseen banaanivaltioon matkustavilta turisteilta tarvitaan kaikenmaailman dokumentit, todistukset ja lomakkeet ja jonka sosiaalisen median jätit ja tiedusteluelimet valvovat kaikkia ja kaikkea totuutta ja valhetta, äänestäjän ei tarvitse useissa osavaltioissa edes henkkareita vilauttaa. Toisaalta se helpottaa kummasti esimerkiksi dementoituneen mummon puolesta äänestämistä.

Minkäänlaista keskusvaalilautakuntaa ei tunneta ja voittajaksi julistaudutaan kilpaa milloin missäkin, vaikka äänten laskenta on pahasti kesken. Ääniä saapuu vaalipäivän jälkeen kassikaupalla ovista ja ikkunoista. Jossakin sutataan rasteja papereihin tussilla, jossain jollakin muulla, ehkä keihään kärjellä savitauluun. Mahdetaanko joissakin reservaateissa vielä äänestää savumerkeilläkin? Mene ja tiedä. Vaalitarkkailijat tihrustelevat laskentaprosessia sadan metrin päästä kiikareilla.

Ja väite, että nuo toopet eivät todellisuudessa olisi koskaan käyneetkään kuussa, vaan koko juttu olisi pelkkää Hollywoodia, on muka epäuskottava salaliittoteoria?

Maailman onni onnettomuudessa on, että tämä banaanivaltio ei ole mitenkään erityisen merkittävä maa siinä ”arvoyhteisössä”, joka vie tätä huikeaa demokraattista menestystarinaa maailmalle tarvittaessa vaikka asein ja kokee asiakseen torua esimerkiksi Venäjän ja Valko-Venäjän vaaleja tai Krimin kansanäänestystä.

+2
kimmokautio
Perussuomalaiset Hämeenlinna
Ehdolla kuntavaaleissa

Perussuomalainen tolkun ääni hämäläisessä politiikassa. Asiantuntijatyössä leipänsä ansaitseva isä ja sanaseppo. Kuntavaaliehdokas Hämeenlinnassa. Mielipiteeni ovat omiani. http://www.kimmokautio.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu