Nato-uskonnon dogmit
Nato-kannattajien argumentaatioon näyttää liittyvän vakituisesti muutamia ajatuksia, joiden muodostama kokonaisuus ei ole kovin koherentti. Nato-mielisyys näyttääkin kokonaisuutena muodostavan eräänlaisen uskomusjärjestelmän todistamatta päteväksi katsottuine dogmeineen.
Kaikkein ilmiselvin paradoksi syntyy heti ajatuksen alkumetreillä, kun tavoite on hakea turvaa Natosta, mutta Naton jäseneksi hakeminen muodostaa turvallisuusuhan.
Seuraavassa käsittelen paria muuta Nato-uskonnon dogmia:
Teoria Venäjän tavoitteesta palauttaa Neuvostoliiton rajat
Eräs jatkuvasti toisteltava väite on, että Venäjä pyrkii palauttamaan entisen Neuvostoliiton rajat.
Tämän tarkastelu on syytä aloittaa siitä, mitä Putin on itse sanonut:
”Sillä, joka ei kaipaa Neuvostoliittoa, ei ole sydäntä. Sillä, joka haluaa sen takaisin, ei ole aivoja.”
Tämä tarjoaa mahdollisuuden ymmärtää, että Neuvostoliiton hajoamisen kuvaaminen katastrofiksi ja sen menneisyyden nostalgisointi kuuluu venäläiseen ”kansalliskuvastoon” pikemmin, kuin nykyajan tavoitteisiin. On myös ristiriitaista puhua samaan aikaan diktatuurista, mutta vedota jatkuvasti Putinin lähipiiristä ulkokehälle syystä tai toisesta ajautuneiden ”entisten neuvonantajien” horinoihin.
Lännessä vedotaan paljolti Alexander Duginiin, jonka merkitystä ja vaikutusta Venäjän politiikkaan on kuitenkin liioiteltu suuresti.
Politiikantutkija George Barros kutsuu länsimedioiden käsitystä Duginista “myytiksi”. Hänen mukaansa todisteet Duginin vaikutuksesta Venäjän politiikkaan puuttuvat, eivätkä hänen merkitystään korostavat tahot ole antaneet näkemyksilleen konkreettisia todisteita. Barrosin mukaan näyttää siltä, ettei Kreml ota Duginia turhan vakavasti.
Historiallisilla viittauksilla ja kansallismielisellä kuvastolla luodaan toki isänmaallista henkeä. Miltä se muka kuulostaisi, jos suurvaltajohtaja puhuisi maansa historiasta, kuin suomalainen poliitikon planttu, joka puhuu häpeillen maamme suurimmasta ylpeydenaiheesta, rauhantahtoisesta puolueettomuuspolitiikasta, käyttäen ulkomailla siitä kehiteltyä pilkallista suomettumisen käsitettä?
Neuvostoliiton rajojen palauttamisteoriat osoittautuvatkin lähemmässä tarkastelussa Nato-jäsenyyden tukemiseksi valituksi tulokulmaksi ja kummitustarinaksi, jota reaalitodellisuus ei tue.
Jo se, että Georgiaa ei vuonna 2008 liitetty Venäjään, todistaa jotain aivan muuta, kuin tämän pyhän kummitustarinan puolesta. Myöskään Kazakstanissa Venäjän joukot eivät Yhdysvaltojen varoittelusta huolimatta jääneet pysyvästi maahan.
Al Jazeeran kirjoituksessaan tutkija Harun Yilmaz toteaa, että Venäjän joukot olisivat Georgiassa voineet jakaa maan kahtia ja saada Azerbaidzhanista Turkkiin kulkevat öljy- ja kaasuputket haltuunsa pelimerkeiksi, joiden avulla se olisi voinut vaatia tunnustamaan separatistialueiden itsenäisyyden, mutta Venäjä kuitenkin pidättäytyi rajoitettuun sotilasoperaatioon.
Yilmaz ei usko, että Venäjä tavoitteli Ukrainankaan osalta ensisijaisesti laajamittaista hyökkäystä, vaan se pyrki painostamaan Ukrainaa myöntymään sen vaatimuksiin. Yilmazin mukaan laaja invaasio ei sovi siihen kuvaan, miten Venäjä on aiemmin käyttänyt voimaa geopoliittisissa peleissään. Georgian, Syyrian, Libyan ja Ukrainan – ennen helmikuun lopun hyökkäystä – esimerkit osoittavat, että se harjoittaa kustannustehokasta politiikkaa.
Ukrainassakin tämä oli tarkoitus. Jos tavoite olisi alunperin ollut Neuvostoliiton palauttamiseen viittaavaan narratiiviin sopiva laajamittainen hyökkäys, se olisi kannattanut toteuttaa jo vuonna 2014, kun Ukrainan armeija oli heikkouden tilassa.
Iltalehden artikkelin mukaan vuoden 2014 jälkeen Ukrainan puolustusministeri sanoi, että maalla oli vain 6 000 taisteluvalmista sotilasta. Kesään 2021 mennessä vahvuus oli kasvanut 150 000 taisteluvalmiiseen sotilaaseen. Syksyllä 2021 Nato-maiden aseita virtasi maahan valtoimenaan.
Miksi ihmeessä Venäjä siis odotti, että Ukraina saa asevoimansa kasaan ja hyökkäsi vasta sitten? Miten tämä tukee teoriaa Neuvostoliiton palauttamisesta?
Nähdäkseni Venäjän toimet Ukrainassa sopivat varsin hyvin sen turvallisuusajatteluun kuuluvan strategisen syvyyden -konseptiin. Tähän Venäjän mainitaan valtioneuvoston viime vuonna laaditun puolustusselonteon turvallisuusympäristön analyysin mukaan pyrkivän:
”Venäjän turvallisuusajattelussa näkyy strategisen syvyyden tavoittelu ja yhtenäinen puolustusvyöhyke, joka ulottuu arktiselta alueelta Mustanmeren kautta Välimerelle.”
Ukrainan painostuksella Venäjän oli siis tarkoitus vihdoin saada aikaan pysyvä ratkaisu turvallisuuskysymykseensä Euroopan osalta, eli sopimus siitä, että keskipitkän kantaman ballistisia ohjuksia ei tuoda sen lähialueille eikä Nato enää laajene senttiäkään itään.
Argumentti Suomen turvallisuusympäristön muuttumisesta
Turvallisuusympäristön muuttuminen on sekin kertakaikkiaan onneton, tyhjä argumentti. Turvallisuusympäristö on muuttunut radikaalisti Ukrainassa, ei Suomessa. Kuten edellä todettua, Venäjän strategisen syvyyden tavoittelussa ei ole mitään uutta. Oleellinen on todettu valtioneuvoston puolustusselonteossa ilman täydennyksiäkin.
Täydennykseksi sen sijaan olisi tarvittu seikkaperäistä analyysia Ukraina sotaan johtaneesta kehityksestä. Liekö tuo osa unohtunut salkkuun jonnekin Ala-Tikkurilan Shellille.
Suomen ja Ruotsin liittoutumattomuuden linja on turvannut Pohjolan ja meidät tähän asti. Vain tempoilemalla tältä linjalta, turvallisuusympäristö muuttuu radikaalisti meilläkin. Argumentti on siis pikemminkin itseään toteuttava ennuste, kuin täsmällinen analyysi nykytilasta.
Tähän saakka Venäjä on tehnyt, minkä se on luvannut vuoden 2008 Nato-huippukokouksesta saakka. Se teki silloin selväksi, että Georgia ja Ukraina eivät muuten liity Natoon ilman ongelmia. Nyt se on sanonut saman Suomesta ja Ruotsista.
Argumentti Venäjän arvaamattomuudesta ja Putinin ”hulluudesta”
Lopuksi voitaneen jo edellä esitetyn perusteella todeta, että Venäjä ei ole kovinkaan arvaamaton, kuten moni Nato-mielinen hokee. Se on toiminut reaktiivisesti, rationaalisesti ja ennen laajamittaista hyökkäystä kustannustehokkaasti. Se on tehnyt, kuten se on uhannut. Liian pitkälle se meni vasta Ukrainassa. Tämä olisi ollut vältettävissä, jos länsimaisesta arroganssista olisi kyetty edes jossain määrin luopumaan.
Tähän loppuun pieni karikatyyri keskiverto Nato-kannattajan ajattelusta tähän paradoksiin liittyen:
”Arvaamaton Venäjä hullun johtajansa johdolla voi hyökätä mihin vain, mutta arvaan, että ei Nato-maahan, koska sehän olisi hullua.”
”tavoite on hakea turvaa Natosta, mutta Naton jäseneksi hakeminen muodostaa turvallisuusuhan.”
Tuohon ei liity paradoksia, sillä se turvallisuusuhka on koko ajan läsnä, mutta Nato-hakemus saattaa potentiaalisesti aikatauluttaa Venäjän toimenpiteitä. Eli Nato-hakemuksella turvallisuusuhka on vain hakemuksen käsittelyajan mittainen, muuten se jää pysyväksi.
On outoa, että joku vielä tässä vaiheessa kehtaa osoittaa ymmärtämystä tai hyväksyntää Venäjän toimille Ukrainassa. Se on johdonmukaisesti pyrkinyt tappamaan siviilejä, iskemään sairaaloihin ja kouluihin, vanhainkoteihin y.m. Tavoitteena on pelkkä tuhoaminen. On toivottavaa, että asiat kösitellään vielä jonain päivänä Haagin sotarikosoikeudenkäynnissä.
Ilmoita asiaton viesti
Jaahas, heti on Kuikka ovella kopuuttamassa:
”Olisiko teillä hetki aikaa keskustella moraalisilla argumenteilla Venäjän suorittamasta pahuudesta Ukrainasta? Liittykää tekin Nato-uskontoomme, hyvän puolelle. Lupaamme taivaspaikan ja tuhat neitsyttä.”
Ilmoita asiaton viesti
Oltiin Natossa tai ei, silti venäjä hyökkää Suomeen. Se on näin yksinkertaista
Ilmoita asiaton viesti
Onko Putin kertonut sinulle sellaista sisäpiiritietoa, jota kellään muulla ei ole, vai oletko saanut itse taivaasta todellisen vision asiasta?
Ilmoita asiaton viesti
”Onko Putin kertonut sinulle sellaista sisäpiiritietoa, jota kellään muulla ei ole, vai oletko saanut itse taivaasta todellisen vision asiasta?
Palataan asiaan sitten kun venäjä hyökkää Suomeen
Ilmoita asiaton viesti
”Palataan asiaan sitten kun venäjä hyökkää Suomeen”
Eiköhän tuo NATO ole sitä ennen Suomelle taputeltu.
Ilmoita asiaton viesti
No, Kautio taas puolestaan edustanee Putin-uskontoa, jonka opinkappaleisiin kuuluu että raiskaaminen, kiduttaminen ja murhaaminen on ok, jos se edesauttaa omien päämäärien saavuttamista. Eri mieltä olevat ovat tyhjänpäiväisiä moralisteja.
Kaution rikosilmoitusta odotellen.
Ilmoita asiaton viesti
Yleensä, jos kirjoittaja nimittää vastustamaansa, hyvin perusteltua kantaa ”uskonnoksi” – kuten ilmastonmuutosuskonto, Nato-uskonto – mitään järkevää ei ole odotettavissa.
Ilmoita asiaton viesti
Jep, niiden uskovien taholta. Tarkennuksena: hiilidioksidi-ilmastonmuutosuskonto, jota tuetaan hiilianekaupalla. Ilmasto muuttuu uskonnoista huolimatta, kuten aina ennenkin, vaikka kuinka tanssisimme leirinuotiolla hiilihumppaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kauniita ajatuksia siitä, miten Venäjä ei hyökkäisi Suomeen, mutta jos ne olisivat totta, niin Venäjällä ei olisi mitään syytä vastustaa Suomen NATO-jäsenyyttä.
Ilmoita asiaton viesti
Kun Kautio tykkää etsiä paradokseja niin tuossa juuri on yksi. Venäjällä siis ei ole mitään intressejä hyökätä Suomeen mutta jos Suomi liittyy Natoon, Venäjä hyökkää Suomeen.
Tuon takana tuntuu olevan ajatus että Natoon kuuluminen ei triggeröi sotilaallisia aggressioita ainakaan muita natomaita kohtaan mutta siihen hakeminen kyllä, ja Venäjän kannalta katsottuna ihan oikeutetusti.
Ilmoita asiaton viesti
Ja jos yrität sanoa että siviilien murhaaminen, tappaminen, raiskaaminen ja muu terrori on väärin, se onkin vain hyvesignalointia eikä sisällä meille mitään oikeutta reagoida.
Ilmoita asiaton viesti
”Vain tempoilemalla tältä linjalta, turvallisuusympäristö muuttuu radikaalisti meilläkin.”
Se mitä Kautio kutsuu tempoiluksi tarkoittaa siis sotilaallista liittoutumista Nato-maiden kanssa. Tässä tapauksessa ”turvallisuusympäristön muuttuminen” tarkoittaa, että emme joutuisi kohtaamaan enää Venäjän hyökkäystä yksin vaan apuna olisi maailman mahtavin puolustusliitto. Mikä tahansa aseellinen hyökkäys tai sellaisella painostaminenkaan ei enää onnistuisi.
Venäjän toimiin ja reaktioihin emme voi vaikuttaa mutta edellä kuvatun mukaisen ”turvallisuusympäristön muuttumisen” otan ilomielin vastaan. Mitäänhän me emme menetä siinäkään tapauksessa, että huolet Venäjän aggressiosta Suomea kohtaan ovat turhia kuten Kautio pyrkii todistelemaan.
Ilmoita asiaton viesti
”kokonaisuus ei ole kovin koherentti”
Ei kannata käyttää sivistyssanoja jos ei ymmärrä mitä ne tarkoittavat.
Ilmoita asiaton viesti
Haha! Touché!
Ilmoita asiaton viesti
Koherenssiteorioiden mukaan jokin väite on tosi, jos se on yhteensopiva muiden totuuksien kanssa. Nato-mielisten lukuisia väitteitä eivät tue tosiasiat, vaan monenkirjavat tosiasioiden tulkinnat.
Nato-mielinen ajattelu on täynnä paradokseja ja inkoherentteja väitteitä, esimerkiksi yhtäältä puhutaan diktaattorista ja toisaalta teorioita muodostetaan ulkokehällä olevien ihmisten puheiden ja päätelmien perusteella.
Tai väitetään Putinia arvaamattomaksi, impulsiiviseksi hulluksi, mutta sitten kuitenkin ennustetaan, että hän noudattaa jotakin logiikkaa, kuten järjestelmällisesti haukkailee liittoutumattomia maita ja jättää Nato-maat rauhaan. Mitä arvaamattomuutta tuossa on?
Ilmoita asiaton viesti
”…että hän noudattaa jotakin logiikkaa, kuten järjestelmällisesti haukkailee liittoutumattomia maita ja jättää Nato-maat rauhaan. Mitä arvaamattomuutta tuossa on?”
Olet oikeassa, tuohon ei liity mitään arvaamattomuutta. Moisen käytöksen voi kyllä arvata.
Ilmoita asiaton viesti
Blogistilla hyviä huomioita, mutta ainakin kaksi ajatusharhaa. Ei Venäjä hae Neuvostoliiton vaan Venäjän rajojen palauttamista. Neuvostoliitto perustettiin 1922.Suomi erosi Venäjästä 5 vuotta aiemmin. Putinin puheissa on selvä viittaus siihen että Suomi kuuluu palautettaviin alueisiin.
Tuskin he pääsevät koskaan edes yrittämään sitä tökättyään kätensä paskaan Ukrainassa.
Ilmoita asiaton viesti
Veikkaan, että Kautio kirjoitti tarkoituksella Neuvostoliiton rajojen palauttamisen järjettömyydestä tietäen varsin hyvin, että Putin on useasti viitannut Venäjän imperiumin rajojen palauttamiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Nato ei ole uskonto, vaan puolustusliitto. Nato luotiin aikanaan puolustusliittona, ei hyökkäysliittona, länsimaisten demokratioiden turvaksi itänaapurin mahdollista invaasiota vastaan.
”Naton päätehtävä on turvata sen jäsenten yhteisiä arvoja, joita ovat demokratia, yksilönvapauksien kunnioittaminen, oikeusvaltio ja kiistojen rauhanomainen ratkaisu. Näihin tavoitteisiin päästään jäsenmaiden keskinäisen solidaarisuuden avulla. Nato huolehtii jäsenmaiden turvallisuudesta ja vapaudesta poliittisesti ja viime vaiheessa sotilaallisesti.” (Wikipedia).
Uhka ei ole mihinkään hävinnyt ja siitä pitää nyt huolen ”Duginin oppi.”
Mitä itse Aleksandr Duginiin tulee, niin hänen vaikutusvaltaansa on turha lainkaan vähätellä. Venäjän hyökkäys Ukrainaan tapahtui täsmälleen juuri Duginin oppien mukaisesti. Pidän Duginia Putinin pääideologiana. Samassa asemassa oli Mihail Suslov Neuvostoliiton aikana.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Osnovy_geopolitiki
Krimin valtaaminen vuonna 2014 herätti minut huomaamaan tämän Duginin oppien todellisen vaarallisuuden Suomelle. Olen tuonut sitä esille lukemattomissa kommenteissani viimeisen kahdeksan vuoden aikana.
Katsoin toukokuussa 2018 tv:stä Marko Lönnqvistin erinomaisen ohjelman ”Ulkolinja – Venäjä 100 vuotta myöhemmin”. Oli hätkähdyttävää saada nähdä, että venäläisten entinen ”jumala” Stalin oli nousemassa Putinin avulla jälleen arvostukseen venäläisten keskuudessa.
Ohjelmassa haastatellaan professori Duginia, jota pidetään myös yleisesti Putinin pääideologina. Hän antaa ymmärtää, että ”on täysin mahdollista, että ihmisellä kollektiivin jäsenenä ei itse asiassa pidäkään olla mitään oikeuksia.” Hänen mukaansa kaikki oikeudet on oltava diktaattorilla.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/09/27/ulkolinja-venaja-100-vuotta-myohemmin
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaa olla aika tarkka noiden professorien kanssa. Guruksi saadaan nousevalla nuorisolle, tutkijanaluille sekä tavalliselle kansalle ja toimittajille milloin mitäkin.
Muistan kuin istuin aikoinani kolmisteen iäkkäiden professorien kanssa. Ja pojat suhtautuivat minuun kuin ”toveriin” (kolleegaan). Keskustelimme niitä näitä ja sitten kuului lause: ”jaaha, X on loppuunkäsitelty, kuollut ja kuopattu. Kenet me nostamme seuraavaksi”!
Tämä vain tuosta Dugin -höpinästä toi mieleen entisen elämän tapahtumia.
Ilmoita asiaton viesti
Nato-uskonnon dogmit muistuttavat aika paljon YK-uskonnon dogmeja.
Kannattaa vertailla vaikkapa YK:n peruskirjan 52. artiklaa Naton perussopimuksen kahteen ensimmäiseen artiklaan. Uskon, että Kautiokin havaitsee jotakin yhteneväisyyttä. Ei kai Kautio sentään ole apostata YK-uskonnon suhteen.
Ilmoita asiaton viesti
Nato on dogmi siitä syystä, ettei sen antamasta sotilastuesta ole selkeää erittelyä kuten aseista, joukoista, määristä ja toimitusajoista. Ilman niitä sopimus on arvoton.
Ilmoita asiaton viesti
Tiedän, ettei ole sovittu nimenomaan seikoista, jotka mainitsin. Ainoastaan maahan pysyvästi sijoitetuista sovitaan.
Ilmoita asiaton viesti
Älä väitä asioita, joita et edes voi tietää kuten mitä tiedän ja miksi. Se on sama kuin väittäisit tietäväsi toisen yhteydet muihin ihmisiin tai tämän ajatukset.
Ilmoita asiaton viesti
Itse asiassa Viron ulkopoliittisen instituutin johtaja muutama viikko sitten TV:n Ykkösaamussa selvitti, että kaikille NATO-maille on tehty omat skenaarionsa turvallisuuspoliittisen ympäristön varalta ja niiden skenaarioiden mukaan on asioihin yksityiskohtaisesti varauduttu.
Ilmoita asiaton viesti
Maxilla riittää energiaa, kun vastaa hämäläisiin kommentteihin. Minulta loppui voimat jo muutama vuosi sitten. Hämäläisiin älynväläyksiin vastaamisessa on se huono puoli, että vaikka vie aasin New Yorkiin ja tuo sen takaisin – se on yhä aasi.
Ilmoita asiaton viesti
”Ilman niitä sopimus on arvoton.”
Miksi luulet, että Putinille on niin vaikeaa se, että Venäjän rajanaapurit tekevät arvottomia sopimuksia. Miksi myös eräät suomalaisetkin niin kiihkeästi vastustavat liittymista Natoon jos se jäsensopimus on arvoton. Jos Hämäläinen ei ole nähnyt Naton salaisia puolustussuunnitelmia, niitä ei ole.
Ilmoita asiaton viesti
Kai siihen sopimukseen tarvitaan tieto, minkä värisiä villasukkia Virosta lähetetään Suomeen, kun vastineeksi Suomi turvaa Baltian ilmatilaa?
Sehän tästä puuttuisi, että kaikki Pihtiputaan mummosta naapurin Venäjä-trolliin saisivat päivälehdestä lukea, millaisia asetoimituksia ja joukkojen siirtoja artikla 5:n mukainen apu aiheuttaisi.
Ilmoita asiaton viesti
– ”Jos tavoite olisi alunperin ollut Neuvostoliiton palauttamiseen viittaavaan narratiiviin sopiva laajamittainen hyökkäys, se olisi kannattanut toteuttaa jo vuonna 2014, kun Ukrainan armeija oli heikkouden tilassa.”
Ei välttämättä. Tuskin Venäjä nytkään varsinaisesti Ukrainan armeijasta oli huolissaan vaan lähinnä kai Länsimaiden reaktiosta. Ajankohdan valintaan on voinut vaikuttaa moni asia. Kuinka valmis Venäjä itse oli vuonna 2014? Pelkäsikö Venäjä länttä tuolloin enemmän? Tuohan oli aikaa ennen koronakriisiä ja Valkoisessa talossa istui arvaamaton Donald Trump. Oliko Saksa yhtä riippuvainen Venäjän kaasusta vuonna 2014 kuin mitä se nyt on?
Mainitsemieni lisäksi on voinut olla monia sisäpoliittisia syitä, joista ainakaan minä en tiedä mitään. Suomen Sotilas lehdessä on hyvää pohdintaa siitä, miksi juuri nyt.
https://suomensotilas.fi/2022/03/24/miksi-sota-ja-miksi-nyt-vova/
Ilmoita asiaton viesti
Tuota, Trump aloitti presidenttikautensa tammikuussa 2017. Hänet valittiin presidentinvaaleissa 2016.
Ilmoita asiaton viesti
Ääh, totta. No, hän ei sitten jarruttanut hyökkäystä vielä 2014, mutta toki 2017 eteenpäin luultavasti kyllä. Tuo pikkuvirhe ei kuitenkaan muuta vastaukseni kokonaisuutta eli ei minusta ollut mitenkään itsestään selvää, että hyökkäys olisi kannattanut aloittaa 2014. Jälkiviisaus on toki helppoa ja se viittaa siihen, että olisi, mutta sitä ei ehkä pystynyt vielä silloin näkemään.
Ilmoita asiaton viesti
Itse asiassa uskon, että Venäjä pelkäsi enemmän Obamaa suoraselkäisenä ihmiaoikeusapostolina kuin Trumppia omana marionettinaan.
Ilmoita asiaton viesti
Naton jäsenyyden kannattaminen rinnastetaan näiden kautioiden toimesta tällä hetkellä uskontoon. Kaution lisäksi eräs lappilainen opettaja otti retoriikkaansa ammuksiksi ylijumalan, perkeleen, pelastavat enkelit jne. Tätä ennen Naton jäsenyyden kannattaminen oli seksuaalista, nämä puhuivat Natokiimasta.
Kun nämä uskontoon ja seksuaalisuuteen viittaavat keinot on käytetty niin seuraavaksi nämä hoopot siirtynevät huumeisiin, pedofiileihin ja natseihin liittyvään retoriikkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Huomisesta lähtien Nato jättää huomioimatta Suomea siirtämällä joukkojaan mm. Isosta-Britanniasta ja Yhdysvalloista Kankaanpäähän ja Niinisaloon.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008754086.html
”Harjoituksen tarkoitus on kehittää mekanisoitujen joukkojen toimintaa kansainvälisessä ympäristössä sekä kansainvälisen avun vastaanoton ja isäntämaan tuen antamisen suorituskykyä”
Hittoako tuollaista Suomessa harjoitellaan kun tarkoituksena on kuitenkin lähettää varusmiehiämme puolustamaan muita Natomaita.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, sitten suomalaiset varusmiehet vertaan Puolan, Lützin, Leipzigin ja Narvan mailla vuotavat. Eikä ole enää Suomi voimissaan kun Naton 2,5 miljardin yhteisestä kassasta Suomen jäsenmaksuosuuskin on vuotuiset 5 miljardia.
Ilmoita asiaton viesti
Onneksi Karjalan laulumailta löydetty tuohikirje noin vuodelta 980 jaa. estää yksiselitteisesti Suomen liittymisen sotaliittoon.
Ilmoita asiaton viesti
Kauniina välkkyy muisto eurojemme,
Natossa mekin vasta köyhtynemme.
Eespäin rohkeasti vaan,
Ei kunniaansa myö
Sun poikas milloink…
Vai pitäisikö kysyä kuitenkin hintatarjous ensin?
Ilmoita asiaton viesti
Ja eikä se 5 miljardin jäsenmaksu edes riitä. Kun BKT:mme kasvaa, nousee myös jäsenmaksu. Suomen onkin pienennettävä tuotantoaan, jotteivät kaikki rahamme uppoa Nato-jäsenmaksuihin.
Ilmoita asiaton viesti
”kaukaisiin, tuntemattomiin maihin”. Tavattoman peloittava ajatus, mutta toisaalta, suomalaisten maantieteellinen tieto lisääntyy. Maapallon pallomaisuus vahvistuu omien kokemusten kautta.
Ilmoita asiaton viesti
Se että jokin maa on kaukana ei ole minkäänlainen todiste maan pallomaisuudesta. Asia tulee ratkaista kansanäänestyksellä.
Ilmoita asiaton viesti
Asiasta ei voida järjestää kansanäänestystä, niin kauan kun toitotetaan vain pyöreänmaailman propagandaa. Pallo-oppia tuputetaan esikoululaisille, esim.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, sehän on mediapeliä. Ja jos mediapelillä jotain on saatu kansaan huijattua, kansanäänestys on uusittava niin monta kertaa, että ymmärtävät valita oikein.
Mutta sinähän, Manu, näytät olevan demokratian vastustaja, kun et suostu kansanäänestykseen.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä minä hyväksyn kansanäänestyksen, mutta vasta perusteellisen kansalaiskeskustelun jälkeen. Maapallon muodosta on Suomessa peistä taivutettu ehkä noin 500 vuoden ajan, joten siitä voisi jo äänestää. Nato keskustelua on sen sijaan käyty vasta 30 vuotta.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta juuri nyt on jarrutuskeskustelun aika!
Ilmoita asiaton viesti
Eräiden kansanäänestysmantra ei muutu, vaikka kysyisit, mitä meinaat äänestää, jos sellainen kansanäänestys järjestettäisiin. Sekin pitää ratkaista kansanäänestyksellä.
Ilmoita asiaton viesti
Moskovan neuvotteluissa lokakuussa -39 Suomen neuvottelijoista eversti Aladar Paasonen kysyi Stalinilta, miten nyt käynnissä olevat neuvottelut ja aiemmat tapahtumat Puolassa -Itä-Puolan alueliitos siis- sopivat yhteen Stalinin aiemman puheen kanssa, missä tämä ilmoitti ettei Neuvostoliitto halua valloittaa tuumaakaan vierasta maata.
-Minä selitän sen teille, vastasi Stalin. -Puolassa otimme vain omamme takaisin. Nyt me emme halua maatanne, vaan haluamme vaihtaa.
Että niihin Putinin vanhoihin puheisiin luottaminen on myös vähän niin ja näin.
Ilmoita asiaton viesti
Nato-uskonnosta kirjoittava Kautio laittoi Suomen ulkopolitiikkaa koskevaan kirjoitukseensa kuvan Kekkosen hautakivestä.
Kautiolle kaikki mielipiteet ja arvot näyttäytyvät uskontoina.
”Mikä on oranssi ja loikkii metsässä, muttei ole kettu…?”
Ilmoita asiaton viesti