Seuraavat poliittiset käräjät käydään ilmastohätätilan julistuksista?

Elokapinan mielenosoitus syksyllä 2020 kirvoitti monia huolestuttavia puheenvuoroja. Helsingin julistama ilmastohätätila mainittiin monissa kommenteissa jopa oikeutuksena haitanteolle. Sittemmin hätätilan julistamista ovat vaatineet muun muassa pääministeri Sanna Marin (sd.) ja vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo. Tänä syksynä kierrokset ovat nousseet entisestään.

Ajatus hätätilan julistamisesta kiistellyn ilmastopolitiikan takia on edesvastuuton ja yhtä hyvin perusteltu kuin hätärakettien ampuminen uuden vuoden juhlistamiseksi tai hätänumeroon soittaminen, kun on kakkahätä.

Itseasiassa pakokauhua herättävä, turhanpäiväinen hätätilan julistaminen on Suomen rikoslaissa määritelty rangaistavaksi teoksi rikoslain 34 luvun 10 §:ssä:

”Joka tekee pommista, tulipalosta, merihädästä, suuronnettomuudesta tai muusta vastaavasta hädästä tai vaarasta perättömän ilmoituksen, joka on omiaan aiheuttamaan pelastus- tai turvallisuustoimen taikka pakokauhua, on tuomittava perättömästä vaarailmoituksesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.”

 

Ilmastohysterian lietsomisen on loputtava. Ilmastonmuutos on luonnollinen ilmiö. Maailman ilmasto on alati muuttuva ja historia tuntee lämpimämpiäkin kausia, esimerkiksi keskiajan lämpökauden. Sääilmiöitä, kuten tulvia ja rankkasateita, on nähty kautta maailmanhistorian. Alla oleva kuvaaja kuvaa maapallon lämpötiloja viimeisen 500 miljoonan vuoden ajalta. Pahoittelen fahrenheit -asteikkoa.

 

Scott Wingin ja Paul Huberin johtaman Smithsonian Instituutin alustavat tulokset, jotka osoittavat maapallon keskimääräisen pintalämpötilan viimeisten 500 miljoonan vuoden aikana. Suurimman osan ajasta maapallon lämpötilat näyttävät olleen liian lämpimiä (punaiset viivaosat) pysyville napajäätiköille. Viimeiset 50 miljoonaa vuotta ovat poikkeus. Kuva mukautettu Smithsonianin kansallismuseosta. Lähde: https://www.climate.gov/media/11332

 

Suomen osuus maailman ilmastopäästöistä on promillen luokkaa, mutta hysterisoinnin ja apokalyptisten tulevaisuuskuvien levittelyn seurauksena joukoittain nuoria menettää mielenterveytensä ja tulevaisuuden uskonsa. Tämä on anteeksiantamatonta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen sai vastikään vihapuhekäräjiltä kolmannen tuomionsa totuuden kertomisesta. Kristillisten Päivi Räsästä on kiusattu lukuisilla rikosilmoituksilla ja valtakunnansyyttäjän ajojahdilla raamatun siteeraamisesta. Saammeko seuraavat poliittiset käräjät aikaiseksi poliitikkojen turhista hätätilajulistuksista?

Nykymenoa katsellessa ei voi kuin todeta, kuinka koko tasavalta huutaa aikuisemman ja vastuullisemman johtajuuden perään. Jopa tasavallan presidentti Sauli Niinistö näyttää tyystin kadottaneen tolkun äänensä muutaman kumouksellisen, kaduilla istuskelevan aktivistin edessä.

+10
kimmokautio
Perussuomalaiset Hämeenlinna

Hämeenlinnan perussuomalaisten puheenjohtaja, varavaltuutettu, sote-lautakunnan jäsen. Mielipiteeni ovat omiani. http://www.kimmokautio.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu