Suomi aseistautuu, mutta antautuu taistelutta?

Suomen hävittäjähankinta maksaa noin 10 miljardia euroa. Raportissa ”Kuinka erota eurosta: Suomen tapaus” arvioidaan, että euroeron hinta Suomelle olisi noin 10 miljardia euroa.

Ensimmäistä perustellaan, ihan oikein, itsenäisyyden puolustamisella. Jälkimmäinen on kuulemma liian kallis hinta samasta asiasta.

Samaan aikaan koronakriisin varjolla Suomi on ottanut 20 miljardia euroa lisää velkaa ja EU:n elpymisrahaston osalta olemme ilmeisesti valmiita miljardien eurojen nettotappioihin ilman ensimmäistäkään rehellisesti järkevää syytä.

 

***

 

Suomen valtiollisen itsenäisyyden suurin uhka ei ole enää pitkään aikaan ollut Venäjä, vaan jäsenyytemme euroalueessa. Ja mikäli EU:n elpymisrahasto johtaa pysyviin tulonsiirtomekanismeihin ja velkaunioniin – myös rahaliittoon kuulumattomien maiden ollessa mukana – kyse ei ole enää vain eurojäsenyyden, vaan koko EU-jäsenyyden muodostamasta uhasta.

Kun euroalueen hallitun purkamisen sijasta pyritään koko EU kytkemään liittovaltiorakenteisiin pysyvästi, menetetään korttitalon kaatuessa lopulta EU:nkin tuomat hyödyt. Ero eurosta ei enää riitäkään katkaisemaan valtiollista itsenäisyyttämme uhkaavaa kehitystä, kuten tähän asti on ajateltu, vaan joudummekin – Britannian tavoin – eroamaan koko unionista.

Väitän, että euro ei valuuttana haittaisi moniakaan sen nykyisistä vastustajista, mikäli euroalue aidosti olisi optimaalinen valuutta-alue eikä se vaatisi tuekseen liittovaltiorakenteita, joiden hinta on Suomen itsenäisyys. Näin ei kuitenkaan ole. Yhteisvaluutta ilman yhteistä budjettia – valuutta ilman valtiota – ei ole kautta maailmanhistorian toiminut missään.

 

***

 

Suomalaisen poliittisen keskustelun ilmapiiri on sakeana älyllisestä epärehellisyydestä niin talouden kuin turvallisuudenkin osalta. Viimeisimpänä turvallisuusnäkökulmaa on pyritty ujuttamaan keskusteluun elpymisrahastosta. Tähän ei voi kuin vastata Paasikiven sanoin: ”Ei kuolemanpelossa pidä itsemurhaa tehdä.”

Loogisesti Suomen valtiollista itsenäisyyttä ja itsemääräämisoikeutta kannattaa puolustaa kymmenen miljardin euron hävittäjähankinnalla ainoastaan, jos sitä on valmis puolustamaan myös erolla eurosta tai tarvittaessa koko EU:sta. Perussuomalaiset on tässä mielessä ollut ainoa johdonmukainen puolue.

Surullisen todennäköiseltä näyttää kuitenkin se, että kun eurojäsenyytemme johtaa lopulta valtiollisen itsenäisyytemme lakkaamiseen, kymmenen miljardia maksaneet hävittäjämme makaavat toimettomina hangaareissaan.

 

Lähde: http://eurothinktank.fi/wp-content/uploads/2017/08/Suomen-euroero-3.pdf

kimmokautio
Perussuomalaiset Hämeenlinna
Ehdolla kuntavaaleissa

Perussuomalainen tolkun ääni hämäläisessä politiikassa. Asiantuntijatyössä leipänsä ansaitseva isä ja sanaseppo. Kuntavaaliehdokas Hämeenlinnassa. Mielipiteeni ovat omiani. http://www.kimmokautio.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu