Yhteiskunnalla, joka ajattelee lapsiaan, ei ole kiire kissanristiäisiin

Yksi aspekti minua tässä yhteiskunnassa tällä hetkellä syvästi huolettaa.

Se on se, että tämä maailma on ollut ekstroverttejä suosivassa asennossa ehkä koko historiansa. Ulospäinsuuntautuneisuus on ollut varmin tapa pärjätä työssä ja elämässä.

Kun pandemian myötä on käännytty 180 astetta maailmantilaan, jossa kotona viihtyvä, luonnostaan sosiaalista etäisyyttä pitävä ja mieluiten yksin työskentelevä introvertti voi loistaa, ulospäinsuuntautuneiden joukosta yhteiskuntaan kohdistuu valtava paine palata entiseen.

On kiire avata yhteiskunta, että päästään takaisin omalle mukavuusalueelle; sosiaalisiin rientoihin, kahvihuoneiden juorukerhoihin, festareille ja kissanristiäisiin. Ollaan valmiita vaikka pakottamaan lapsetkin piikille, seurauksista välittämättä.

Tällaisen aikuisen itsekkyyden tähden maamme on myös täynnä lapsia, joiden oikeus ehjään perheeseen on särjetty. Lapsia, jotka kulkevat kahden kodin väliä, koko pieni omaisuus painavissa repuissaan, joka ikinen viikko. Elävät vuosikaudet elämää, jossa aikuinen ihminen itse uupuisi muutamassa viikossa.

Yhteiskunnalla, joka ajattelee lapsiaan, ei ole kiire. Annetaan lasten elää. Tehdään enemmän – ja enemmän ajatuksella. Tutkitaan rokotteiden pitkäaikaisvaikutuksia ja mietitään uudelleen, onko tässä järkeä vai ei.

Jokaisella aikuisella, joka haluaa suojata itsensä, on mahdollisuus ottaa rokote.

+4
kimmokautio
Perussuomalaiset Hämeenlinna

Perussuomalainen tolkun ääni hämäläisessä politiikassa. Asiantuntijatyössä leipänsä ansaitseva isä ja sanaseppo. Mielipiteeni ovat omiani. http://www.kimmokautio.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu