Allekirjoita. Tai…

Olin aikoinaan paikallisen Säästöpankin asiakas. SE Säästöpankki ei todellakaan ollut konkurssikypsä, kuten keskuspankki. Mutta silti lainlaatijat ANTOIVAT terveessä kunnossa olevan pankin jonkun muun syliin. Koska valomainoksessa luki Säästöpankki.
KUN mainitsemani paikallinen Säästöpankki oli lainvoimalla lahjoitettu ”koivunlehtipankille”, sain kirjeen. Lyhyt yhteenveto kirjeen sisällöstä on, että muutamme kaikkien tiliesi ehtoja, ja lainaehtojasi myös. (huonompaan suuntaan). Ja jos ei sovi, niin tule maksamaan lainasi pois!
Säästöpankkien purkamisesta tehtiin LAKI. Ja siihen vedoten soitin pankinjohtajalle.
Puhelinkeskustelun aikana saamani kirjeen diili muuttui. Totta kai, koska laissa nimeen omaan mainittiin, että entisten Säästöpankin asiakkaitten palveluehtoja ei saa HUONONTAA.

yritettiin myös tarjota etuja JOS en kerro kenellekään muulle! (painokelvottomia kommentteja tuollaisesta toiminnasta)

Ei tuosta menneisyydestä sen enempää. Pankit ovat aina rosvonneet kaltaiseni köyhän vähiä lantteja.
Olen yrittänyt unohtaa tuonkin, minua nöyryyttäneen, huijausyrityksen. Ja olen onnistunut tähän asti.
Tänään kaikki tuo palasi mieleeni, kun luin todella ison kunnallisen vuokra-asuntoyhtiön, TVT:n, asiakaslehteä.

Siinä sanotaan että KAIKKI tvt:n vuokrasopimukset uusitaan! Vanhoiltakin vuokralaisilta VAADITAAN allekirjoitus uusille säännöille.

TAI JOS ET ALLEKIRJOITA, ole hyvä ja etsi asunto muualta!
Eli samanlainen uhkavaatimus kuin pankilta aikanaan.

TVT haluaa muuttaa JO SOVITTUJA, toistaiseksi voimassa olevia, vuokrasopimuksia.
Onkohan laillista? En tiedä, mutta en usko.

Jos vuokralainen uhkailtuna suostuu allekirjoittamaan, uusi vuokrasopimus sisältää useita uusia rajoituksia ja lisämaksuja. (Kohteesta riippuen jopa lämmityksen laskuttaminen vuokran päälle, veden myös. Tupakointikielto kaikissa taloissa, parvekkeilla, mutta myös sisällä huoneistoissa. Jne.)

Henkilökohtaisesti olen tiukennusten puolesta. (paitsi lämmityksen suhteen, koska vuokralaisparka ei pysty vaikuttamaan siihen, miten huono eristys kämpässä on! Vuokralaisella ei pidä maksattaa asunnon huonoa kuntoa.)
Veden kulutukseen voi vaikuttaa itse, kannatan.
Todellakin kannatan tupakoinnin lopettamista kaikissa taloissa täysin. (Aikoinaan poltin, en enää. Kun vielä poltin, olisin toivonut kiinteistökieltoa. Olisi helpottanut lopettamista, jos olisi aina pitänyt mennä pihalle.)
Pakotelistalta puuttuu yksi jota olisin kaivannut. Grillaamiskielto parvekkeilla/terasseilla. Käryn lisäksi on vaarallista. Säännöt sallivat vain sähkögrillauksen, mutta kun grillaus yleensä on sallittua, kuka edes on huomannut että kaasu ja hiilet on kielletty?

Bloggaukseni tarkoitus on pohtia, onko laillista uhkailemalla pakottaa asiakasta hyväksymään uusia sääntöjä?
Aikanaan säästöpankkien purkamisen yhteydessä asiakkaan ehtojen huonontaminen oli LAILLA selkeästi kielletty.

Voiko kunnallinen vuokra-asuntoyhtiö noin vain pakottaa vuokralaiset allekirjoittamaan uuden sopimuksen, joka huonontaa heidän asumisehtojaan??

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu