Näin Ukrainan sota loppuu kuukaudessa

Suomi-Ukraina Maanpuolustusyhdistyksen yhdessä Acme Grupen kanssa toimitetun Sky Wiper dronekiväärin luovutus Krakenin erikoisyksikön edustajalle "Karabahille" Harkovan keskustassa. https://youtu.be/IVR1g9g_Bvg

Tilanne Ukrainassa on todella hälyttävä. Harkovan ympäristön vapauttamisen, Krimin sillan räjäyttämisen ja Sevastopolin laivastoa nöyryyttävien iskujen jälkeen Venäjän ylin sotilasjohto on vastannut näihin täysin legitiimeihin sotilaskohteisiin tehtyihin iskuihin terrorisoimalla tavallisia ihmisiä ampumalla satoja ohjuksia siviilikohteisiin – toki siviilejä on tapettu ja Ukrainan infrastruktuuri tuhottu koko sodan ajan, mutta ei kuitenkaan yhtä järjestelmällisesti, kuin viime aikoina. Tuollainen raukkamainen poltetun maan taktiikka kertoo siitä, että kun sotilasrintamalla ei menestystä tule, niin hyökätään siviilien kimppuun.

Ukrainan tiedustelupalvelun ja puolustusvoimien operaatiot ovat kerta toisensa jälkeen osoittaneet, miten eri sfääreissä Ukrainan ja Venäjän ylin sotilas- ja tiedustelupalvelun johto liikkuvat. Olen todella läheltä seurannut mm. Harkovan alueen vapautustaistelua, sen valmisteluja ja toteutusta ja täytyy sanoa, että se oli tämän vuosisadan parhaiten toteutettuja sotilasoperaatioita. Se, että hyökkäys pidettiin visusti salassa maan johtavilta poliitikoilta ja siitä tiesi vain muutama ihminen, esti tietojen leviämisen viholliselle, samalla tavalla, kuin Minskin Wagnergaten yhteydessä kävi. Ukrainalaiset sotilaat saivat ennen hyökkäystä sotilasjohdoltaan erilaisia määräyksiä ja käskyjä, joita ei sillä hetkellä ymmärretty ja joita ihmeteltiin, mutta varsinaisen operaation alkaessa kaikki palaset loksahtivat täydellisesti paikoilleen ja lopputulos olikin historiaa. Ukrainalaisten taistelutahto ja moraali vahvistui entisestään ja voittokulku rintamalla jatkuu – viimeisenä esimerkkinä Hersonin vapauttaminen. Venäjän ”lakien” mukaan kyseinen kaupunki on osa Venäjää ja maan johtavat poliitikot henkseleitä paukutellen kehuovat, että Venäjä on tullut Hersoniin ikuisiksi ajoiksi. Toisin kuitenkin kävi – Putin ajoi itseasiassa itsensä täysin nurkkaan, koska Venäjän perustuslain mukaan hyökkäys Hersoniin on hyökkäys Venäjän maaperälle. Jos siihen ei reagoida, niin se on merkki Venäjän heikkoudesta, joka ei pysty puolustamaan edes ”kansanäänestyksen seurauksena omaksi” nimeämiään kaupunkeja. Eli sama reaktio, kuin nyt, on odottavissa vapautettaessa Krimiä, Donetskia ja Luhanskia.

Suurin kunnia kaikista näistä voitoista kuuluu ehdottomasti Ukrainan puolustusvoimille ja tiedustelupalvelulle, jotka tuntuvat aina olevan vihollistaan pari askelta edellä. Yhdysvaltojen, Brittien, EU:n ja muiden Ukrainaa tukevien maiden ase- ja koulutusapu, tiedustelu- ja satelliittitiedot ja yhdessä toteutetut salaiset operaatiot ovat olleet myös korvaamattomia – ilman niitä tilanne olisi huomattavasti vaikeampi. Krimin silta, Venäjän kaasuputki, Sevastopolin laivasto, lukuisat venäläisten ammusvarastojen  ja logistiikkakeskusten tuhoamiset – lista alkaa olla aika pitkä ja hyvä niin… Nämä toimenpiteet eivät kuitenkaan ole mielestäni riittäviä, koska asetoimitusten kohdalla liian monella maalla on ollut etusijalla omat intressit. Ukrainaan on syydetty myös ikivanhaa, armeijan käytöstä poistettua, tai poistuvaa tavaraa ja vanhenevaa kalustoa, jonka tilalle on sitten hankittu, tai yritetty kupata itselleen uudempaa. Suomikaan ei ollut tässä poikkeus, kun sodan alussa Ukrainaan lähetettiin kiinalaisia ”kertakäyttö” Kalashnikoveja, 90-luvun Apilaksia yms.

Tämä sota ei hetkessä lopu, koska tilanne on mennyt jo liian pitkälle, mutta sen lopettaminen kuukaudessa on täysin realistinen tavoite, mikä toki vaatii rohkeutta niin EU:lta, kuin Natolta ja seuraavat toimenpiteet:

  1. Ukrainan ilmatilan sulkeminen venäläisiltä on tärkein askel – Natolla, tai ainakin johtavilla Nato-mailla on siihen sekä resurssit, että valmius. Libyassa ja Jugoslaviassa ilmatilan sulkeminen oli mitä tehokkain toimenpide. Jos halutaan, että sota oikeasti loppuu, niin Ukrainan ilmatila pitää sulkea HETI Venäjältä tulevilta lentokoneilta, helikoptereilta ja varsinkin raketeilta ja droneilta. Jos Venäjän sotilasjohdolle tehdään selväksi, että jokainen rajan laittomasti ylittänyt lentokone, kopteri tai ohjus ammutaan alas lähes 100% todennäköisyydellä, niin muutaman pudotetun koneen jälkeen tilanne rauhoittuisi huomattavasti. Toimenpide on ”riskitön”, koska hampaaton ja ukrainalaisten nöyryyttämä Vladimir Kalsarinmyrkyttäjän Venäjä on jo käytännössä hävinnyt Ukrainalle, eikä sillä ole enää resursseja lähteä sotimaan vielä Natoa vastaan. Se, että siihen ei ole vieläkään menty, kielii siitä, että sodan ja teurastuksen jatkuminen on valitettavasti joidenkin erittäin vaikutusvaltaisten tahojen intresseissä.
  2. Ukrainan armeijan kouluttaminen käyttämään nykyaikaisia sotilasjärjestelmiä ja niiden toimittaminen Ukrainan asevoimille. Tätä tapahtuu jo USA:n ja Brittien toimesta, mutta Suomen pitäisi ottaa tässä asiassa isompi rooli. Meillähän on todella paljon annettavaa sillä saralla ja ihmettelen kovasti, miksi Ukrainaan syydetään Suomesta neuvostovalmisteista romurautaa, mikä ei työllistä ketään, vaikka voisimme viedä sinne nykyaikaisia teknologioita, kuten esim. Patrian Nemo Land ja Navy kranaatiheitinjärjestelmiä,  panssaroituja ajoneuvoja yms. – esittelin niitä yhdelle Ukrainan presidentin sotilasneuvonantajalle ja hän innostui konseptista ja sanoi heti, että nimenomaan tuollaiselle sotilasavulle olisi tarvetta, halpojen Kiinanrynkkyjen sijaan, etenkin jos niitä voisi EU:n keräämästä Ukrainan aseapurahastosta rahoittaa. Ukrainan armeijaa ollaan nykyaikaistamassa ja nykyaikaisen sodankäynnin taktiikka ja välineet ovat osoittautuneet ylivoimaisiksi verrattuna Neukkuaikaisiin ja siksi Suomen pitää olla kärppänä paikalla omien alan tuotteiden ja palvelujen kanssa. Nyt vaan seurataan passiivisesti sivusta, kun miljardien asetoimitukset valuvat kilpailijoille, vaikka meidän tuotteet olisivat huomattavasti parempia ja valmistajien kannalta niiden käyttö ja testaaminen tosioloissa toisi mittaamattoman arvokasta kokemusta, edistäisi tuotekehitystä ja toimisi hyvänä myyntiargumenttina uusille markkinoille mentäessä.
  3. Länsimaiden ja Ukrainan tiedustelupalvelujen yhteistyö on toiminut todella hyvin ja sitä pitäisi jatkaa samaan malliin.

Avustuslähetykset Ukrainaan ovat myös avainroolissa, mutta niiden painopistettä pitäisi siirtää koskemaan enemmän haavoittuneiden hoitoon soveltuvia tarvikkeita, välineitä ja lääkkeitä, evakuointiin tarkoitettuja ajoneuvoja, sekä taktisia varusteita ja tarvikkeita, joista on pulaa ja joilla on oikeasti vaikutusta sodan lopputulokseen.

Näiden lähetysten valvontaa pitää ehdottomasti lisätä ja ne pitää ajaa suoraan  yksikköihin, niin kuin Suomi-Ukraina Maanpuolustusyhdistys (www.sumpy.fi) on alusta asti toiminut, viemällä sodan alusta asti Harkovan kriisialueelle mm. erikoisyksikkö Krakenin käyttöön taisteluliivejä, Vortexin tähtäimiä, sotilaskirurgivälineitä, maastopukuja, sotilasradioita yms. välttäen lukuisat ”logistiikkakeskukset” Puolassa ja Länsi-Ukrainassa. Tänä syksynä järjestimme erittäin tehokkaalle tiedustelua ja kaukopartiointia tekevälle erikoisyksikölle tähän asti arvokkaimman ”lahjan” – liettualaisen Sky Wiper dronekiväärin, joka meni luovutuksen jälkeen suoraan käyttöön. (https://youtu.be/IVR1g9g_Bvg). Ette uskokaan, miten monen avustusrekan sisältö on päätynyt myyntiin, kun mitään valvontaa Ukrainan, tai Puolan päässä ei ollut. Pahimmillaan ne ovat kulkeutuneet korruptoituneiden virkamiesten kautta Kadyrovin sotilaille, jotka jakoivat näitä avustustarvikkeita ”ominaan”! Meidän konsepti on osoittautunut erittäin toimivaksi – selvitämme ensin esim. konkreettiselta sotilasyksiköltä, mitä he tarvitsevat, kenkien kokoa myöten, sitten keräämme kyseiset tavarat ja viemme itse tarvittaessa vaikka rintamalle. Samalla tavalla pitäisi muidenkin toimia, etenkin arvokkaampien lastien ollessa kyseessä. Jos ei ole omia resursseja seurata/turvata avustuslähetyksiänne, voitte ottaa allekirjoittaneeseen yhteyttä, niin hoidetaan se asia yhdessä kuntoon.

Tällä hetkellä Ukrainassa tarvitaan maastokäyttöön soveltuvia autoja, pakuja ja pick-upeja ja mönkijöitä, joita tullaan käyttämään haavoittuneiden evakuointiin ja avustuslähetysten kuljetuksiin kriisialueelle ja Venäjän ikeen alta vapautettuihin kyliin. Osa tulee suomalaisille vapaaehtoisille ja sotilaskouluttajille, joille olemme jo luovuttaneet yhden Jouni R:n lahjoittaman auton, mistä hänelle suurkiitos ja osa erikoisyksikkö Krakenin käyttöön. Mikäli jollakin on nurkissa pölyttymässä kyseiseen käyttöön soveltuvia ajoneuvoja, myös liikennekäytöstä poistettuja, niin ottakaa yhteyttä – löydämme sille varmasti parempaa käyttöä, kuin pölyn kerääminen.

 

 

 

 

+13
Kirill Rinne
Perussuomalaiset Vantaa
Ehdolla kuntavaaleissa

Suomi-Ukraina Maanpuolustusyhdistys ry:n perustaja Vantaalta, erikoistunut tarktisten tarvikkeiden operatiivisiin toimituksiin Ukrainaan, tarvittaessa vaikka rintamalle asti. Aktiivisesti mukana sotavetaraani- ja reserviläistoiminnassa.

Idänkaupan asiantuntija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu