Dilbert – sarjakuvan luojan Scott Adamsin kansellointi

Scott Adams:

”Haluaisitko asua paikassa jossa ihmisillä on huono mielipide sinusta? Viime tutkimuksen mukaan vain 53% Amerikan mustista oli sitä mieltä, että on ok olla valkoinen ihminen.  Haluatko asua huonolla seudulla jossa on köyhyyttä, rikollisuutta, toivottomuutta, koulutuksen taso on huono ja niin edelleen? Eli et. Et halua asua mustan viharyhmän keskellä valkoisena. Nosta kytkintä jos siellä asut. Painu helvettiin sieltä!”

Scott Adams kanselloitiin moisen toteamisen jälkeen. Scott Adams ei ole äärioikeistolainen vaan vasuri. Mies vain vääntää itsepäisesti aiheesta nimeltä luokka/rotu (class/race) jota Suomessakin pyöritellään näinä aikoina alueiden eriytymisen, koulushoppailun jne. myötä.

”Te kanselloijat olette kaikki rikkaita valkoisia. Kukaan teistä ei asua mustilla alueilla. Joten te teette juuri niin kuin sanon”

Jonkun alueen sosioekonominen status on huono. Sen asukkaat ovat valtaosin maahanmuuttajia muutamasta maasta. Vähätkin valkoiset muuttavat sieltä pois ja syntyy kitkaa maahanmuuttajien ja kantaväestön välillä. Silti mitään yhtäläisyyttä näiden kahden seikan välillä, sosioekonomisen taustan ja maahanmuuttajan,  ei ole paitsi siinä mielessä, että tämä  köyhyys on kantaväestön syy, koska rakenteellinen rasismi ja pitäisi laittaa lisää rahaa ja resursseja kotouttamiseen?

Amerikoissa tilanne nyt on aika karsea. Ruotsissakaan ei kovin loistavasti mene. Ja samalla tiellä ollaan. Länsimaiset yhteiskunnat nyt eivät todellakaan ole mitään kulttuurien sulatusuuneja ja tuottavat luokkayhteiskunnan joka liittyy myös maahanmuuttajataustaan halutaan se myöntää tai ei. Ja ei haluta, koska asian julkinen pohdinta johtaa Scott Adamsin kohtaloon, kansellointiin.

 

 

 

Kohdasta 21:30 eteenpäin

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu