Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Uuden Suomen Vaalietkot tulossa – tilaa maksuton ja määräaikainen uutiskirje jo nyt! Tilaamaan ->

Impivaaran poliitikkomme eivät vain ymmärrä muuta maailmaa

Otsikko on väite. Itse en vieläkään ole ihan varma sen todenperäisyydestä. Tosin kaikki muut vaihtoehdot ovat sitten vähintään yhtä masentavia.

1a ) Omertan, vaikenemisen kulttuuri jossa ikäviä aiheita ei vain käsitellä ja

1b)jos niistä jotain kysytään vastataan johonkin muuhun kuin itse kysymykseen, valehdellaan

2a)Poliitikot eivät vain ymmärrä muuta maailmaa ja

2b)Poliitikot eivät halua (tietoisesti) ymmärtää muuta maailmaa

Impivaara on sitäkin, että kuvittelemme muun maailman olevan Suomen kaltainen. Että Suomi olisi sääntö eikä poikkeus. Jota Suomi on. Suomessa tullaan ajallaan, sana pitää, tehdään mitä on sovittu, ei jaaritella, velkaa ei oteta ja velaksi ei eletä, nuukailu on hienoa, säästäminen ja mahdollisimman vähällä pärjääminen on upeaa jne ja jämpti on niin. Kaikki tämä on vierasta lopulle osaa palloamme.

Impivaaralaisuuden lisäksi vaihtoehtona on tietysti silkka typeryys eli päättäjämme olisivat lapsen asteella olevia hyväuskoisia hölmöjä.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009153579.html

 

– Suomella ja Unkarilla on tällä hetkellä virallisesti todella huonot välit. Suomalaisille poliitikoille naureskellaan Unkarissa aivan avoimesti.

– Ongelmana on, ettei Suomessa ymmärretä tätä bysanttilaista poliittista kulttuuria. Siinä hämätään, sumutetaan, petetään ja valehdellaan. Suomalaiset poliitikot menevät yhä vain Unkariin ja tulevat takaisin riemuiten läpimurrosta, koska he luottavat annettuun sanaan. Tässä on kulttuurien törmäys kyseessä.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (2)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. JuhaMakkonen1
  Juha Makkonen #3766424

  Impivaaran poliitikkomme eivät vain ymmärrä muuta maailmaa
  ————————————

  On melkoista impivaaralaisuutta halveksia poliitikkoja ja laittaa ne samaan nippuun. Hehän ovat meidän kansalaisten valitsemia ihmisiä. Onko sinulla antaa joku parempi tapa hallita yhteiskuntaa kuin demokratia?

  0

  Ilmoita asiaton viesti

 2. JuhaMakkonen1
  Juha Makkonen #3766426

  Suomella ja Unkarilla on tällä hetkellä virallisesti todella huonot välit. Suomalaisille poliitikoille naureskellaan Unkarissa aivan avoimesti.

  – Ongelmana on, ettei Suomessa ymmärretä tätä bysanttilaista poliittista kulttuuria.
  ————————————–

  En minäkään ymmärrä tätä venäläisten perseen nuolemista mitä Unkari harjoittaa. Eivät suostuneet laittamaan edes venäjän patriarkkaa Kiriliä pakotelistalle vaikka hän tukee avoimesti putinin sotaretkeä.

  0

  Ilmoita asiaton viesti