Li Anderrson työstä ja osaamisesta

Kohdasta 16:10 eteenpäin

Li Andersson kertoi juuri tiedotustilaisuudessaan mitä on mm. opetusministerinä oppinut. Työpaikat eivät ehkä katoa robotisaation, automatisaation ja digitalisaation myötä, mutta osaamistasovaatimus nousee huikeasti. Opetushallitus väittää, että uusissa työpaikoissa jopa 80% :ssa vaadittaisiin korkeakoulutasoinen osaaminen ja että suuri määrä jo töissä olevia uudelleenkouluttautuu uudelleenkouluttautumistaan pakosta.

Luulisi, että johtopäätös tästä olisi, että Suomi kun kuulema tarvitsee jo nyt osaajia niin lähitulevaisuudessa tarvitsee niitä vain yhä enemmän. Luulisi, että Suomi ei tarvitsisi ihmisiä matalanosaamisen ammatteihin. Luulisi, että Suomi ei ainakaan tarvitse ihmisiä ammatteihin, jossa osaamisvaatimus on minimaalinen. Luulisi, että prioriteetit ja priorisaatio on hukassa, kun jaksetaan jankata eu:n ulkopuolisen työvoiman vapauttamisesta, kun pitäisi miettiä, miten ja millä porkkanoilla näitä korkeakoulutettuja osaajia saataisiin Suomeen.

(Itse tiedotustilaisuus ja sen aihe oli Paavo Väyrysen tasoinen olisi ehkä voinut ilmoittaa sama twiitillä eli hakee jatkokautta Vasemmistoliiton puheenjohtajana …)

 

 

KirjoituksiaSalosta

humanistinen realisti hoitoalalla <a href="mailto:mikko.engren@gmail.com">mikko.engren@gmail.com</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu