Marinin hallitus ja Afganistan

Ideologinen, idealistinen, retorinen puhe tarkoittaa, että puhuu maailman asioista kauniisti yleisellä tasolla. Ja usein tunteisiin vetoavasti. Ideologinen politiikka tarkoittaa sitä, että painotetaan puheessa sitä miten asioiden pitäisi olla. Kenenkään ei pitäisi kärsiä vilua ja nälkää, sotia ei tulisi olla ja niin edelleen.

Realistinen puhe on suoraa puhetta sitä miten asiat ovat. Se on silti usein vain osatotuuksia, koska asiat ovat monimutkaisia ja riippuu mitä näkökulmia painottaa. Realistinen politiikka kuvaa sitä miten asiat ovat.

On aina mukavampaa kuunnella miten asioiden tulisi olla. Siksi ideologinen puhe vetoaa moniin vaikka olisi kuinka ristiriidassa faktojen kanssa. Sen miten asiat oikeasti ovat.

Afganistanissa nämä kaksi asiaa törmäävät pahiten pitkään aikaan. Kaikki hienot käsitteet ihmisarvosta naisten oikeuksiin törmäävät reaalimaailman kanssa. Ja Suomi hallituksineen näyttää oikean karvansa. Edes tämä vihervasemmistolainen hallitus ei pääse eroon byrokratiastaan vaan keksitään hatusta jotain lukuja kuinka monta Suomeen Afganistanista otetaan. Byrokratia sivuuttaa ihmisarvon ja kaiken muun idealismin. Suomeen tuodaan arvalla 170 henkilöä ja juuri 170 henkeä koska jonkun virkamiehen mielestä 170 on päivän luku.  Ja muut sitten saavat selviytyä miten selviytyvätkään.

Tämän hallituksen suunnitelmat ovat mitä suurimmassa ristiriidassa kaiken sen kanssa mitä ajavat. Ja tällä kertaa pelinappuloina ovat ihan oikeat ihmiselämät eikä mikään abstrakti käsite.

 

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu