Vladimir Putinin haastattelu

Alkuun kai pakko laittaa disclaimer. En ole Vladimir Putin eivätkä pointit ole minun vaan hänen. Joskos alla olevasta kappaleen erotuksesta ilmenisi, että alla on Putinia.


https://tuckercarlson.com/the-vladimir-putin-interview/

Historiallinen konteksti kertoo eri kansoista ja valtioista. Kaikkien maiden rajathan ovat vaeltaneet sinne sun tänne vuosisatojen myötä. Jonkun kansan henki haikailee enemmän suuruuden aikojaan kuin toisen. Putinillakin meni ajatus solmuun kun haastattelija kysyi entä sitten vaikka Suur-Unkari (Unkarin kuningaskunta tai Itävalta – Unkari vaikka)  johon hän mutisi jotain epämääräistä.

Mielenkiintoisemmaksi menee kun Putin puhuu ajasta Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen 30 min historioinnin jälkeen. Lyhyesti Putinin mukaan koko tänä aikana Venäjää ei kuunneltu vaan sitä koko ajan lyötiin vyön alle. USA ja sen CIA rahoitti rähinöitä Kaukasuksella (Afganistan jne) eli Venäjän vastaisia voimia, Nato laajeni 5 kertoo itään lupauksista huolimatta ettei se sitä tekisi, ohjuspuolustus tehtiin muka Irania vastaan mutta Venäjää ei otettu mukaan eli Venäjän piti vastata rakentamalla omansa. Haastattelijan ilme on näkemisen arvoinen kun Putin toteaa, että Bushia väitetään kovaksi neuvottelijaksi vaikka oikeasti on idiootti.

Lyhyesti Venäjällä on patoutumia länttä vastaan. Patoutumat ovat kasautuneet Neuvostoliiton hajoamisesta lähtien.

Ukraina oli sitten se viimeinen niitti. Eli CIA oli taas järjestelemässä vallankaappausta ja tällä kertaa Ukrainassa. Venäjämielinen presidentti heitettiin pihalle ja tilalle otettiin natsi.

https://www.wsws.org/en/topics/event/2014-coup-ukraine

Putinin selitys de-natsifikaatiosta on myös todella mielenkiintoinen. Se kertoo Venäjästä ja venäläisestä kansanluonteesta. Eli Ukrainassa yhä palvotaan II – maailmansodan aikaisia natseja sotasankareina. Nämä olivat siis natsien riveissä tappamassa venäläisiä (ja juutalaisia ja puolalaisia). Venäjällä piti olla takuut ja vakuudet ettei saman henkisiä ”natseja” tule Ukrainassa valtaan. Toisin kävi. Ukrainassa oli Euromaidan ja ties mitä 2014 ja Putin sai tarpeekseen ja sodan ensi vaihe alkoi.

Talouspuolen asioista sota on tuonut sen, että ennen kuin Venäjällä käytettiin kaupassa euro ja dollaria 80% se on tippunut 17%. Nyt käytössä on rupla ja Kiinan yuan. Venäjä käy nyt (pakosta) kauppaa Kiinan kanssa ja summa on jo 200 miljardia tänä vuonna. Sota siis kääntää maailmantaloutta itään ja heikentää dollarin merkitystä (toim. huom. Putin ”hieman” yliarvioi Venäjän merkitystä sinänsä toki jos tulee ketjureaktioita Aasian suurissa maissa)

”Pressure, pressure, pressure” – paine Venäjää vastaan on vanhaa politiikkaa vanhassa maailmassa joka jatkui Neuvostoliiton hajoamisesta. Putin toistaa kolme pointtiaan. Kaukasus, Naton laajeneminen, Ukraina natseineen. Indonesiassa on 300 miljoonaa ihmistä. Maailma muuttuu. Rooman valtakunta luhistui hitaasti 500 vuodessa. Nyt kehitys ja muutos on nopeampaa.

____________________________________________________________________________________________________________________

Putin ei ole hullu vaan venäläinen despootti. Venäläisestä sielunmaisemasta ei ymmärrä yhtään mitään jossei ole edes tutustunut venäläiseen kulttuuriin. Ihmisyys ei Venäjällä velvoita, mutta samaan aikaan kansanhenki on todella vahva. Putinilla on herne nenässä koko ajan, koska yhä Venäjää aliarvioidaan. Se muka hävisi sodan heti, sen talous tuhoutui! Putin ottaa itsekin esiin venäläisen kansanhengen ja Dostojevskin sen tulkkina.

Oscar tason näyttelysuoritukset molemmilta jos haastattelu oli etukäteen käsikirjoitettu alusta loppuun. Tiettyjä aihealueita ei tietenkään koskettu jonka tiesi jo etukäteen. Kuten järjetöntä tappamista ja sotarikoksia. Toisaalta tarvitseeko edes kysyä? Maan on Venäjä. Sielut ja kuolleet sielut ovat sille yhdentekeviä (tiettyyn rajaan asti jolloin saattaa tulla omassa maassa vallankumousta tms).

Putin peilaa tekemisiään Venäjän tuhatvuotiseen historiaan jonka kansanhenkeä on nyt kuolettavasti loukattu. Ulos tästä tilanteesta pääsee vain jos Venäjä voitetaan sotilaallisesti / taloudellisesti, se romahtaa sisäiseen kaaokseen tai Venäjän annetaan palauttaa kasvonsa aasialaisen kunniankäsityksen termein ottamalla maa vakavasti, kuuntelemalla sitä.

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu