Käyttöön koronan pikatestaukset?

”Kotiin, kouluun, konttoriin” voisi kuulua uusi iskulause.

Nimittäin kun puhutaan koronan pikatestauksista koulun itsenäisyysjuhlissa, kulttuuritapahtumissa (joissa tämä käytäntö on jo vakuuntumassa), työpaikoilla, pikkujouluissa – tai vaikkapa rakastavaisten ensi treffeillä. Pikatestaus olisi käytännössä ainoa suhteellisen varma keino varmistaa, että paikalla olijat eivät levitä virusta.

Jos hinnat saadaan alas, eivät pikatestit juurikaan rasita kukkaroa. Jos käytäntö osoittautuu toimivaksi, tullee yhteiskunnalle halvemmaksi kustantaa testaus kuin esimerkiksi pysyvästi vammautuneen henkilön kuntoutus tai liian varhainen eläköityminen. Tai kaikkien 2179 Fimeaan ilmoitettujen vakavien koronarokotteiden haittojen tutkimus. Näin ainakin pikaisesti pääteltynä.

Minulla ei ole tietoa siitä, kuinka luotettavia pikatestit ovat. Toisaalta kun ei mikään muukaan näytä olevan täysin luotettavaa – koronarokotteiden tehonkin on todettu jo hiipuvan eivätkä ne todistetusti estä kaikilta tartunnoilta – voisivat pikatestit olla todellinen vaihtoehto koronapassille – joko passin rinnalle tai tilalle. Kannatan itse jälkimmäistä.

Pikatestaus voisi parhaimmillaan vapauttaa ihmiset lähes normaaliin elämään.

 

+2
kirsikallio
Helsinki

kirjoittaja-valokuvaaja (FM)

Kirsik13@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu