Tiedoksi työttömien ja eläkeläisten yhdistyksille aktiivimallista

Toivoisimme kaikkien työttömien ja eläkeläisyhdistysten tutustuvan "Aidosti palkitseva aktiivimalli" –kansalaisaloitteeseen:

Tässä 8.1.2018 avatussa kansalaisaloitteessamme vaaditaan kumoamaan HE 124/2017 laki ja sen lisäksi kansantaloutta ja ihmisarvoa edistävänä ratkaisuna uusi työttömien "osallisuudenmalli", joka lisää työttömien työttömyysturvaa 4,65 %:lla ja hyväksyy myös vapaaehtoistyön, oman lähiomaisen tai naapurin auttamisen vaadittavana aktiivisuuden osoituksena.

"Aidosti palkitsevassa aktiivimallissa" tulisi yhdeksi aktiivisuuden osoitukseksi hyväksyä jo hyväksyttyjen HE 124/2017 lakiesityksessä esiteltyjen tapojen lisäksi se, että työtön tarjoaa apuaan vapaaehtoisesti oman lähiomaisen, esimerkiksi kotona asuvan vanhuksen, tai oman lähinaapurinsa avuksi oman kunnan sosiaalitoimen hyväksymin perustein. Myös pienimuotoinen vapaaehtoistyö yleishyödyllisessä yhdistystoiminnassa – tai vaikka urheiluseurassa – takaisi samat 4,65 %:lla korotetut työttömyyskorvausperusteet.

Aloitteen tavoitteena on saada 50 000 allekirjoittajaa 7.6.2018 mennessä ja näin saada aloite lainvalmisteluun ja hyväksytyksi laiksi.

Oletteko kanssamme samaa mieltä, että ”Aidosti palkitseva aktiivimalli” –aloite olisi ihmisarvoa kunnioittava ratkaisu niin työttömien kuin seniori-ikäistenkin kannalta; mutta myös siksi, että se kestävällä tavalla turvaisi Suomen hyvinvointivaltion olemassaolon?

 

Jos olette tästä kanssamme samaa mieltä, olkaa hyvä ja allekirjoittakaa kansalaisaloite osoitteessa:

 

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810 

 

Olemmehan kaikki samassa veneessä!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu