"Aidosti palkitseva aktiivimalli" palauttaa yhteiskuntarauhan. Tutustupa!
Hallituksen aktiivimalli on kumottava perustuslain vastaisena (perustuslaki 1 § 2. ja 3. mom.)
Ihmiset hyvät, esittäkää tilalle parempi vaihtoehto. Tässä alla on 8.1.2018 avattu kansalaisaloite, joka on nyt jo kerännyt n. 2000 allekirjoittajaa:
"Aidosti palkitseva aktiivimalli"!
Me, tämän kansalaisaloitteen laatijat ja allekirjoittajat, yhdessä vaadimme HE 124/2017 kumoamista, ja esitämme puolestamme, että kumotun aktiivimallin tilalle vahvistetaan "Aidosti palkitsevan aktiivimallin" mukainen laki, joka antaisi sen saman 4,65 % lisäyksenä aktiiviselle työttömälle työttömyyskorvausta korottaen, jos hän työllistyy joko palkkatyöhön tai sovittuun vapaaehtoistyöhön tai muuten osoittaa aktiivisuuttaan HE 124/2017 mukaisesti.
"Aidosti palkitsevassa aktiivimallissa" tulisi yhdeksi aktiivisuuden osoitukseksi hyväksyä jo hyväksyttyjen HE 124/2017 lakiesityksessä esiteltyjen tapojen lisäksi se, että työtön tarjoaa apuaan vapaaehtoisesti oman lähiomaisen, esimerkiksi kotona asuvan vanhuksen, tai oman lähinaapurinsa avuksi oman kunnan sosiaalitoimen hyväksymin perustein.
Myös pienimuotoinen vapaaehtoistyö yleishyödyllisessä yhdistystoiminnassa – tai vaikka urheiluseurassa – takaisi samat 4,65 %:lla korotetut työttömyyskorvausperusteet.
Vaadimme HE 124/2017 kumoamista välittömästi, koska se rikkoo perustuslain 1 §:n 2. momenttia, jossa sanotaan muun ohella, että "Valtiosääntö turvaa ihmisarvon loukkaamattomuuden ja yksilön vapauden ja oikeudet sekä edistää oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa.
Ei ole oikeudenmukaista, että Suomen työttömät ovat kuin iso koelaboratorio, jolla epäinhimillisesti testataan HE 124/2017 vaikutuksia.
Suomi osallistuu perustuslain 1 §:n 3. momentin mukaisesti kansainväliseen yhteistyöhön rauhan ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi sekä yhteiskunnan kehittämiseksi ja nyt työttömille asetettu HE 124/2017 rikkoo tätä lakinormia ja inhimillistä oikeudentuntoa vastaan.
Oletko kanssamme samaa mieltä?
Jos olet, ole hyvä ja allekirjoita yllä esitelty aloite kansalaisaloite.fi -palvelussa.
Olemme vapaaehtoisia ja puolueettomia yksittäisiä kansalaisia, ja toivomme, että kaikki presidenttiehdokkaamme, SAK, PAM, Insinööri- ja teollisuusliitto ym. tahot voisivat yhtyä "Aidosti palkitseva aktiivimalli" -kansalaisaloitteeseemme ja viedä sitä omalta osaltaan eteenpäin.
Olemmehan kaikki samassa veneessä!
Tässä alla suora linkki aloitteeseen:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810
Samalla pankkitunnistautumisella voit allekirjoittaa useammankin aloitteen. Näin vaikutat suoraan Sinulle tärkeisiin asioihin!
Ilmoita asiaton viesti
Nyt näyttää olevan niin, että SAK:n ja liittojen esittämä malli on paras, koska he hyväksyvät ehdottomasti oman julkisuuteen tuomansa esityksensä. Vaativat oman ehdotuksensa toteuttamista mielenilmaisulla ja lakoilla.
SAK:n mallissa työtön saa ensin ”varoituksen” passiivisuudestaan työnhaussa ja sen jälkeen malli toimii hallituksen esittämällä tavalla.
Ilmoita asiaton viesti
No SAK on ainakin tuonut jonkun ehdotuksen parannukseksi sen sijaan että vain räksyttävät.
Tosiasia on ilmeisesti se että työttömyysturvaa on muokattava, että nykyinen toimintatapa ei edistä työllistymään ketään.
Hallituksen aktiivimalli ei ole sellaisenaan hyvä ja se johtaa varmasti ongelmiin monien työttömien kohdalla.
Jos kaikki se energia joka on käytetty mallin haukkumiseen olisi alusta alkaen käytetty parannusehdotuksiin niin oltaisiin varmasti jo pitemmällä.
Ilmoita asiaton viesti
Varoitukset, sanktiot ja ”tukkapölly” eivät aktivoi. Syy mielestäni on varsin selvä:
Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo perää ”sosiaaliturvan kokonaisuudistusta”, koska ”työttömyysturvaa nostetaan lisäksi muihin tarkoituksiin – esimerkiksi lapsen ja muiden läheisten hoitoon, sairaudesta toipumiseen, työkyvyttömyyteen, opiskeluun ja yritystoimintaan – kuin työn etsintään. Toisaalta työttömät käyttävät myös muita etuuksia – ennen muuta asumistukea ja toimeentulotukea – toimeentulonsa turvaamiseen.” (ESS 5.1.2018, Politiikan verkkouutiset 6.1.2018)
”Aidosti palkitsevan aktiivimallin” mukainen esitys vastaa omalta osaltaan juuri tähän sosiaaliturvan kokonaisuudistukseen.
Ilmoita asiaton viesti
Jatkan vielä: Eiköhän Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen pääesikuntineen voisi ottaa vetovastuuta tässä ”sosiaaliturvan kokonaisuudistuksessa”? Hän olisi politiikan kuumimmista sisäpiireistä hieman kauempana…
Samaan sosiaaliturvan kokonaisuudistuksen yhteyteen voisi ottaa asumistuen kokonaisuudistuksen, ja sen, että sijoittajat saavat 100 % korkovähennystä asuntolainoihinsa kun ns. tavallinen Matti Meikäläinen saa enää vain rippeitä korkovähennyksinä entiseen verrattuna, ja aina vähennystä vuosittain vaan pienennetään.
Eikös’ Annika Saarikko vähän tätä sosiaaliturvan uudistamista alustellutkin joulun alla, vai muistanko väärin… Missä jatkotoimet, Annika?
Ilmoita asiaton viesti
Muistin väärin, ei joulun alla vaan 18.5.2017.
”Saarikko: Sosiaaliturvan uudistus alulle” -artikkeli, ks. alla olevasta linkistä:
https://www.suomenmaa.fi/uutiset/saarikko-sosiaali…
Ilmoita asiaton viesti
Noin 50-55 -vuotiaat ja sitä vanhemmat pitkäaikaistyöttömät, joiden työkyky on olematon, tulisi päästää työkyvyttömyyseläkkeelle.
Miksi heidän nöyryyttämistään ja kurittamistaan vain jatketaan? Jotta he kuolisivat pois nopeasti? Tekisivät itsemurhan?
Eläkkeen tason tulisi olla sellainen että sillä selviää eli n. 1 300 euroa/netto/kk.
• Työkyvyttömyyseläkkeiden taso on Suomessa Euroopan huonoin.
• Työkyvyttömyyseläkkeen saajat ovat yksi huono-osaisimmista väestöryhmistä Suomessa.
• Nykyään työkyvyttömyyseläkeläisen keskimääräinen kokonaiseläke on noin kolmanneksen pienempi kuin vanhuuseläkkeen saajalla. Vuonna 2000 se oli vielä samaa tasoa.
Kortistossa oleville, vähintään 70 000 pitkäaikaistyöttömällä, ei ole mitään asiaa töihin enää koskaan.
Miksi ei maastamme löydy useampia Ilkka Taipaleen kaltaisia, kaikista heikompiosaisten puolestapuhujia?
Ilmoita asiaton viesti
Miksi nettiin saa suoltaa tuollaista kuraa? Maailma on pilalla.
Ilmoita asiaton viesti
Ruotsin malli olisi hyvä. Näyttäisi toimivan.
Ilmoita asiaton viesti