Uuden maakunta- ja sotemallin "Lonkkamurtuma-palvelupolkuesimerkki"
”Hallituksen 12.9.2016 strategiaistunnossa tekemien linjausten mukaan maakunta- ja sote-uudistuksessa on tärkeää toteuttaa uudella tavalla julkisen hallinnon ja palveluiden digitalisointi ja kehittää julkista hallintoa yhtenäisenä, asukkaiden ja yritysten sekä muiden yhteisöjen toimintaa edistävänä digitaalisena palvelualustana."
Lähde: http://valtioneuvosto.fi/hanke?tunnus=VM040:00/2017
"Sote- ja maakuntauudistuksen tavoitteena olevan asiakaskeskeisen palveluintegraation onnistuminen vaatii mahdollisimman täydellistä tietojen ja tietojärjestelmien integraatiota.
Näiden saavuttaminen edellyttää valtakunnallisen kokonaisarkkitehtuurin kehittämistä yli toimiala- ja hallinnonalarajojen.”
Lonkkamurtuma-palvelupolkuesimerkki:
"Maakunnan asukas kaatuu viikonloppuna naapurimaakunnassa sijaitsevalla kesämökillään, jolloin lonkka murtuu. Asukkaalle tullaan tarjoamaan asiakasseteliä. Tapauksessa haetaan rajoja eri toimijoiden kesken, myös naapurimaakuntien."
Ks. alla olevasta linkistä, kuinka uudessa maakunta- ja sotemallissa kesämökkiläistä aiotaan palvella:
https://api.hankeikkuna.fi/asiakirjat/5c4ca66e-6169-4860-9b5c-0c534a392f…
Kun tuota lonkkamurtuma-palvelupolkuesimerkkiä katsoo, niin jotenkin nyt paljon paremmin ymmärrän kuntien ja maakuntien isiä ja äitejä, että kun Lausuntopalvelu.fi -palvelussa pyydetään heiltä lausuntoja "Maakuntien viitearkkitehtuurista" 2.4. mennessä, että ko. palveluun ei ole vielä yhtään lausuntoa tullut.
PS. Pysyitkö Sinä polulla? Mietin, saisikohan tuosta palvelupolusta keväisen uuden tapetin johonkin huoneeseen, sen verran laajasta esityksestä kun on kyse… Palataan asiaan!
t. Kirsi
Näitä palvelumalleja olisi syytä testata vaikka koe-eläimillä ennen ihmiskoetta. Joku potilas voi muuten vaikka kuolla.
Ilmoita asiaton viesti
Lähellä on ajatus, että joku on jo kuollut tämän ihmiskokeen aikana. Maaseutukuntien vasta remontoituja sairaaloita ajetaan alas, että voidaan rakentaa uutta kapasiteettia maakuntakeskukseen. Ihmisiä kuljetetaan taksilla ja ambulanssilla ympäri maakuntaa. Muutamista ympärivuorokautisen hoivan palvelutaloista on poistettu yövalvonta. Pyörätuolissa oleva vasta aivoinfarktin saanut vanhus on siellä yön ajan ilman valvontaa. Kotihoitoon lähetetään ihmisiä, jotka eivät siellä selviä. Sukulaiset ja ystävät, jos kotiiin lähetetyllä ihmisellä kotinsa lähellä sellaisia asuu, joutuvat ruokatunnilla ja yöaikana avustamaan heikkokuntoista kaveriaan. Kotihoidossa olevaa auttavienkin pitäisi joskus saada nukkua yönsä rauhassa.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä suora linkki em. lausuntopyyntöön
https://www.lausuntopalvelu.fi/FI/Proposal/Partici…
Lausuntoa mm. ”Lonkkamurtuma-palvelupolkuesimerkkiin” odotetaan alla olevilta tahoilta:
Etelä-Karjalan liitto
Etelä-Pohjanmaan liitto
Etelä-Savon maakuntaliitto
Evira
Hämeen liitto
Kainuun liitto
KEHA-keskus
Kela
Keski-Pohjanmaan liitto
Keski-Suomen liitto
Kuntaliitto
Kymenlaakson liitto
Lapin liitto
Maa- ja metsätalousministeriö
Maakuntien tilakeskus Oy
Maaseutuvirasto
Pirkanmaan liitto
Pohjanmaan liitto
Pohjois-Karjalan maakuntaliitto
Pohjois-Pohjanmaan liitto
Pohjois-Savon liitto
Päijät-Hämeen liitto
Satakuntaliitto
Sisäministeriö
Sosiaali- ja terveysministeriö
SoteDigi Oy
Suomen ympäristökeskus SYKE
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Tilastokeskus
Työ- ja elinkeinoministeriö
Uudenmaan liitto
Valvira
Varsinais-Suomen liitto
Vimana Oy
Väestörekisterikeskus VRK
Ympäristöministeriö
—
Seurataan tilannetta… t. Kirsi
Ilmoita asiaton viesti
Olisi mielenkiintoista tietää minkälaiset asiantuntija tekevät esimerkiksi juuri tätä lonkkamurtumapotilaan palvelupolkua. Hämmästyttävä häkkyrä pohjalla ikäänkuin Suomessa ei olisi osattu hoitaa näitä tapauksia.
”Kiireellisissä tapauksissa potilas kuljetetaan aina lähimpään päivystykseen”
Tämä ei voi pitää paikkaansa! Potilasta ei milloinkaan viedä niinsanottuun lähimpään kuntien ensiapupäivystykseen. Jos vahingossa vietäisiinkin, sitä pidetään näissä lähipäivystyksissä mokana ja potilaan kärsimyksiä pitkittävänä. Potilasta ei oteta edes vastaan sillä ambulanssihenkilökunta osaa asiansa potilaan voinnin seurannassa ja muutoksessa. He voivat tiedottaa sairaalaan potilaan voinnista ja tulosta. Viedään siis suoraan lähimpään erikoissairaanhoidon päivystykseen, sillä potilaalla voi olla suuri vuoto- ja kipusshokkivaara.
Leikkauspöydälle suoraan tutkimusten ja valmistelujen jälkeen mahdollisesti jolloin potilas ohittaa muita leikkauspotilaita.
Niin, en taitanut oikein ymmärtää mitä tämän häkkyrän puitteissa ajetaan takaa. Akuuttipotilas on aina hoidettu tarpeen vaatimuksesta tuleepa hän mistä hoitopiiristä hyvänsä. Aiemmin hoitoketju on ollut päivänselvää sekä akuutissa lonkkamurtumassa, että lonkan kulumisesta johtuvan kirurgian takia.
Olen ymmälläni tästä uudesta soteväännöstä.
Ilmoita asiaton viesti