Uuden maakunta- ja sotemallin "Lonkkamurtuma-palvelupolkuesimerkki"

 

”Hallituksen 12.9.2016 strategiaistunnossa tekemien linjausten mukaan maakunta- ja sote-uudistuksessa on tärkeää toteuttaa uudella tavalla julkisen hallinnon ja palveluiden digitalisointi ja kehittää julkista hallintoa yhtenäisenä, asukkaiden ja yritysten sekä muiden yhteisöjen toimintaa edistävänä digitaalisena palvelualustana."

Lähde: http://valtioneuvosto.fi/hanke?tunnus=VM040:00/2017

"Sote- ja maakuntauudistuksen tavoitteena olevan asiakaskeskeisen palveluintegraation onnistuminen vaatii mahdollisimman täydellistä tietojen ja tietojärjestelmien integraatiota.

Näiden saavuttaminen edellyttää valtakunnallisen kokonaisarkkitehtuurin kehittämistä yli toimiala- ja hallinnonalarajojen.”

Lonkkamurtuma-palvelupolkuesimerkki:

"Maakunnan asukas kaatuu viikonloppuna naapurimaakunnassa sijaitsevalla kesämökillään, jolloin lonkka murtuu. Asukkaalle tullaan tarjoamaan asiakasseteliä. Tapauksessa haetaan rajoja eri toimijoiden kesken, myös naapurimaakuntien."

Ks. alla olevasta linkistä, kuinka uudessa maakunta- ja sotemallissa kesämökkiläistä aiotaan palvella:

https://api.hankeikkuna.fi/asiakirjat/5c4ca66e-6169-4860-9b5c-0c534a392f…

Kun tuota lonkkamurtuma-palvelupolkuesimerkkiä katsoo, niin jotenkin nyt paljon paremmin ymmärrän kuntien ja maakuntien isiä ja äitejä, että kun Lausuntopalvelu.fi -palvelussa pyydetään heiltä lausuntoja "Maakuntien viitearkkitehtuurista" 2.4. mennessä, että ko. palveluun ei ole vielä yhtään lausuntoa tullut.

 

PS. Pysyitkö Sinä polulla? Mietin, saisikohan tuosta palvelupolusta keväisen uuden tapetin johonkin huoneeseen, sen verran laajasta esityksestä kun on kyse…wink Palataan asiaan!

t. Kirsi

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu