Älä ohita: Maakuntauudistus uhkaa ympäristöä – katso animaatio

 

"Näin maakuntauudistus uhkaa ympäristöä – katso animaatio"

 

https://www.sll.fi/ajankohtaista/verkkouutiset/tata-maakuntauudistus-tar…

"Sipilän hallitus haluaa sujuvoittaa ja riisua valtion toimintaa, mikä tarkoittaa erityisesti ympäristönsuojelun purkamista. Maakuntauudistuksessa halutaan poistaa viranomaisten valitusoikeuden, jonka tarkoitus on toimia luonnon viimeisenä suojana huonoissa tai puutteellisissa ympäristöluvissa. Animaatio kertoo selkokielellä, mistä tässä on kyse."

 

Katso myös:

"Uusi työkalu luontoselvitysten tason arviontiin"

"Luonnonsuojeluvaliokuntamme on valmistellut keskustelupaperin luontoselvitysten tason kehittämisestä. Tätä voit käyttää apuna ja tarkastuslistana kun lausut kaavoista, yva-hankkeista ja erilaisia lupia varten tehdyistä luontoselvityksistä!"

https://www.sll.fi/ajankohtaista/verkkouutiset/uusi-tyokalu-luontoselvit…

 

Katso myös:

"Ympäristöoikeus kärsii kiireestä"

"Suomen johtavat ympäristöoikeuden tuntijat kokoontuivat Helsingissä pohtimaan ympäristöoikeuden tilaa. Alustuksissa ja keskusteluissa nousi keskeisenä huolen aiheena esiin kiire ympäristölainsäädäntöä heikentävänä tekijänä.

Ympäristöoikeus kärsii kiireestä

Suomen johtavat ympäristöoikeuden tuntijat kokoontuivat Helsingissä pohtimaan ympäristöoikeuden tilaa. Alustuksissa ja keskusteluissa nousi keskeisenä huolen aiheena esiin kiire ympäristölainsäädäntöä heikentävänä tekijänä.

Korkeimman hallinto-oikeuden oikeusneuvos Kari Kuusiniemi pohti polemisoiden, onko hallitusohjelma jopa vahvempi paperi kuin perustuslaki. Hallitusohjelma tehdään hyvin yksityiskohtaiseksi pienessä piirissä kiireessä ja ilman vaikutusten arviointia." – – (SLL:n verkkojulkaisu 3/2017)

https://www.sll.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2017/ymparistooikeus-karsii-…

 

Lähde: Suomen Luonnonsuojeluliitto

https://www.sll.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu