Onko meillä politiikassa "parveke- ja etusormijohtajia"?

 

"Räväkästi nimetyssä ”Pelolla johtaminen on perseestä” -kirjassa stategiajohtaja Tuomo Meretniemi on tutustunut kauhujohtajiin haastattelemalla ihmisiä ja keräämällä kertomuksia kehnoista pomoista. Kissconsulting-konsulttiyrityksen strategiajohtajan lisäksi kirjan kirjoittajia ovat Maarika Maury ja Jaana Tuomila.

Tuomo Meretniemi kertoo, että työntekijöiden tarinat pelottavista pomoista ovat joskus jopa tragikoomisia.

– Parvekejohtaja voisi olla sketsistä, mutta valitettavasti ei ole. Parvekejohtaja vie aina yrityksensä myyntimiehiään pikaisiin kehityskeskusteluihin parvekkeelle, kertoo Tuomo Meretniemi.

– Työntekijöiden hyvinvointi ja raittiin ilman tarve eivät ole pontimena näille parvekepalavereille. Parvekkeelta on hyvä katsella seuraavaa työpaikkaa, elleivät myyntiluvut parane.

Ihmiset mainitsevat kertomuksissaan työpaikan pelonlietsojista myös ”kovaäänisen johtajan”. Huudon lisäksi myös eleet ja täydellisesti unohtuneet käytöstavat ovat huonon johtajan tuntomerkkejä. Esimerkkinä Tuomo Meretniemi kertoo ns. etusormijohtajasta.

– Kun johtaja saapui työhuoneeseen, hän sojotti etusormellaan kymmenen sentin päästä työntekijän silmien väliin. Sormi pysyi silmien välissä aina koko keskustelun ajan, vaikka työntekijä pyysi lopettamaan uhkaavalta tuntuvan osoittelun, kertoo strategiajohtaja Tuomo Meretniemi."

 

Lue koko artikkeli alla:

https://yle.fi/uutiset/3-8439451

Kirjoitus on jo vuodelta 2015, mutta on edelleen yhä tuore. Nyt myös päivänpolitiikassa surprise

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu