Kaksi kärpästä yhdellä iskulla: työttömät auttamaan vanhuksia Aktiivimallissa

 

surprise Olisiko nyt sopiva aika ottaa käyttöön "Aidosti palkitseva aktiivimalli"?

 

Ks. alla:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

– – "Aidosti palkitsevassa aktiivimallissa" tulisi yhdeksi aktiivisuuden osoitukseksi hyväksyä jo hyväksyttyjen HE 124/2017 lakiesityksessä esiteltyjen tapojen lisäksi se, että työtön tarjoaa apuaan vapaaehtoisesti oman lähiomaisen, esimerkiksi kotona asuvan vanhuksen, tai oman lähinaapurinsa avuksi oman kunnan sosiaalitoimen hyväksymin perustein. Myös pienimuotoinen vapaaehtoistyö yleishyödyllisessä yhdistystoiminnassa – tai vaikka urheiluseurassa – takaisi samat 4,65 %:lla korotetut työttömyyskorvausperusteet. Nyt tarvitaan aidosti luovia ja kannustavia osallistamisen ja osallistumisen tapoja. Edellä kuvatulla tavalla tämä "Aidosti palkitseva aktiivimalli" paikkaisi Suomen EU-tasollakin usein arvosteltua heikkoa työttömyysturvan tasoa ja se turvaisi inhimillisellä tavalla apua tarvitsevien ihmisarvoista elämää sekä tukisi terveellä tavalla kaikkien Suomen kansalaisten omanarvontuntoa – olemmehan aidosti kaikki samassa veneessä!" – –

 

smiley Suomi tarvitsisi niin paljon muutakin:

Oman hoivaministerin, vanhusasiainvaltuutetun ja ihan oikeat hoitoalaa velvoittavat lait, eikä mitään suosituksia.

Samalla kun lakiin tulee velvoittavana kirjaus hoitajamitoituksesta sankitioineen, niin siihen tulee laittaa myös määräys siitä, että koulutetut hoitajat eivät tee siivoojille, tiskaajille tai laitosmiehille/ talonmiehille kuuluvia töitä.

Lakiin laitetusta velvoittavasta hoitajamitoituksesta ei ole mitään hyötyä, jos edelleen sallitaan hoitajien käyttö muuhun kuin heidän koulutustaan vastaavaan työhön. Jos hoitajilta siis j ä ä  a i k a a  y l i  – niin tottakai he silloin voivat tehdä muitakin töitä kuten esim. siivousta. Mutta vain siinä tapauksessa.

Näin hoitotyön arvostus nousisi – myös hoitajan palkan tulisi vastaavasti nousta – ja tulevaisuudessakin nuoret haluaisivat hakeutua hoitoalalle.

 

wink Tätä ei saisi sanoa ääneen – mutta sanonpa kuitenkin – otetaan niitä työperäisesti Suomeen tulevia maahanmuuttajia näihin hoitotyön avustaviin tehtäviin ts. siivoojiksi ja talkkareiksi.

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu