Jyväskylä näyttää esimerkkiä siitä, miten hankkeiden käy ilman YVA-arviointeja

 

Hippos-hanke kaatumassa muun muassa puuttuvan YVA:n vuoksi.

KSML: Hippos2020-hankkeelle vastatuulta – toinen pääsijoittajista vetäytyy hankkeesta (LIIGA / Uutinen / 29.3.2019):

https://www.jatkoaika.com/Uutiset/KSML-Hippos2020-hankkeelle-vastatuulta…

Kuntalehti: "Jyväskylän suurhankkeen yllä tummia pilviä – Fennia jättäytyi pois Hippos2020 -hankkeesta"

https://kuntalehti.fi/uutiset/jyvaskylan-suurhankkeen-ylla-tummia-pilvia…

Kauppalehti

Analyysi: "Rakentaja Lehto saa laskea puolen miljardin alamäkeä – ”Talousohjattu” yhtiö ei tunnukaan niin talousohjatulta". Rakentaja menetti markkina-arvostaan 500 miljoonaa euroa. Kova 10–15 prosentin liikevoitto historiaa.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/analyysi-rakentaja-lehto-saa-laskea-p…

Tästä voit katsoa K-S Ely-keskuksen YVA-päätökset (ja oman alueesi YVA-päätökset):

https://www.ymparisto.fi/fi-FI/Asiointi_luvat_ja_ymparistovaikutusten_ar…

Sikalat ja navetat kyllä "pääsevät" YVA-menettelyyn… wink

 

YVA-menettelyyn ei "päässyt" lukuisista YVA-vaatimuksista huolimatta myöskään Jyväskylän Tourujokivarressa Rise-avovankilahanke ja tulos on nyt nähtävillä:

Vuonna 2016 Jyväskylän alakaupungin asukasyhdistys ry keräsi lähes 3000 asukkaan allekirjoittaman 2 %:n kuntalaisaloitteen Ramoninpuiston perustamiseksi Tourujokirantaan.

Tammikuussa 2017 jätetty kuntalaisaloite olisi tullut käsitellä kaupunginvaltuustossa (ks. vanha Kuntalaki), mutta maaliskuussa 2017 vain kaupunkirakennelautakunta käsitteli sen törkeästi toimivaltansa ylittäen. Näin asukkaiden kuntalaisaloite Ramoninpuiston perustamiseksi heitettiin lainvastaisesti roskakoriin.

Asiasta on väännetty kättä kaksi vuotta KHO:ssa ja Jyväskylän alakupungin asukasyhdistys ry hävisi myös tämän taistelun (katso kuvat tuhotusta luonnonpuistosta 1.4 – 3.4.).

Taistelun asukasyhdistys myös hävisi Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa ja KHO:ssa, koska KHO ei myöntänyt yleiskaavan vastaisesti kaavoitetusta avovankilakaavasta valitusoikeutta.

Nämä edellä kerrotut taistelut on hävitty, mutta sota jatkuu. Jyväskylän alakaupungin asukasyhdistys ry ei luovuta. Rikosilmoitus liito-oravametsän ympäristö- ja luonnonvahinkorikoksesta on jätetty poliisille 1.4.2019.

Tämä "YVA:ttomuus" ei lupaa hyvää kaupunkilaisten ja taajamien asukkaiden lähimetsille, virtavesille ja suojeltavalle kulttuuriperinnölle… angry

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu