Hallituksella on nyt näytönpaikka: mitä Suomi tekee asiassa omassa maassa?

– – ”Jos suuret investoinnit Suomessa menevät läpi, niin huonossa tapauksessa lasku niiden tuottamien lulucf-sektorin päästöjen kompensoinnista menee valtion piikkiin. Se voi olla miljardeja euroja. Tämä on tarkka paikka, ja on järkevää, että hallitus miettii maankäyttösektorin politiikan huolella”, Ollikainen sanoo.
Professori Ollikainen on tyytyväinen siihen, miten ilmastopaneeli tuntuu ottavan huomioon sen, että kaikki ehdotetut ilmastotoimet eivät välttämättä edistä muita ympäristöarvoja.
”Raportissa tehdään linkki monimuotoisuuden ja ilmastopolitiikan välille, mikä tuntuu tärkeältä.” – –
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006196725.html
—
”IPCC: Maankäytöllä on suuri merkitys ilmastonmuutoksessa – kestävä maa- ja metsätalous on tärkeä osa ilmastonmuutoksen torjuntaa”
https://www.ym.fi/fi-FI/Ymparisto/IPCC_Maankaytolla_on_suuri_merkitys_ilma
Suomenmaa: ”Asiantuntijat odottavat Suomelta laajoja politiikkatoimia – IPCC: Ilmastonmuutoksen torjunta edellyttää suuria muutoksia maankäytössä
– – ”Ruokaturvan osalta IPCC kiinnittää huomiota globaaliin epätasa-arvoon: jopa 30 prosenttia nykyisin tuotetusta ruoasta menee hukkaan, ja arviolta kaksi miljardia ihmistä kärsii ylipainosta samalla, kun yli 800 miljoonaa ihmistä ei saa tarpeeksi ravintoa.
Ruokaa siis tuotetaan jo tarpeeksi kaikille, mutta se ei jakaudu tasaisesti.” – –
https://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/52…
—
Yksi keino helppo keino, millä ruoan hävikkiä voidaan heti vähentää, on valmistaa pienempiä kuluttajapakkauksia, jotta sinkkutalouksien ei tarvitse ostaa perhepakkauksia ja heittää sitten pitkän säilytysajan päätteeksi ruokaa hukkaan, kun parasta ennen -päiväykset paukkuvat.
Ks. alla:
”Sinkkutaloudet yleisimpiä EU:ssa”
Ruotsissa jo yli puolet kotitalouksista on yhden hengen talouksia.
Kolmannes kaikista kotitalouksista EU-maissa on yhden hengen talouksia. EU:n kaikkiaan 220 miljoonasta kotitaloudesta sinkkutalouksia on reilut 72 miljoonaa. Tieto käy ilmi EU:n tilastoyksikön Eurostatin [2017] tilastojulkistuksesta.” – –
https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/ko…
Ilmoita asiaton viesti
Katso Metsälehdestä METSO-metsien suojelusta:
https://www.metsalehti.fi/artikkelit/7-kysymysta-m…
Olisiko sinulla suojeltavia metsiä, erityisesti uhanalaisia luontotyyppejä? Voisitko sinä antaa metsiä määräaikaiseen tai pysyvään suojeluun ja saada siitä rahallista korvausta?
Ilmoita asiaton viesti