Uutta Jyväskylän kaupunkisuunnittelussa: tärkeää ihminen ja luonto!

Muuttuuko tahti Jyväskylän kaupunkisuunnittelussa ja -politiikassa? Kuullaanko jatkossa aidosti myös kuntalaisia ja osallisia?

Hyvin kivisen polun kautta Jyväskylässä on tultu johtopäätökseen, että ”kaupunki syntyy rakennetun ympäristön lisäksi myös ihmisistä ja luonnosta.”

Jyväskyläläiset asukkaat ovat jo vuosien ajan ja jatkuvasti Keskisuomalainen-lehden julkaisemien mielipidekirjoitusten kautta arvostelleet kovasanaisesti Jyväskylän kaupungin kaavoituspolitiikkaa ja kaupunkisuunnittelua.

Kiitos Keskisuomalainen-lehden, ahkera kirjoittelu on nyt tuottamassa toivottua tulosta! Osaltaan tähän lopputulokseen on vaikuttanut varmasti Tourujokivarteen väkisin tuodun avovankilan valitukset korkeinta hallinto-oikeutta myöten. Valitusasiat ovat olleet esillä jo vuodesta 2016 lähtien ja loppua ei ole vielä nähtävissä, varsinkaan kun ei edes rakennuslupa ole lainvoimainen – muista tarvittavista luvista puhumattakaan!

Ks. Kuntatekniikka-lehden enemmänkin tulevaisuuden toiveisiin perustuva kuvaus Jyväskylän kaupunkisuunnittelun nykytilanteesta ja kaupunkilaisten osallisuudesta ja kuulemisesta:

https://kuntatekniikka.fi/2019/08/29/jyvaskyla-kehittaa-kaupunkiymparist…

– – ”Avoin kaupunkiympäristö -politiikka hyväksyttiin Jyväskylän kaupunkirakennelautakunnassa eilen 27. elokuuta. Seuraavaksi se etenee kaupunginhallituksen ja edelleen kaupunginvaltuuston käsittelyyn.” – –

Ks. asiasta lisää alla:

https://www.jyvaskyla.fi/kaavoitus/projektit-ja-ohjelmat/avoin-kaupunkiy…

surprise Kun tämä laadukas kaupunkisuunnittelupolitiikka on Jyväskylässä nyt lanseerattu, sopiikin kysyä, milloin päästään itse toteutukseen?

Jonossa ovat Rise-avovankilakampuksen (luit ihan oikein!) lisäksi Tourujoen luonto- ja kulttuuriarvojen säilyttäminen; rakennustaiteellisen Alvar Aallon yliopistokampuksen; Seminaarimäen ja Kirkkopuiston kulttuurihistoriallisten alueiden hyvä kaupunkisuunnittelu ja Jyväsjärven rantamaisemassa sijaitsevan Suuruspään suuruudenhullun rakennusmassan ehkäisy, …jne… jne…

Töitä riittää! wink Kääritään ne kuuluisat hihat!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu