Aaro Kustaanheimon aiheelliseen muistutukseen perustuen kysyn, onko minulla perusoikeus pyytää koronarokotteen aspirointi?

  • ”Perusoikeuksiin kuuluu saada rokotus oikealla, turvallisella ja tehokkaalla rokotustekniikalla, jolla varmistetaan rokotekomplikaatioiden minimointi ja immuunivasteen maksimointi”
  • ”Aspirointi sisällytettynä rokotustekniikkaan lisää myös rokotusturvallisuutta, mikä olennaisesti tukee rokotusmyönteisyyden ja edelleen rokotekattavuuden lisääntymistä.”

Kirjoittaa FT, MBA Helena Torkkeli

FT- geeniteknologia ja molekyylibiologia, MBA, sairaalakemistin pätevyys/HUS, yliopistonlehtorin virasta eläkkeellä

Torkkeli kertoo omasta taustastaan, että hän on syöpätutkijana tutkinut geeniekspression säätelyä ja siinä erityisesti mRNA:n translaatioaktiivisuutta.

Myöhemmin hänen tutkimusalueensa keskittyi geenitason molekyylibiologiaan ja mikrobeihin ts. virukset ovat tulleet tutuiksi sekä tutkimus- että opetustyössä.

Torkkelin erikoisalaan kuului myös rokoteteknologia, geeniterapia ja syöpäbiologia, joissa on käytetty sekä virusvektoreita että RNA-lipidi-nanopartikkeleita geenitiedon siirtoalustoina. Euroopan komission kutsuttuna asiantuntijana myös nämä alueet olivat hänen arviointikohteinaan.

Mediuutiset.fi: Aspiroinnin ohittaminen on covid-19-rokotustekniikan virhe (18.6.2021)

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu