Avaa nyt sanainen arkkusi ilmastopolitiikasta! Otakantaa.fi -sivustolla voit antaa mielipiteesi 12.11. saakka

(vain kuvituskuva aiheeseen)

Nyt avautui meille kaikille hieno mahdollisuus osallistua ilmastopolitiikkaan ja saada tietoa ilmastolain suunnitelmista 🙂

”Ilmastonmuutos uhkaa erityisesti saamelaiskulttuuria ja sen perinteisiä luontoon perustuvia elinkeinoja. Saamelaisten oikeuksia alkuperäiskansana halutaan lain uudistuksessa vahvistaa. Myös kyselyihin on mahdollisuus vastata saamen kielillä”, ministeri Mikkonen kertoo.

Otakantaa-sivustolla voit vastata kyselyihin, jotka ovat auki 12.11.2020 asti. Kaikista vastauksista tehdään yhteenveto, joka annetaan lakia valmistelevalle työryhmälle ja julkaistaan ympäristöministeriön sivuilla.

Osallistumista, tiedonsaantia ja oikeudenmukaisuutta kartoittava kysely on saatavilla jopa 5 kielellä:

  • suomeksi,
  • ruotsiksi,
  • englanniksi,
  • pohjoissaameksi,
  • inarinsaameksi ja koltansaameksi.
  • Saamelaisten oikeuksia koskevaan kyselyyn voit vastata pohjoissaameksi, inarinsaameksi, koltansaameksi ja suomeksi.

Verkossa tapahtuva kuuleminen on toteutettu yhteistyössä Kansalaisuuden kuilut ja kuplat -tutkimushanke BIBU:n kanssa.

Tämä kuuleminen on osa BIBU-hankkeessa toimivaa Demokratiakiihdyttämöä, joka tutkii mm. uusien teknologioiden roolia kansalaisten osallistumisessa yhteiskuntapolitiikkaan.

Lisätietoja:

Kysely osallistumisesta, tiedonsaannista ja oikeudenmukaisesta siirtymästä suomeksiLinkki toiselle sivustolle, ruotsiksiLinkki toiselle sivustolle, englanniksiLinkki toiselle sivustolle, pohjoissaameksiLinkki toiselle sivustolle, inarinsaameksiLinkki toiselle sivustolle, koltansaameksiLinkki toiselle sivustolle.

Kysely saamelaisten oikeuksista pohjoissaameksiLinkki toiselle sivustolle, inarinsaameksiLinkki toiselle sivustolle, koltansaameksiLinkki toiselle sivustolle, suomeksiLinkki toiselle sivustolle.

Lähde

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu