Hyvinvointialuevaalien äänestysharha: Ei ole aikaisempaa historiaa, joten älkää puhuko aluevaalien kohdalla pien- ja suurpuolueista
Media luo äänestysharhan!
Meillä on käsillä nyt aivan ensimmäiset hyvinvointialueiden vaalit, joista ei ole aikaisempaa historiaa ja joissa voi tulla täysin yllätyksellisiä tuloksia nykyisten puolueiden kannatuksissa, jos me kaikki äänestämme niin kuin meidän omalle hyvinvointialueellemme on meidän mielestämme parasta!
Sehän riippuu täysin nyt vaaliehdokkaiden ”laadukkuudesta”, keitä hyvinvointialueiden valtuustoihin valitaan.
Jollakin alueella äänistä pääpotin vievät kristilliset ja toisaalla Liike Nyt – tai vaikka ruotsalainen kansanpuolue.
Media luo meille äänestysharhan, kun se se puhuu hyvinvointialuevaalien kohdalla isojen ja pienten puolueiden ehdokkaista. Nythän puolueet eivät ole äänestettävinä, vaan alue-edustajat.
Vasta ensimmäisten pidettyjen hyvinvointialuevaalien jälkeen tiedämme, mitkä puolueet olivat ”pieniä” ja mitkä ”suuria”. Vasta seuraavissa hyvinvointialueiden vaaleissa voidaan puhua historiaan perustuvana aluevaalien pien- ja suurpuolueista, jos niin halutaan.
Äänestetään ilman median luomaa äänestysharhaa meille itsellemme ”parhaimmat tyypit” omille hyvinvointialueillemme päättämään meidän omasta sotesta ja meidän omasta pelastustoimesta!
Annetaan kaikille aluevaaliehdokkaille tasapuoliset mahdollisuudet näyttää kykynsä! 🙂
—
Lauri Järvilehdon mukaan lateraalisen ajattelun mestariksi voi kouliintua hänen alla olevassa linkissä esittelemiensä menetelmien
1. Hyödynnä sattumaa,
2. Turvaudu järjettömyyksiin
3. Esitä haaste
ohella ratkomalla arvoituksia sekä lukemalla ja kertomalla vitsejä..
”Moni arvoitus ratkeaa vasta, kun luovumme jostakin näennäisen välttämättömästä ennakkokäsityksestämme.”
https://ajattelunammattilainen.fi/2010/04/16/3-tapaa-ajatella-lateraalisesti/
Ilmoita asiaton viesti
Kysyin eräässä toisessa blogissa mistä tässä vaalissa todellisuudessa on kysymys. Kaikki suuret asiat kuten maakuntavero, palveluiden ulkoistaminen, hoitajatakuu j.n.e. päätetään eduskunnassa lainsäädännöllä. Mitä siis nyt valittavat ehdokkaat päättävät ja missä määrin puoluetausta vaikuttaa senkaltaiseen päätöksentekoon?
Ilmoita asiaton viesti
Juha, kysyit ”Mitä siis nyt valittavat ehdokkaat päättävät ja missä määrin puoluetausta vaikuttaa senkaltaiseen päätöksentekoon?”
Kun on kuunnellut Ylen tällä viikolla olevia puheenjohtajatenttejä, niin on tullut kyllä selväksi se, että kullakin alueella päätetään omien sote-keskusten ja -palveluiden käytännöntason järjestelyistä aluevaltuutettujen päätöksin valtion antamissa ”raameissa” ja budjetilla; ja minulle ainakin on tullut vaikutelma, että alue-edustajien puoluekannoilla ei olisi niinkään paljon merkitystä, kun sote- ja pelastustoimenpalvelut vaan saadaan annetulla budjetilla järjesteltyä.
Ilmoita asiaton viesti
Aivan! Joten näissä vaaleissa ei tuloksen puoluejakaumalla tule olemaan juuri mitään ulottuvuutta alueiden käytännön politiikkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Mietin, saikohan Keskisuomalainen-lehden päätoimittaja tästä minun blogini ”äänestysharhakuplan” puhkaisemisesta kimmokkeen ja syyn marssittaa esiin tämän päivän pääkirjoituksessa erityisesti keskisuomalaisia konkaripolitiikkoja..
Päätoimittaja ei näemmä halua Keski-Suomen hyvinvointialueelle sote-vallankaappausta uusien hyvinvointialuevaltuutettujen taholta.
Näin Keskisuomalainen-lehti ensisijaisesti haluaa pitää kiinni nykyisistä poliittisista seurapiireistä ja valtarakenteista eikä niinkään halua edistää omalla vaikutusalueellaan parasta saatavilla olevaa sote-hallintoa ja pelastustoimen järjestelyitä.
Tämän Keskisuomalainen-lehden selvän kannanoton jälkeen kaikkien äänestäjien pitäisi nimenomaan äänestää niitä oman hyvinvointialueensa ”parhaita tyyppejä” – muistakin saman hyvinvointialueen kunnista kuin vain omasta asuinkunnasta – jotta maksimoidaan ajatus saada aikaiseksi oman hyvinvointialueemme paras ”miehitys” historiamme 1. aluevaltuustoon.
Ilmoita asiaton viesti