Jatkoa: Rikkooko Jyväskylä alati omaa 1.1.2017 voimaan astunutta rakennusjärjestystään kaikessa rantarakentamisessaan?

Tourujoki on luonnon monimuotoisuusarvoiltaan korkea, suojeltava kulttuuriperinne- ja maisema-alue

Kirjoitin tätä samaa kaavamuutosasiaa koskeneessa 7.2.2024 blogissani, että Jyväskylän kaupunkirakennelautakunta käsitteli 6.2.2024 pidetyssä kokouksessaan Vapaaherrantie 21:n asemakaavamuutosta.

Keskisuomalainen-lehti ei ole vielä uutisoinut, mitä tässä kiistanalaisessa Tourujokirannan ranta-alueen rakentamista koskevassa asiassa päätettiin? Siis päätettiinkö nyt muuta kuin, että myös ’suurta yleisöä’ ja ’yleisöä, jota asia koskee tulee kuulla’ Århusin sopimuksen velvoittein?

Keskisuomalainen-verkkolehti aikaisemmin uutisoi, että tämä alunperin merkittävä asemakaavamuutos Tourujokirannassa, jossa sijaistee suojeltava Rytin talo, sai kaavamuutosasian edetessä statuksen vähäinen, josta päättää Jyväskylän kaupunkirakennelautakunta?

Päättääkö vain kourallinen kunna kaupunkirakennelautakunnan jäseniä kunnan ympäristöjohtajan esityksestä myös tämän merkittävän ranta-asemakaavamuutoksen, kuten kävi Rise-avovankilakampuksen kohdalla Jyväskylän rakennus- ja ympäristölautakunnassa v. 2016?  

Miten tämä Vapaaherrantie 21 -asemakaava on nyt statuksella vähäinen, jos se niin kovasti puhuttaa suurta yleisöä ja osallisia?

Puhuttaa esim. Rise-avovankilakaavamuutoksen osallisia, jotka eivät ole vielä tähän päivään mennessä saaneet oikeutta itselleen omissa muutoksenhauissaan kevään 2017 Rise-avovankilan asemakaavamuutoksesta sekä muusta Tourujokikunnostukseen liittyvästä Tourujokivarren rantarakentamisesta; Lohikosken vanhan voimalapadon purusta, pohjapadoista, Kankaan asuinalueen rakentamisesta, Kokeilulailla rakentamisesta myös Tourulan alueelle jne.

Ks. KESELY/1998/2017 -kokonaisuutta koskevana, jossa YVA- ja SOVA -aloitteella vaaditut arvioinnit puuttuvat yhä, vaikka ko. YVA-/SOVA -aloite oli jätetty Keski-Suomen Ely-keskukselle jo 2.2.2017.

Tärkeää!!

Kaikille Vapaaherrantie 21 -asemakaavaasiasta, Tourujokivarren (Kehä Vihreä) rantarakentamisesta – myös Kehä Sinisen rantareitin rakentamisesta – kiinnostuneille alla tärkeä tiedotus (suora lainaus, tekstin tummennukset ja suoralinkki omia):

Vapaaherrantie 21 -asemakaavaluonnos on nähtävillä 16.2.-18.3.2024.

Nähtävilläoloaikana luonnoksesta voi antaa palautetta joko suoraan suunnittelijalle tai kirjallisella mielipiteellä kaupungin kirjaamoon.

Suunnitelmiin on myös mahdollista tutustua ja niistä keskustella suunnittelijan kanssa asukastilaisuudessa torstaina 22.2.2024 klo 17 alkaen Piippurannan klubilla, kokoustila Takaloossissa, osoitteessa Paperitehtaankatu 1. Käynti kokoustilaan A-rapun ovesta. Tervetuloa!

Ohjeet palautteen antamiseksi sekä kaavamuutoksen ajankohtaiset aineistot ja aikataulut löytyvät kaavan verkkosivulta:

https://www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/1142

Kaavan valmistelijan yhteystiedot: kaavoitusarkkitehti Pekka Lassila, p. 040 623 6603, pekka.lassila@jyvaskyla.fi

Lähde (ko. kaavamuutoksen sähköpostituslistalla, osallisena)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu