Jo on aikoihin eletty! Ensin tapetaan maaseudun elinvoima ja sitten sitä epätoivoisesti tekohengitetään opintolainahyvitysten kautta!

(Kuva: Clip Art)

Valtioneuvoston asettama HAMA eli harvaan asuttujen alueiden parlamentaarinen työryhmä (2017 – 2019) on tehnyt ratkaisuehdotuksia, joissa yhtenä ratkaisuna HAMA-työryhmä on esittänyt Norjassa käytössä olevaa alueellista opintolainahyvitysmallia:

  • harvaan asutulle maaseudun alueelle töihin muuttaville annetaan opintolainaa anteeksi 2 600 euron arvosta vuosittain, lainan korot pitää maksaa itse
  • riittävän kauan asumalla laina pyyhkiytyy kokonaan pois
  • hyvityksen saamisen edellytyksenä on asuminen ja riittävä työskentely tai siihen rinnastettavan toiminnan harjoittaminen tietyn kunnan alueella

Esiselvitys valmistunee vuoden loppuun. Esiselvityksen perusteella voidaan v. 2022 alkupuolella arvioida edellytykset käynnistää kokeilulainsäädännön valmistelu..

Ei jatkoon! 🙁

Kuolleena syntynyt ajatus – ei kannettu vesi kaivossa pysy!

Henkilökohtaisesti katson, että olisi parempi tukea niitä perheitä tai yhtiömiehiä, jotka suunnittelevat muuttavansa maalle asumaan perustaakseen tai jatkaakseen siellä yritystoimintaa.

Paljon on maaseudulla toimivia iäkkäitä pk-yrittäjiä, jotka etsivät yritykselleen jatkajaa, ja jos he eivät sellaista löydä, yritystoiminta lopetetaan.

Esim. verotusteknisin toimin tällaista yrittäjien ja heidän perheidensä maallemuuttoa voitaisiin tukea.

 

Lähde

 

 

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu