Jyväskylällä on ollut Lapsiystävällinen kunta -tunnustus jo vuodesta 2018 lähtien. Miten se on näkynyt kaavoituksessa?

Jyväskylän kaupungilla on ollut Lapsiystävällinen kunta -tunnustus jo vuodesta 2018 lähtien Kuntatekniikkalehden mukaan.


Jyväskyläkö lapsiystävällinen kunta?

Miten Jyväskylän keskustan kiimainen asukasmäärän tuplaava täydennysrakentaminen ja ydinkeskustan puisto- ja viheralueiden tuhoaminen ovat sopusoinnussa lapsiystävällisyyden kanssa? Eivät mitenkään! 🙁

Nyt Jyväskylässä ovat vaarassa kaikki aidot luonnonmukaiset keskustan ja lähialueiden viher- ja puistoalueet: avovankila rakennettiin uhanalaisen luontotyypin eli Tourujoen rantaan, vehreät luonnonmukaiset Palokan ja Tuomiojärven rannat aiotaan rakentaa Kehä Sinisillä ja Laajavuoren suojellut suoalueet ”ennallistetaan” – ja parhaillaan suunnitellaan Tourujoen ”vapauttamista” ja Haukanniemeen Natura-lintuvesien ja -kosteikkojen keskelle siirtolapuutarhaa vain harvoille ja valituille!

Olkaa valppaina lasten vanhemmat – antakaa äänenne kuntavaaleissa sellaisille ehdokkaille, joille ihan ”aikuisten oikeasti” ovat tärkeitä Jyväskylän vielä jäljellä olevat lähimetsät ja viher- ja puistoalueet – niin kaupungin ydinkeskustassa kuin kaupungin lähiöissäkin.

Katso Jyväskylän ydinkeskustan ns. korkearakentamisen linjaukset, Kaupunkirakennelautakunta 26.11.2019.

Yksi pikkuruinen kaupunkirakennelautakuntako meillä Jyväskylässä nämä näin merkittävät kaupungin kaavoitusasiat päättää? Ei päätä.

Uudet valtuutetut merkittävässä asemassa Jyväskylän kaupunkikehittäjinä

Uusi kaupunginvaltuusto tulee päättämään kaikista merkittävistä kaavoitus- ja rakennushankkeista kunnassa. Siksi onkin tärkeää valita seuraava kaupunginvaltuusto sillä silmällä, että se myös päättää meidän lastemme lähiluonnon turmelemisesta ydinkeskustan ja keskustan läheisten alueiden ns. korkearakentamisesta, josta saamme pian esimakua keskustan alakaupungille rakennettavasta Kalevankadun 16-kerroksisesta mammuttimaisen järkälemäisestä maisemaan sopimattomasta kerrostalokolhoosista..

Muistutan edelleen, että uudet kunnanvaltuutetut kaikissa kunnissa päättävät myös tuulimyllypuistoista oman kuntansa alueelle.. 🙂

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu