Jyväskylän kaupungin yhdyskuntasuunnittelusta erikoissuunnittelija Leikas viestii, että Salolan tuulivoimahanke etenee luonnosvaiheeseen

Salola Wind Park Oy suunnittelee tuulivoimapuistoa Jyväskylän kaupungin kaakkoisosaan Korpilahdelle, Joutsan ja Luhangan kuntarajan tuntumaan. (Kuvituskuva)

Salolan tuulivoimahanke on etenemässä luonnosvaiheeseen

Vastuu kaavan laatimisesta, vaikutusten arvioinnista ja materiaalin koostamisesta on annettu YVA- ja kaavakonsulttina toimivalle Sitowise Oy:lle.

Miten Salolan tuulivoimapuistohankkeen YVA-ohjelma jatko etenee?

  • Kaupunkirakennelautakunta käsittelee 18.1.2021 kokouksessaan kaavaluonnoksen nähtäville asettamista, osallisten kuulemista ja lausuntojen pyytämistä.
  • Kaupunkirakennelautakunnan päätöksen perusteella kaavaluonnos ja ympäristövaikutusten arviointiselostus asetetaan nähtäville tammi-maaliskuussa 2022. Aineisto on laaja ja se pidetään nähtävillä noin 60 vuorokautta.
  • Nähtävilläolon jälkeen K-S:n ELY-keskus antaa yhteysviranomaisena YVA-selostuksesta perustellun päätelmänsä.
  • Kaavaluonnoksen ja YVA-aineiston nähtävilläolon aikana tammi-maaliskuussa järjestetään yleisötilaisuus.
  • Huom. aikataulun siirryttyä yleisötilaisuutta ei pidetä aiemmin suunniteltuna ajankohtana 20.1.2022. Yleisötilaisuuden päivämääristä ja tavoista tiedotetaan myöhemmin.

Lisätietoja hankkeesta Jyväskylän kaupungin internetsivuilta ja ELY-keskuksen YVA-sivuilta:

http://www.jyvaskyla.fi

..Joulu tulee ja on taas Jyväskylän kaupungin mielestä paras ajankohta vuodesta kuulla hankkeesta osallisia ja asianosaisia. Seuratkaapa uutisointia asiasta ja osallistukaa kuulemiseen kinkun sulattelun ohessa 😉

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu