Jyväskylän kaupunginhallitus on ottamassa ohjat pois tartuntatautilääkäriltä juuri kun sitä itseä ollaan erottamassa..

Mitä Jyväskylän päätöksenteossa on oikein käynnissä?

Jyväskylä haluaa pikavauhtia muokata kaupungin hallintosääntöä uuteen uskoon.

Ma 26.10.2020 kokoontuva kaupunginvaltuusto käsittelee päätösehdotusta, jossa esitetään hallintosäännön muuttamista siten, että tartuntatautilain mukaista toimivaltaa siirretään sosiaali- ja terveyslautakunnan alaiselta yksilöasiainjaostolta kaupunginhallitukselle.

Kaupunginhallitus käsitteli asiaa maanantain kokouksessa kiireellisenä.

Jyväskylässä keskeisiä toimijoita pandemiatilanteessa ovat kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri sekä rajoituksia asettava, kunnan tartuntatautien torjunnasta vastaava toimielin. Jyväskylässä kyseinen elin on toistaiseksi ollut hallintosäännön mukaan sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöasiainjaosto.

Jos ehdotus ensi maanataina hyväksytään Jyväskylän kaupunginvaltuustossa, jatkossa kaupunginhallitus voisi päättää tartuntatautilain mukaisesti toimialueensa sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköiden, oppilaitosten, päiväkotien, asuntojen ja vastaavien tilojen sulkemisesta sekä yleisten kokousten tai yleisötilaisuuksien kieltämisestä.

..Aika erikoiselta näyttävää toimintaa, etenkin kun samaan aikaan suunnitellaan koko kaupunginhallituksen erottamista kaupunginhallituksen Teemu Torssosen vuoksi?..

Lähde

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu