Jyväskylän valtuustoko päättää Seminaarimäen täydennysrakentamisesta ja samalla Euroopan kulttuuriperintötunnuksen saajasta?

Rakennusperintö, kulttuuri ja täydennysrakentaminen törmäyskurssilla Jyväskylän Seminaarinmäellä!

Kiireellisenä tiedoksi Jyväskylän kulttuuri- ja rakennusperinnön suojelusta kiinnostuneille!

Tänään, maanantaina 31.5.2021, Jyväskylän kaupunginvaltuusto päättää Jyväskylän Seminaarimäelle tulevasta täydennysrakentamisesta, vaikka samaan aikaan Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäkeä haetaan Suomen ensimmäiseksi Euroopan kulttuuriperintötunnuksen hakijaksi.

Niiden, joilla on mahdollisuus, kannattaa etsiä su 30.5.2021 ilmestynyt Keskisuomalainen-lehti käsiinsä, jossa on hieno ja kantaa ottava mielipideosastokirjoitus Minna Canthin -kadun asunto-osakeyhtiöiden (nrot 14, 16, 18, 20) hallitusten puheenjohtajien – Petri Blomqvistin, Riitta Penttisen, Ulla Tiainen-Sallisen ja Ville Salmijärven – allekirjoittamana.

Äänestyksessä valta on teillä nykyiset Jyväskylän kaupunginvaltuutetut! 

Miettikääpä tarkoin, millä puolella haluatte esiintyä tässä kulttuuri- ja rakennushistoriallisesti sekä -taiteellisesti arvokkaassa Jyväskylän Yliopiston ja Seminaarinmäen täydennysrakentamisasiassa – varsinkin, jos aiotte tulla uudelleen valituiksi.. 😉

Veikkaanpa, että ne kaupunginvaltuutettujen nimet, jotka on annettu arvokkaan Seminaarinmäen miljöön tärvelemiseksi, kyllä muistetaan hyvin pitkään!

Jyväskyläläisiä ja Suomen valtakunnallisia kulttuuri-ihmisiä ja tahoja ei ole kuultu asiasta. Asia on palautettava uuteen valmisteluun, ja jos Seminaarinmäki hyväksytään Suomen ensimmäiseksi Euroopan kulttuuriperintötunnuksen hakijaksi, voimme unohtaa alueen täydennysrakentamisen kokonaan..

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu