Kaksoiskuntalaisuus verotusoikeudella – nyt heti! 😉 ”Eikä 15. päivä..”

Kuinka tasapuolisesti uudet hyvinvointialueet tulevat kohtelemaan maaseudun ja kaupunkien asukkaita?

Huomioivatko hyvinvointialueet pitkän maamme ja eritahtisen aluekehityksen? Toisaalla väki vähenee ja toisaalla väki tuppautuu..

Kuinka nyt valmistelussa olevat sote- ja maku-järjestelmät pysyvät perässä esim. nopeassa työelämämuutoksessa, jonka kiihtyvä digitalisaatio aiheuttaa?

Onko sote- ja maku-järjestelmä jo vanhentunut kun sen lopulta saamme ”uunista ulos”?

Kuinka koronan myötä lisääntynyt etätyö on otettu huomioon uudistuksessa? Tai mökkipaikkakuntien mahdollisuudet tarjota kaikille etätyöntekijöille tarvittavat sotepalvelut?

Tai kuinka on varauduttu monikansallisten yritysten laajamittaiseen tuloon vanhusten kotihoitopalveluissa ym..

Lähde:

Hallituksen esitys (HE 241/2020 vp) eduskunnalle hyvinvointialueiden perustamista ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistusta koskevaksi lainsäädännöksi sekä Euroopan paikallisen itsehallinnon peruskirjan 12 ja 13 artiklan mukaisen ilmoituksen antamiseksi.


Mikä on se ”villakoiran ydin”, mihin me tarvitsemme 21 hyvinvointialuetta?

Eikö EU:n myötä luodut viisi NUTS-suuraluetta riittäisi tarvittavaan ”karsinointiin” ja maakunnalliseen hallinnointiin?

Ne uudistuksen tavoitellut sotesäästöt – siis terveydenhoitokulujen hillitymmän nousun kautta verrattuna nykymenoon – menevät raskaan maakuntahallinnon, siis 21 hyvinvointialueen hallintokuluihin. Siis mitä meille lopulta jää käteen tästä kaikesta säätämisestä?

Kaksoiskuntalaisuus verotusoikeudella – nyt heti! 😉 ”Eikä 15. päivä..”

Luodaan nyt vihdoin Suomeen ja suomalaisille aito kaksoiskuntalaisuus verotusoikeuksin, ja sovitetaan uusi sotejärjestelmä siihen. Eli mökkiläiset ja etätyöntekijät saavat halutessaan samat sote-palvelut myös mökki- tai etätyömaakunnastaan kuin vakituisen asunnon määrittämästä kotimaakunnasta?

Ja vastaavasti myös ”kaksikuntaisilla” vanhuksilla, vammaisilla, pitkäaikaissairailla ja muistisairailla tulisi olla aito mahdollisuus valita näiden kahden edellä kerrotun maakunnan välillä, ja nimenomaan pitkäaikaisten laitos- tai perhehoitopaikkojen kohdalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu