Keski-Suomessa hankkeita vihdoin valmistellaan laadukkaammin! Mawson Oy luopuu sille myönnetystä malminetsintäluvasta Korpilahdella

 

Mallia tästä Korpilahden Vatsan malminetsintäalueen lupa- ja kaivoshankevalmistelusta voisi ottaa nyt laajemminkin Keski-Suomessa, esim. Salolan tuulimyllypuiston perustamisessa – itseasiassa osin juuri tämän Vatsan malminetsintäalueen naapuriin sekä ajankohtaisen Jyväskylän oman Hippos-hankkeen kohdalla.

Olisikohan esim. Hippos-hankkeen valmistelussa käsittelemättömien oikaisuvaatimusten lisäksi syytä tehdä myös siltä edelleen puuttuva ympäristövaikutusten arviointi YVA-menettelyn mukaisesti ja saada K-S Ely:n perusteltu päätelmä hankkeesta ja sen ympäristövaikutuksista.

Mawson Finlandin malminetsintälupa Putkilahdella raukeaa? 

Näkyvyyttä Keskisuomalainen-lehdessä ja verkkolehdessä on saanut julkituodut uutiset malminetsintäyhtiö Mawson Oy:n luopumisesta parhaillaan muutoksenhaussa olevasta malminetsintäluvasta Korpilahden Vatsan alueelle, Pukilahden Natura 2000 -alueen välittömässä läheisyydessä ja valtakunnallisesti arvokkaalla maisema-alueella.

Tämä oli viisas päätös. Putkilahden ainutlaatuinen luonto ja maisema kiittävät, samoin tekevät alueen matkailu- ja kulttuuriyrittäjät sekä luontomatkaajat! 🙂

Kanadalaistaustaisella Mawson Finlandilla oli tarkoitus etsiä Korpilahden Putkilahden kylällä 370 ha alueelta kultaa ja sinkkiä

Yrityksen pj kertoo Keskisuomalainen-lehden (15.1.) mukaan ”ettei Mawsonilla ole intressiä myöskään myydä myönnettyä lupaa edelleen”.

Olen itselleni antanut ymmärtää, että malminetsintälupia ei ole edes oikeus myydä Suomen lain mukaan. Korjatkaa, jos olen väärässä.

Vatsassa variksen vala?

Muutoksenhakijoiden, jotka aikovat jättää valituksensa myönnetystä luvasta, kannattaa nyt tämä tilanne tutkia tarkoin, että ei käy niin, että valituksia ei jätetäkään, jolloin myönnetty malminetsintälupa saakin lainvoiman.

Kannattaisiko Tukesilta kaivosviranomaisena pyytää vielä konsultaatiota tästä menossa olevasta muutoksenhakuprosessista ja rauetettavasta Vatsan malminetsintäluvasta?

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu