Keskustan valtuuskunnan jäsenet yhteiskokouksessaan tänään klo 18.30 alkaen ryhtyvät vasta päättämään hallitukseen menosta..

 

Ratkaiseeko hallituksen syntymisen lopulta keskustapuolueen sääntöjen 29 §?:

”KUTSU PUOLUEVALTUUSTON JA EDUSKUNTARYHMÄN YHTEISKOKOUKSEEN

Suomen Keskusta rp:n puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokous pidetään sunnuntaina 8.12.2019 klo 18.30 alkaen Sokos Hotel Presidentin tiloissa, os. Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki.

Kokouksessa päätetään puolueen osallistumisesta hallitusvastuuseen puolueen sääntöjen 29 § mukaan.

Ilmoittautumiset mahdollisimman pian: viestintäpäällikkö Laura Ruohola, laura.ruohola@keskusta.fi

TERVETULOA!”

https://www.epressi.com/tiedotteet/politiikka/muistutus-keskustan-puoluevaltuuston-ja-eduskuntaryhman-yhteiskokous-tanaan-8.12.2019.html

29§
Puolue voi olla edustettuna maan hallituksessa ja tukee sitä, mikäli hallituksen ohjelma ja toiminta ovat sopusoinnussa puolueen periaatteiden kanssa. Puolueen osallistumisesta hallitusvastuuseen neuvottelevat puoluehallituksen ja Keskustan eduskuntaryhmän nimeämät hallitusneuvottelijat.

Hallitusneuvottelijoihin kuuluvat puolueen puheenjohtaja, kolme (3) varapuheenjohtajaa, puoluesihteeri ja puoluevaltuuston puheenjohtaja sekä eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja kaksi (2) varapuheenjohtajaa.

Hallitusneuvottelijoita johtaa puolueen puheenjohtaja. Hallitusneuvottelijat esittelevät neuvotteluiden tuloksen puoluehallitukselle ja eduskuntaryhmälle. Puolueen osallistumisesta hallitusvastuuseen päättää puoluehallituksen esityksestä puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteinen kokous, jossa jokaisella on yksi (1) ääni. Puolueen ehdokkaat maan hallituksen jäseniksi nimetään puoluehallituksen, eduskuntaryhmän ja Euroopan parlamentissa toimivan Keskustan valtuuskunnan jäsenten yhteiskokouksessa, jossa jokaisella on yksi (1) ääni ja jota johtaa puolueen puheenjohtaja.

https://www.keskusta.fi/loader.aspx?id=b55a67cf-3fae-4ba9-a903-6c56e48698ab

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu