KHO:2006:54 -vuosikirjapäätös (3-2 äänestyksellä) ei saa enää ohjata Suomen luonnonsuojelua ja luontokatoa

 

Asuinalueidemme lähimetsät tulee suojella tehokkaasti ja mahdollisimman laajoina yhtenäisinä alueina.

Suomen Luonnonsuojeluliitto ilmoittaa lähettäneensä 2.11.2021 yhteisen vetoomuksen Luonto-Liiton metsäryhmän ja Kaadetaan kaava, ei metsää! -kampanjan kanssa Helsingin kaupunginvaltuustolle sekä kaupungin yhteyshenkilöille Kivikon maa-ainesten kierrätyskentän siirtämiseksi.

Vetoomuksessa kerrotaan, että Lahdenväylän ja Porvoonväylän liittymäkohdan tienoille Kivikkoon ja Kivikonlaitaan on suunnitteilla kierrätyskentän lisäksi mm. suuri ampumaurheilukeskus sekä agilityhalli.

Lahdenväylän ja Porvoonväylän uudet kaistat verottavat Kivikon metsää ja lisäävät liikennemelun haitallisia vaikutuksia. Alueelle suunnittellaan myös luonnonsuojelualuetta. Helsingin uuden kaupunkistrategian mukaan luonnonsuojelualueita on tarkoitus vuosittain perustaa 5 uutta.

Kivikon kohdalla on nimenomaan kyse nyt siitä, millä perustein luonnonsuojelualueiden rajaukset muotoutuvat pirstaleisiksi ja pienehköiksi jättäen kattamatta luonnollisia metsäaluekokonaisuuksia. Stansvikissa kuin Kivikossakin uusi suojelualue kattaa vain osan metsästä, johon sitten kaavoitetaan paljon muutakin kuin luonnonsuojelualue.

Helsingin kaupungin kappalemäärään perustuva linjaus uusista luonnonsuojelualueista näyttäytyy näin keinotekoisena ja ongelmallisena pinta-alaan pohjautuvaan tavoitteeseen verrattuna.

2.11.2021 vetoomuksella alleviivataan sitä, että luonnonsuojelualueet toimisivat tarkoituksessaan paremmin, jos ne kattaisivat yhtenäisiä, lajien elinvoimaisuutta ja leviämistä mahdollistavia alueita ja näiden verkostoja sinne tänne sijoiteltujen erillisalueiden sijaan.

Kaupunkistrategian keskeisiksi tavoitteiksi ilmoitetaan metsäalueiden verkoston säilyttäminen ja metsien luontaisen vanhenemisen salliminen ja asukkaiden lähiluonnon turvaaminen.

Miksi tällaista linjaa ei noudatettaisi nyt Kivikonlaidan kohdalla?

Lähde

Ks. KHO:2006:54

Tämä ennakkopäätös (3-2 äänestyksellä) ei saa enää ohjata Suomen luonnonsuojelua ja luontokatoa.

Suomi on jo vuosikausia rikkonut EU:n YVA- ja Ympäristötietodirektiivejä väärillä täytäntöönpanoillaan ja saanut siitä moitteita EU-komissiolta..

Nyt asuinalueiden lähimetsien tuhojen estämiseksi tarvitaan ryhtiliike ja siinä pääkaupunkimme Helsinki voisi näyttää hyvää esimerkkiä! 🙂

 

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu