Kiinteistötoimituksia (lohkominen, halkominen jne.) ei saa kokonaan sähköistää. Kokouksettomat toimitukset säänneltävä tarkoin.

”Kaikki ne nykyään laitetaankin nettiin.. Miten minä missään netissä maitani lohkon? Kuka minua auttaa? Minun pankkitunnuksillani näppärä sukulaispoika lohkoo ja halkoo vielä koko tilan? ..” (Kuvituskuva, poimittuna Clip Artista. Ko. henkilö ei liity aiheeseen).

Maa- ja metsätalousministeriön tuoreessa blogissa, Kiinteistötoimituksiin joustoa ja oikeusturvaa (Jere Rajalin)

kerrotaan, että eduskunnassa käsitellään parhaillaan hallituksen esitystä kiinteistönmuodostamislain ja eräiden muiden lakien muuttamiseksi.

Esityksellä ollaan mahdollistamassa toimituskokoukseen etäosallistuminen puhelinta, videolaitetta tai muuta vastaavaa välinettä hyödyntäen. Tämän katsotaan parantavan ulkopaikkakuntalaisten osallistumista toimituskokouksiin.

Uutena toimintamallina ehdotetaan kokouksetonta kiinteistötoimitusta

Tietyissä tilanteissa selvä ja riidaton toimitus voitaisiin suorittaa kirjallisessa menettelyssä kokonaan ilman kokousmenettelyä.

Kuka kiinteistötoimituksen ”selvyyden ja riidattomuuden” toteaa tai vahvistaa, josta tämä kokoukseton toimitus voidaan sitten tehdä?

Lähde

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu