Korona lisää luonnossa liikkumista koko maassa ja etätyöskentelyä mökkipaikkakunnilla – maisemahyvitys käyttöön heti koko maassa!

(Kuva: KSML 26.5.2019; kuvituskuva ja ei suoraan liity blogin aiheeseen)

Lisääntynyt luontomatkailu ja etätyöskentely ovat törmäyskurssilla avohakkuiden ja tehometsätalouden kanssa

Koronan kiihdyttämä loma-asuminen, etätyöskentely ja luontomatkailu lisäävät haastetta maaseutukuntien metsätalouden hoitoon. Erityisesti avohakkuiden aiheuttamat äkilliset muutokset maisemassa aiheuttavat ristiriitoja eri sidosryhmien välillä. Taidokkaasti hoidetut metsät parantavat virkistysmahdollisuuksia ja maisemaa.

Suomen Luonnonsuojeluliitto (SLL) esitti kesällä päätehakkuiden tekemisen ehtona naapurien kuulemista maiseman muuttumisen takia. Omaisuudensuojan ja metsäelinkeinon kannattavuuden kannalta naapurikuulemisen kerrottaan olevan mahdoton ajatus, koska vuosittain tehdään yli 100 000 puukauppaa.

Kuinka on päädytty siihen lopputulemaan, että naapurikuuleminen olisi mahdoton ajatus? Usein lähinaapureista, -yrittäjistä tai -metsänomistajista – tai jopa kesämökkiläisistä – löytyy metsäpalstallesi ostaja, joka haluaisi sen säilyttää maiseman ja luontomatkailun vuoksi.. 🙂

🙂 Luonnonsuojelulain uudistuksessa tulee pakollinen ”metsäkuuleminen” ja maisemahyvitysjärjestelmä ottaa käyttöön koko maassa. 

 

Lähde

Ks. myös

Kuusamossa käyttöön vapaaehtoinen maisemahyvitys – Metsienhoidosta ansaintavaihtoehto puuntuotannolle

Metsien virkistysarvoista tuloja metsänomistajille! – Tämän takia Koillismaalla olisi erinomaiset mahdollisuudet lähteä ladunaukaisijaksi virkistysarvokaupalle

MTK: Virkistysarvokauppa 10.12.2018

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu