Koronakriisin aikana liikkumista ja asiointia voisi helposti säädellä henkilötunnuksilla ja auton rekisteritunnuksilla

Säilytetään joku suhteellisuus ja tolkku koronakriisin aikanakin..

 

Säännellään kansalaisten liikkumis- ja asiointirajoitukset helpommin hallittaviksi kokonaisuuksiksi

Nyt kun hallitus miettii kansalaisten liikkumisvapauden rajoituksia valmiuslailla, niin olisi helppo antaa ja valvoa ihmisten henkilötunnuksiin perustuvia rajoituksia, esim. siten, että jos aamulla Uudeltamaalta töihin lähtevän työntekijän henkilötunnus loppuu kirjaimiin A – K tai jos henkilötunnus loppuu numeroihin 0 – 5  niin silloin nämä henkilöt saavat autollaan ajaa Uudenmaan rajan yli pääasääntöisesti arkisin ma – la klo 6-8 välisenä aikana.

Tai jos vastaavasti henkilötunnus päättyy kirjaimiin L – Ö tai numeroihin 6 – 9, niin silloin työntekijän tulee pääsääntöisesti ajaa autollaan Uudenmaan rajan yli klo 8 tai sen jälkeen. Näin välyttäisiin pitkiltä aamujonoilta. Tästä työntekijän tulisi tehdä sopimus oman työnantajansa kanssa, ja tästä sopimuksesta tulisi rajalla esittää kirjallinen dokumentti. Toki pääsäännöstä voisi perustellusti poiketa 🙂

Samoin kansalaisille voitaisiin antaa henkilötunnuksiin (tai joissakin tapauksissa auton viimeiseen rekisterinumeroon) perustuvia ulkonaliikkumis- ja asiointirajoituksia kaupassa ja apteekissa käyntiin, ostoskeskuksissa ja pankeissa asiointiin jne.

Yrittäjyyden ja välttämättömän logistisen verkoston toimintaedellytykset tulee taata

Vastaavasti Uudenmaan rajan ylittäville ja paljon maan sisällä liikkuville yrittäjille/ammatinharjoittajille/toiminimiyrittäjille/tavarantoimittajille tms. tulisi asettaa yritysten y-tunnuksiin/kulkuneuvon rekisteritunnuksiin perustuvia liikkumis- ja klo-aikarajoituksia.

Ottakaapa kantaa, olisiko edellä esitellyt säännöstelytoimet parempi ottaa koronakiirin aikana käyttöön – ennen kuin laitetaan koko Suomi ulkonaliikkumiskieltoon? 😉

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu