Kuka vastaa Omakanta-tiedoista puuttuvista tai virheellisistä diagnoositiedoista? Ja siten rokotusten, hoitojen ym. epäonnistumisista?

 

”Hmmm.. Olisiko jopa entisajan pahvikortti Omakantaa parempi vaihoehto diagnoosi- ja rokotustietojen säilyttämiseksi?” 🙁

Hyvät ihmiset, tarkistakaapa internetistä Omakanta-sivustolta omat tallennetut terveystietonne (kohdasta: terveystiedot -> diagnoosit). Onko teidän Omakanta-tiedoissanne kaikki teillä olevat sairausdiagnoosit?

Kysyin nyt menneen viikonlopun aikana Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin diagnostiikkajohtajana ja Helsingin yliopiston terveysoikeuden professorina toimivalta Lasse Lehtoselta hänen 21.1.2021 blogissaan, kuinka kunnat pystyvät kutsumaan diagnoosien perusteella riskiryhmäläiset rokotuksiin, jos diagnooseja ei ole tallennettu Omakantaan?

Tai jopa niin, että varsinaisia diagnooseja (numerokoodein) hoidettavista sairauksista ei ole edes tehty? Tai, että tutkimukset ovat vielä kesken diagnoosin määrittämiseksi?

Potilaan ja Omakanta-asiakkaan oikeusturva?

Mikä on potilaan oikeuturva tässä kohdin? Ja voiko Omakannasta puuttuvista diagnooseista ja/tai virheellisistä diagnooseista valittaa muutoin, kuin vain potilasvahinkoilmoitusten kautta Potilasvakuutuskeskukselle? Ja jos voi, millä periaattein ja minkä lainsäädännön turvin?

Lähde


Ks. myös Sairauden diagnosointi – valituskelpoinen hallintopäätöskö?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu