Lääkäripalveluyritykset ry (LPY) esittää, että soten rahavirrat eli kokonaistulot ja -menot selvitetään

- Olen Gunnar-Kuntalaisaloite. Olen sairastunut kuntien kaavoitus- ja hallintoviranomaisten kovakouraisesta käsittelystä"...

− Todellista sote-palveluiden tuottamiseen vuodessa sitoutuvaa rahamäärää ei tunnu kukaan tietävän edes miljardin tarkkuudella, väittää LPY:n toiminnanjohtaja Ismo Partanen.

Lähde LPY: Soten rahavirrat läpivalaistava

Samassa yhteydessä tulee perustellisesti selvittää, millaisilla osto-, henkilövuokraus- ym. Tilaajavastuulain mukaisilla tai lähetettyjä työntekijöitä koskevilla kahdenvälisillä sopimuksilla julkinen terveydenhuolto on voinut – ja voi tulevaisuudessa – siirtää yksityiselle hoitolaitokselle tehtäväksi alunperin julkisella puolella ollutta omaa tehtäväkenttäänsä (PL 2,3, PL 124 §).

Millaisilla sopimuksilla voidaan ylipäätään antaa merkittävää julkista valtaa yksityisille sote-toimijoille? Onko meillä ollut – ja onko meillä tulevaisuudessa – tarvittava lainsäädäntö tähän?

Kuka viime kädessä vastaa Suomen omille kansalaisille ja Suomen lainkäyttöalueella oleville ihmisille (mm. turvapaikanhakijoille) tällaisista julkiselta yksityiselle erilaisin sopimuksin siirretyistä sote-palveluista ja niissä mahdollisesti hoidon yhteydessä syntyneistä vahingoista, jos kaikki ei menekään kuten ”Strömsössä”..

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu