Lateraalisen eli ns. out of the box -ajattelun kautta oikeaan lopputulokseen: luodaan SOS-passin tapaan KORONA-ranneke
Oikean KORONA-passin luominen ei vaadi pitkiä perustuslaillisia pohdiskeluja
Niiden harvojen vakavasti sairaiden, jotka eivät voi terveydellisistä syistä koronarokotetta ottaa, tulisi saada oma ”rokottamattomuuspassinsa” eli se oikea KORONA-passi, jolla he voivat sairaustilansa todistaa silloin, jos rokottamattomilta joitakin toimintoja rajoitetaan.
Sittenhän se on em. ”rokottamattomuuspassin” eli oikean KORONA-passin omistavan henkilön omassa harkinnassa, haluaako hän altistua tapahtumissa tai julkisissa tiloissa koronariskille.
Eli kun meillä on jo olemassa ns. SOS-rannekkeita, niin voisi olla myös ns. KORONA-rannekkeita sairaille ei-koronarokotetuille, jotta heitä osataan huomioida ja auttaa näissä tapahtumatilanteissa ja mahdollisissa hätätilanteissa..
Ks. SOS-passit
Harvoin näkee viittausta lateraaliseen ajatteluun, siitä pisteet.
Noin muutoin, ehdotan hihamerkkiä (sarkasmia).
Ilmoita asiaton viesti
Näin TM uutisoi jo 2017: ”Upotetaanko sinuunkin mikrosiru? ”Se tulee tapahtumaan kaikille”
https://tekniikanmaailma.fi/upotetaanko-sinuunkin-mikrosiru-se-tulee-tapahtumaan-kaikille/
Ilmoita asiaton viesti
”Koronapassia markkinoiva ministeri Antti Kurvinen: Pitääkö yhteiskunnan aina mennä niiden hölmöimpien mukaan, jotka eivät kanna vastuuta?”
Ks. myös video
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/koronapassia-markkinoiva-ministeri-antti-kurvinen-pitaako-yhteiskunnan-aina-menna-niiden-holmoimpien-mukaan-jotka-eivat-kanna-vastuuta/679f26fd-942b-43e5-8ef1-fba442c38b78
Upouusi ministeri Kurvinen voisi ajatella asiaa positiivisen kautta: suojataan koronassa niitä kaikkein heikoimpia eikä keskitytä niihin kaikkein ”hölmöimpiin” 😉
Ilmoita asiaton viesti
– -”Kolmasosalla potilaista ei ilmennyt rokottamisen jälkeen selkeitä oireita, ja menehtymisen arvioitiin liittyvän ensisijaisesti muihin sairauksiin. Kolmasosalla potilaista ilmaantui oireita, kuten kuumetta tai yleisvoinnin heikkenemistä rokottamista seuraavina päivinä. Vaikka heidän katsotaan menehtyneen pitkälle edenneisiin perussairauksiin tai niiden komplikaatioihin, rokotteen mahdollista myötävaikuttavaa roolia ei voida täysin poissulkea. Useammasta ilmoituksesta odotetaan lisätietoja tapahtumien kulusta ja potilaan perussairauksista.” – –
https://www.fimea.fi/tietoa_fimeasta/koronavirus-covid-19-/koronarokotteiden-haittavaikutusilmoitukset/kooste-koronarokotteiden-haittavaikutusilmoituksista
– -”Useammasta ilmoituksesta odotetaan lisätietoja tapahtumien kulusta ja potilaan perussairauksista.” – –
Olisi todellakin hyvä saada tietoa, missä sairauksissa/niiden ikäryhmissä ei kannattaisi ottaa rokotetta lainkaan..
Ilmoita asiaton viesti
Hesarin maksumuurin takana olevan verkkouutisen mukaan (31.3.) ”Fimeassa oli tiistaihin mennessä käsitelty viisikymmentä koronarokotuksiin liittyvää haittavaikutusilmoitusta, joissa potilas on kuollut. Valtaosalla heistä oli kuoleman selittävä sairaus jo ennen rokottamista.” – –
Samassa uutisessa lopuksi todetaan, että ”Osasta odotetaan lisätietoja, Fimea kertoo.”
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007894483.html
—
Eli 4 kk:ssa ei ole saatu 50 kuolemaan johtanutta haittailmoitusta analysoitua (!)
Kyllä nyt olisi jo korkea aika saada näistä em. 50 tapauksesta analyysit. Yksityisyyden suojakaan ei ole enää esteenä eli että tästä joukosta voitaisiin ketään yksittäistä haittailmoituksen tekijää/kuollutta tunnistaa.
Olisi tärkeää saada niille ihmisille tietoa em. otannasta, koska hyvin moni odottaa tietoa oman sairautensa kohdalla sitä, kuinka korkea riski on, jos saa sairaana rokotteen.
Ilmoita asiaton viesti
—
US-blogisti Kirsi Kallion linkkien kautta löysin alla olevaa mielenkiintoista tietoa ns. ympäristöyliherkistä.
Olisikin pikaisesti tutkittava ns. ympäristöyliherkkien (kemikaalit, sähkö) kohdalla myös koronarokotteen mahdolliset vaarat geeniperimätutkimuksin. Jospa ns. ympäristöyliherkille ei voi antaa koronarokotetta lainkaan näiden veren hyytymishäiriöiden vuoksi..
Tohtori Daniela Caccamo toimii kliinisen biokemian ja molekyylibiologian tutkijana Messinan yliopiston biolääketieteiden, hammaslääketieteen sekä rakenteellisen ja toiminnallisen kuvantamisen laitoksella sekä kliinisen biokemian ja kliinisen molekyylibiologian laboratoriossa Messinan yliopistollisessa sairaalassa G. Martinossa.
Teksti perustuu Daniela Caccamon haastatteluun. Kirjoittanut Katja Pulkkinen.
Ympäristöperäisten herkistymissairauksien perusta on heikentyneessä vierasainemetaboliassa ja antioksidanttipuolustustason laskussa Voidaanko ympäristöperäisille herkistymissairauksille esittää virallisia diagnoosiperusteita?
– – ”Ympäristöperäisissä herkistymissairauksissa muodostuukin häiriötila elimistön hapetus-pelkistys -tasapainoon.
Ihmiselimistössä vallitsee monimutkainen kokonaisuus erilaisia antioksidatiivisia toimintoja, jotka suojaavat elimistöä
vapaiden radikaalien vaikutuksilta. Elimistöön ajan kuluessa kertyvät haitalliset vierasaineet laukaisevat hapettavia
eli oksidatiivisia reaktioita. Niin kauan kuin elimistö kykenee puolustautumaan näitä vastaan, eli eliminoimaan
syntyneet radikaalit ja suojautumaan niiltä, oireita ei ilmene. Tilanteessa, jossa ympäristöperäinen kuormitus kasvaa, eli altistus vapaita radikaaleja tuottaville tekijöille jatkuu ja antioksidatiivisen järjestelmän stressitila pitkittyy, antioksidanttipuolustus palaa pikku hiljaa loppuun. Tällöin seuraa hetki, jolloin elimistössä käynnistyy yliherkkyysreaktio sen vastaanottamiin altisteisiin.” – –
– -”Tiivistetysti voidaan sanoa, että ympäristöperäisen herkistymissairauden puhkeamiseen vaikuttavat:
– vierasainemetabolian entsyymien ja antioksidatiivisten entsyymien geneettiset poikkeamat
– muut tapauskohtaiset geenit, jotka vaikuttavat niihin toimintoihin ja elimiin, joihin stressitekijöiden vaikutus kohdistuu
– altistuksen kesto ja tyyppi (esim. toksinen aine, säteily tai spesifisti tiettyyn elintoimintoon vaikuttava mykotoksiini)
– elämäntavat kuten ravinto, liikunta ja stressi.
https://www.koneensaatio.fi/wp-content/uploads/1Daniela-Caccamo.pdf
https://koneensaatio.fi/
https://esmed.org/MRA/mra/article/view/2371
Ilmoita asiaton viesti
—
Tulisikohan ympäristöyliherkkiä ja koronarokotteesta sairastumisia/kuolemia tutkia alla olevan tieteellisen pohdinnan ja mahdollisten syy-seuraus-suhteiden kautta:
Turun ammattikorkeakoulun Raportteja 221
Turun ammattikorkeakoulu
Turku 2015
(Marjukka Hagström, Markku Sainio, Rauno Pääkkönen & Reijo Ekman)
”Kymmenen vastausta sähköherkkyydestä”
S. 27 – 28:
– – ”Syyskuussa 2015 kansainvälinen lääkäreistä ja terveysalan tutkijoista koostuva tutkijaryhmä laati vetoomuksen WHO:lle, jotta WHO lisäisi ICD-tautiluokitukseen erilliset omat diagnoosikoodit monikemikaaliherkkyydelle ja sähköherkkyydelle.
Tutkijavetoomuksen mukaan useissa vertaisarvioiduissa tutkimuksissa sekä käytännön potilastyössä on saatu viitteitä siitä, että sähköherkkyys liittyy altistumiseen sähkömagneettisille kentille ja toisaalta monikemikaaliherkkyydellä on kytkentä kemikaalien käyttöön.
Vetoomuksessa esitetään, että sähköherkkyys ja monikemikaaliherkkyys saattavat olla saman syndrooman kaksi erilaista ilmenemismuotoa (International Declaration on EHS & MCS 2015).
Turun ammattikorkeakoulun raportteja 221 Uumajan yliopistolla tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että erilaisten ympäristöherkkyyksien yhtäaikainen ilmeneminen yhdellä henkilöllä ei ole satunnaista, vaan jollekin ärsykkeelle reagointi johtaa usein laajempaan oirekirjoon.
Tutkimuksessa selvisi, että peräti 70 % niistä henkilöistä, jotka kertoivat saavansa oireita rakennuksista, ilmoittivat olevansa herkkiä myös ainakin yhdelle toiselle ympäristötekijälle.
Rakennuksista oireilevista 38 % sai oireita myös erilaisista arkisista kemikaaleista.
Sama ympäristöherkkyyksien yhteisesiintyminen tuli esille myös sähköherkkien vastauksissa: itsensä sähköherkiksi määrittelevistä 58 % kertoi reagoivansa lisäksi ainakin yhdelle toiselle ympäristötekijälle.
Sähköherkkyysoireilun kanssa ilmeni herkkyyttä äänille, kemikaaleille tai rakennusten sisäilmalle (Palmquist ym. 2014).
Äskettäin tehdyt ympäristöherkkyystutkimukset viittaavat siihen, että oireilun syynä olisi keskushermoston poikkeavan herkkä reagointi ulkoisiin ärsykkeisiin. Tähän johtopäätökseen päädyttiin, kun tanskalainen tutkijaryhmä vuonna 2013 vertasi 15 monikemikaaliherkiksi itsensä määrittävien ja 15 terveen verrokin kipua kvantitatiivisella aistitestauksella, jossa käytettiin useita erilaisia ärsykkeitä.
Tutkimuksessa havaittiin, että monikemikaaliherkillä koehenkilöillä chilipippurin kapsaisiinilla aiheutettu kiputuntemus oli laaja-alaisempaa ja kestoltaan voimakkaampaa kuin verrokkiryhmässä.
Tulosten perusteella näyttää siltä, että monikemikaalioireyhtymässä keskushermosto on herkistynyt siten, että se reagoi voimistuneella vasteella normaaliin aistiärsytykseen. Samankaltaista keskushermoston herkistymistä on todettu myös esimerkiksi nivelreumaa, fibromyalgiaa ja kroonista kipua sairastavilla (Latremoliere & Woolf 2009; Tran ym. 2013).
Ympäristöherkkyysoireistojen yhteisesiintyvyyden ja yhtenäisten piirteiden perusteella voidaan olettaa, että oireilla on samoja syntymekanismeja ja oireilevilla saattaa olla taipumus reagoida voimistuneesti ympäristötekijöihin (Palmquist ym. 2014).
Tutkimuskirjallisuudessa on useita kuvaksia siitä, miten monikemikaaliherkkyyteen sairastumisen prosessi etenee. Kemikaalien haittavaikutusteoriaan pohjautuva selitysmalli esittää, että oireilun alku liittyy joko akuuttiin kerta-altistumiseen tai pitkäaikaiseen matalatasoiseen ärsykkeeseen, joka johtaa sietokyvyn menettämiseen
(Miller 1997). – –
http://julkaisut.turkuamk.fi/isbn9789522165954.pdf
Ilmoita asiaton viesti